Blogg

Granskning: WonderFox HD Video Converter Factory Pro

Tiden med VGA-kamera är över och nu är vi i HD- och 4K-ålder för videoinspelning. Storleken på videon står i direkt proportion till det kameraalternativ som finns på marknaden. Inte bara det, smartphone-kameran kan också spela in UHD-videor. Allt verkar bra tills vi når gränserna för lagringskapacitet.

Högre upplösning på en video, större är storleken. För det mesta är smartphones den primära enheten som används för att spela in videor i denna digitala tidsålder. Naturligtvis finns det många verktyg som låter dig minska storlek på videofiler, men med en förlust av kvalitet. Frågan är, är du villig att kompromissa med videokvaliteten för att spara lagringsutrymme?

Om du har svarat ett stort NEJ på den frågan är det här inlägget för dig. Vi kommer att köra dig igenom funktionerna i HD Video Converter Factory Pro, och i slutändan får du vad du vill - Downsizing video utan att förlora kvalitet.

WonderFox HD Video Converter Factory Pro Review

Hårdvaruacceleration och omvandlingshastighet

Innan du pratar om storleken måste du förstå hur en videokonverterare fungerar. De flesta videokonverterare använder programvarubaserad acceleration när de konverterar videor. En del av premiumprogramvaran stöder hårdvaruacceleration. HD Video Converter Factory Pro faller i premiumkategorin.

Det som skiljer denna omvandlare från andra premiumverktyg är dess stöd för NVIDIA® NVENC, CUDA och Intel® HD Graphics hårdvaruaccelerationsteknik. Detta stöd ger mycket högre omvandlingshastigheter och minimal förlust av videokvalitet.

Konvertering av olika videofiler

Inte alla har en massa 4K-videor, men det är mer troligt att de flesta av oss har många UHD-, HD- eller SD-videor på vår bärbara dator, smartphone eller PC. Oavsett om det är en avslappnad video eller ett speciellt ögonblick fångat vid rätt tidpunkt; de intar en speciell plats i våra minnen. Men ibland har vi slut på lagring på vår enhet och det är den enda lösningen att konvertera dem.

Tack och lov stöder HD Video Converter Factory Pro konvertering av mer än 300 videofilformat. Det sträcker sig från 4K-videor till SD. Utöver det kan du också konvertera en SD-video till HD-video, vilket faktiskt förbättrar videokvaliteten. Med stöd av nästan alla videofilformat, och även konvertera videor med olika upplösning, sticker den här definitivt ut ur mängden.

Kompressionsfrekvens

Kompressionshastigheten missförstås ofta med förlust av kvalitet. För att förklara i enkla termer, när du ZIP eller RAR olika filer, komprimerar det i princip dessa filer. Men när du extraherar filerna fungerar de som de ska. Oavsett om det är en tillämpning av en bild förblir de desamma efter extraktion.

När det gäller video är komprimeringslogiken nästan identisk. Det minskar storleken på videon med knappt någon märkbar kvalitetsförlust. HD Video Converter Factory Pro använder 5x komprimering, vilket minskar storleken på videofilen. Men samtidigt går det inte att skilja videokvaliteten från originalet.

Ljudkonvertering

Okej, det handlade om videon. Men vi vet alla att en video inte är underhållande utan ljudet. De flesta videokonverterare som är tillgängliga gratis, försämrar video såväl som ljudkvalitet. Men så är inte fallet med HD Video Converter Factory Pro. Det håller ljudkvaliteten som den är så att du kan njuta av varje bit av den. Du kan konvertera ARF till MP4, AVI, MOV, MKV, MP3 och många fler.

Online video nedladdare

Detta är en extra funktion i programvaran. Du kan ladda ner videor från olika onlinekällor och spara dem på din PC / Mac. Det finns också ett alternativ för massnedladdning. Om du har en hel spellista kan du ladda ner den med bara några få klick.

För det första kan du välja videoformat innan du laddar ner det, om käll-URL: n stöder det. För det andra kan du konvertera den nedladdade videon till önskat format med bara några få klick, direkt i programvaran. Slutligen kan du konvertera videofilen till en enkel MP3 eller något annat ljudformat. Det här är mycket praktiskt om du har en musikvideospellista, men nu vill du ha den enda ljudfilen.

Andra funktioner

Förutom konvertering och nedladdning har HD Video Converter Factory Pro vissa inbyggda verktyg för att redigera dina videor. Du kan ta bort en viss del av videor, skapa ett kort videoklipp från en befintlig video, slå samman videor och lägga till olika roliga effekter.

Prissättning

Om du undrar vad alla dessa funktioner kan vara dyra, tar du fel. Naturligtvis är det en betald programvara, men inte så mycket som du förväntar dig. Dessutom finns det också en gratis version att prova med begränsade funktioner. Nedan finns prisuppgifterna om du vill ha en livstidslicens.

  • En PC - Livstidslicens: $ 34,95
  • En dator - ett års prenumeration: $ 29,95
  • Familjepaket - Tre datorer under en livstid: $ 59,95

Köp nu

Det är allt, kompis!

Slutsats…

Vi testar många olika videokonverterare när de lanseras. Men vi föredrar att täcka verktyg som faktiskt är användbara för våra läsare. Utöver det är valuta för pengarna en viktig fråga. Med tanke på de kriterier vi har ställt är HD Video Converter Factory Pro värt att prova. Som alltid rekommenderar vi starkt att ge den gratis versionen första preferens innan du köper.

Vilken videokonverterare använder du mest? Dela det med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found