Blogg

iPhone-inställningar du borde ändra just nu! [Praktisk video]

Kom precis på iOS och letade efter ett sätt att perfekt anpassa inställningarna på din iPhone? koppla av. Jag är här för att gå igenom 22 viktiga iPhone-inställningar , som du behöver ändra. Även om du har använt iOS länge kanske du inte har upptäckt några av de mest anmärkningsvärda funktionerna. Från att förhindra obehörig åtkomst till känsliga data, förbättra din tittarupplevelse för att lägga till ett extra skydd av din iPhone, har operativsystemet mer än du kanske tror.

Så antingen titta på den praktiska videon eller ta en titt på varje punkt för att konfigurera allt som betyder mycket både för din smartphone och användarupplevelse!

22 iPhone-inställningar du behöver veta om

# 1. Begränsa annonsspårning

Baserat på din användning visar Apple annonser som kan intressera dig. Du kan dock begränsa annonsspårningen till att ta emot riktade annonser. För att göra det, öppna Inställningar appSekretessBläddra ner och tryck på Annonseringslå på omkopplaren för Begränsa annonsspårning.

Läs här: Så här stänger du av spårning av annonser på iPhone och iPad.

# 2. Stäng av iPhone Analytics och systemtjänster för att sluta dela data med Apple

Apple måste ha diagnos- och användningsdata för din iPhone för att förbättra din totala upplevelse. Men du får fullständig frihet att välja bort dessa saker på dina egna villkor.

Att ta kontroll över dessa saker. Öppna Inställningar app → Sekretess → Platstjänster → rulla ner och tryck på Systemtjänster. På den här skärmen kan du inaktivera åtkomst till massor av saker som platsbaserade Apple-annonser, förslag, iPhone-analys och mer. Så finjustera allt enligt dina behov.

iTunes & App Stores Inställningar att ändra på iPhone

# 3. Inaktivera betyg och recensioner i appen

Ibland verkar betyg och recensioner i appen vara för störande, särskilt när de börjar dyka upp gång på gång. Lyckligtvis finns det ett snabbt sätt att stänga av sådana popup-fönster.

För att göra det, starta appen Inställningar och gå över till avsnittet iTunes & App Store. Stäng sedan av In-App Ratings & Reviews toggle.

# 4. Inaktivera automatisk videouppspelning

De korta förhandsgranskningarna av appar och spel är användbara eftersom de låter dig ta en snabb titt på vad de har att erbjuda. De kan dock tömma ditt iPhone-batteri och också äta mycket av din mobildata.

Men oroa dig inte eftersom du enkelt kan inaktivera videoautomatiken för att bläddra igenom App Store med fullständig sinnesro.

För att få det gjort, hoppa till appen Inställningar → iTunes & App Store → tryck på Video Autoplay. Nu kan du välja Av för att helt inaktivera den här funktionen eller låta videorna bara spela på Wi-Fi.

Dra åt iPhone-säkerhetsinställningarna

# 5. Ändra lösenord till alfanumeriskt

Ett fyrsiffrigt lösenord rekommenderas inte av några anledningar. För det första är det lite lättare att gissa. Och det andra, du vet hur förödande det kan vara för din känsliga information.

För att ändra lösenord till alfanumeriskt, öppna Inställningar app → Ansikte / Touch ID → tryck Ändra lösenord. Ange sedan ditt gamla lösenord → tryck på Lösenkodalternativ → Välj Anpassad alfanumerisk. Ställ sedan in ett starkt lösenord som vanligt.

# 6. Inaktivera åtkomst till Siri, hemkontroll, kontrollcenter när den är låst

Även om det är bra att snabbt komma åt några av de mest använda sakerna som Siri, Control Center, Wallet och mer direkt från låsskärmen, utsätter det också din integritet. Således är det bättre att inaktivera åtkomsten till sådana viktiga funktioner.

För att göra det startar du appen Inställningar → Ansikte / Touch ID och lösenord → svep något nedåt för att tillåta åtkomst när låst avsnitt.

Nu får du möjlighet att inaktivera åtkomst till många saker som Control Center, Notification Center, Siri och mer. Stäng av växlarna för varje funktion du vill skydda.

# 7. Aktivera tvåfaktorautentisering för mer säkerhet

Apples tvåfaktorautentisering lägger till ytterligare ett skydd av din enhet. Det kan gå långt i att erbjuda en stark sköld för att inte bara din personliga enhet utan också skydda dina data från att falla i fel händer. Så se till att hålla den aktiverad.

För att komma igång, öppna Inställningar app → Din profil → Lösenord och säkerhet → ange Apple ID lösenord → Aktivera tvåfaktorautentisering → Tryck på Fortsätt. Och ställ sedan upp det genom att följa instruktionerna.

# 8. Inaktivera USB-tillbehör

USB-begränsat läge är en genomtänkt säkerhetsfunktion som skyddar din iPhone mot hacking. Det förhindrar att din enhet ansluter till ett tillbehör om den inte har låsts upp i mer än en timme.

För att säkerställa att denna säkerhet är PÅ, gå till Inställningar app → Ansikte / Touch ID och lösenord. Se sedan till att strömbrytaren för USB-tillbehör är AV.

Bli inte förvirrad, för när strömbrytaren är PÅ får tillbehör ansluta till din enhet utan några begränsningar.

# 9. Begränsa mikrofon- och kameratillgången till vissa appar

Du kanske har tillåtit många appar att komma åt din mikrofon och kamera på din iPhone. Men visste du att du helt kunde hindra dessa appar från att använda din mikrofon eller kameran? Det är ganska enkelt att sätta i kontakten på dem.

