Blogg

Varför iPhones är dyra i Indien än andra länder?

Det är inte mer en hemlighet att Apple iPhones alltid är dyrare i Indien jämfört med andra delar av världen. Jag skulle inte ha fel om jag säger att Indien är en av de dyraste platserna i världen att köpa en iPhone. Det är inte bara fallet med den nya iPhone X-lanseringen, historien talar om att iPhones alltid har varit dyraste i Indien.

Med demonetisering och införandet av GST över hela landet antogs att inflationen skulle minska. Men så är inte fallet; så vad driver priserna på en iPhone till himlen i Indien? Här är vad vi analyserade.

Varför iPhone är dyrt i Indien: Fyra saker som bryter mot användarens fickor

Importtull

Bildkälla: TheBlueDiamondGallery.com

Modi-regeringen från dag ett hade gjort sin agenda tydlig att de vill att utländska företag ska tillverka i Indien om de ska njuta av den stora indiska marknaden. För samma sak lanserade regeringen också en Make in India-kampanj. Kampanjen har tagit fart och många små och stora företag startar sin tillverkningsanläggning i landet.

Det är dock inte fallet med Apple. Tim Cook träffade premiärministern Narendra Modi ett par gånger tidigare och de har också kommit överens om att inrätta en anläggning i Bangalore för att tillverka iPhone SE. Men enheten är ännu inte i drift och iPhones importeras för att sälja den till indianer.

För att främja Make i Indien och även motivera importen har regeringen höjt importtullen på telefoner och dess tillbehör. Eftersom Apple inte tillverkar sina enheter måste de betala stora importavgifter, vilket direkt kostar kunden.

RELATERAT: Apples prissättningsstrategi

Introduktion av GST gör iPhone dyrt i Indien

GST introducerades nyligen i Indien; det ökade inte skattesatsen på mobiltelefoner, men skattesatsen på tillbehör är antingen 18% eller 28%. Detta påverkar inte direkt priset på iPhone, men en användare kommer att överväga allt innan han gör ett köp. Om tillbehör är dyrare kommer konsumenten sannolikt att vidarebefordra erbjudandet att köpa iPhone själv.

Positivt är att med GST kommer varje indisk stat att ha nära liknande priser, vilket inte var fallet tidigare.

LÄS OCH: Varför tar Apples App Store ut 30% avgifter och hur är det motiverat?

Vidarebefordra Forex-förlusten

Bildkälla: Wikipedia.org

Andra Android-smarttelefonföretag importerar också sina enheter till Indien, men de är inte så dyrare. För att förklara det, låt oss glömma importskatterna ett tag och fokusera på valutaförlusterna som vanligtvis kommer att fungera när valutakurserna fluktuerar.

De flesta smarttelefonföretagen absorberar dessa förluster och överför det inte till kunden. Det är dock inte fallet med Apple. Cupertino-jätten har en strikt politik för att upprätthålla marginalerna. INR har minskat avsevärt mot USD och dess effekt syns tydligt på priset på den senaste iPhone X.

Aggressiva marknadsföringskostnader

Bildkälla: PicPedia.org

Varje smarttelefontillverkare oavsett om det är Google, Samsung, Xiaomi eller någon annan har ett stort öga på den indiska marknaden. Mestadels på grund av befolkningen och dess köpkraft. Sade att det pågår ett aggressivt marknadsföringskrig mellan företag från att köpa helsida i en nationell tidning till att köpa en bit TV-tid för reklam.

Alla dessa kostnader förflyttas i slutändan på kundens huvud. Apple är inte annorlunda, det har också gått in i marknadsföringskriget i Indien för sina flaggskeppsapparater, men det är ingenstans nära att tränga in i mellansegmentet som andra tillverkare har tagit. iPhone XR, som skulle vara lite lågt på priser, är också en av de dyraste telefonerna i Indien.

Avslutar

Det finns ingen tydlig indikation på när indiska användare kommer att betala priser som liknar andra länder för sin iPhone. Apples tillverkningsenhet i Indien kommer att göra iPhone SE och inte de senaste enheterna. Även om anläggningen arbetar med sin maximala kapacitet måste indiska användare antingen betala premiumpriserna för flaggskeppsenheter eller lösa sig med en äldre version, som är iPhone SE.

Det är allt folk! Dela dina tankar om detta i kommentarerna.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found