Starta appen Inställningar → Sekretess → Klicka nu på mikrofon och stäng av strömbrytaren bredvid appen som du inte längre vill använda din mikrofon.

På samma sätt kan du trycka på Kamera och sedan inaktivera omkopplaren för apparna, som du vill hålla dig borta från enhetens kamera.

# 10. Aktivera PIN-kod för SIM

Vad händer om någon stjäl din iPhone och börjar använda SIM för att utpressa andra? Åh ... det blir en katastrof - minst sagt!

Varför ge någon chansen att äventyra ditt liv när du kan aktivera SIM-PIN och hindra dem från att använda den. För att komma igång, öppna Inställningar app → Mobil- / mobildata → SIM-PIN → slå på omkopplaren för SIM-PIN → ange PIN-koden så är du klar!

# 11. Anpassa sekretess och säkerhet i Safari

"Safari" gör surfning säkrare. Du kan ytterligare anpassa den för att hålla spammare eller dataspårare i schack.

För att få det gjort, gå in i appen Inställningar → Safari → Under Sekretess och säkerhet har du flera alternativ som att förhindra spårning över olika webbplatser, blockera alla kakor, få falsk webbplatsvarning och mer.

Så justera allt för att navigera på webben med mer skydd!

Justera skärm och ljusstyrka för förbättrad visning

# 12. Justera autolås

iOS låser automatiskt din iPhone efter en fördefinierad tid när den inte upptäcker någon mänsklig interaktion. Det förhindrar inte bara onödig strömförbrukning utan hindrar också andra från att se ditt innehåll.

Det är bättre att hålla autolåset på minsta nivå. Eftersom skärmen automatiskt dämpas före 10 sekunder skulle alternativet 30 sekunder vara lite för kort. Så välj alternativet 1 eller 2 minuter eftersom det kan passa in i de flesta av dina behov.

För att finjustera detta; öppna Inställningar-appen → Skärm och ljusstyrka → Autolås. Nu ska du se flera alternativ som 30 sekunder, 1 minut osv. Välj önskat alternativ med tanke på enhetens säkerhet.

# 13. Aktivera True Tone och Night Shift

True Tone och Night Shift är utformade för att förbättra tittarupplevelsen. Medan True Tone automatiskt anpassar din iPhone-skärm enligt omgivande ljusförhållanden, skiftar Night Shift helst skärmens färger så att dina ögon tycker att det är bekvämare att se innehållet.

För att aktivera dessa funktioner, gå till Inställningar → Skärm och ljusstyrka.

sätt in True Tone, sätt på strömbrytaren för det.

För att aktivera Night Shift, tryck på den och anpassa den efter ditt behov.

Få mer viktiga iPhone-inställningar du borde växla

# 14. Aktivera Hitta min iPhone för att spåra din förlorade enhet

"Hitta min iPhone" är känd för att vara en avancerad enhetsspårningsfunktion. Och det kan vara oerhört användbart att låta dig hitta din förlorade enhet. Så var säker på att den är aktiverad. Öppna appen Inställningar → Din profil → iCloud → tryck på Hitta min iPhone. Och se till att växeln är PÅ.

# 15. Aktivera Wi-Fi Assist

Föreställ dig en situation där du tittar på dina favorit Netflix-program, plötsligt blir din Wi-Fi-anslutning slarvig och stoppar din binge-tittande.

Skulle det inte vara bättre om din enhet automatiskt ansluter till mobildata när Wi-Fi-anslutningen är dålig? Det är här Wi-Fi Assist kommer in i spelet. För att slå på den, starta Inställningar-appen → Mobildata / Mobildata → rulla ner och se till att Wi-Fi Assist är aktiverad.

# 16. Optimera lagring med hög effektivitet

Genom att dra full nytta av högeffektivitetsformatet kan du minska filstorleken på dina foton och videor med upp till 50%. För mig är det det bästa sättet att hantera lagring och förhindra att enheten blir rörig för utrymme. Så misslyckas aldrig med att ge det ett skott.

För att komma igång, starta Inställningar-appen → bläddra ner och tryck på Kamera → Formater → se till att högeffektivitet är valt.

# 17. Aktivera Reachability

Medan iPhones med stor skärm är bra för medievisning, surfning och spel, är de inte praktiska att använda med en hand. Om du tycker att det är lite obekvämt att använda din enhet med en hand bör du utnyttja Reachability.

För att aktivera det, öppna Inställningar app → Allmänt → Tillgänglighet → och slå sedan på strömbrytaren för Reachability.

Nästa, för att aktivera den här funktionen på iPhone X-serien, svep ner från mitten av den nedre raden av appar.

När du befinner dig i en app, tryck på fingret på gestfältet och svep neråt för att åberopa Reachability.

På de klassiska iPhonerna som iPhone 7/7 Plus, 8/8 Plus med Touch ID måste du dubbelklicka på hemknappen.

När den är aktiverad glider innehållet på den övre halvan av skärmen ner, vilket gör det mycket bekvämt för tummen och fingrarna att interagera med dem.

# 18. Stäng av tangentbordsklick

Även om tangentbordets klickljud kan vara till hjälp för att meddela att du har skrivit in ett brev, kan det visa sig vara irriterande, speciellt under natten eller när du är i ett möte. Tack och lov kan du enkelt stänga av den.

För att göra det, öppna appen Inställningar → Ljud & Haptik → och stäng sedan av strömbrytaren för tangentbordsklick.

# 19. Inaktivera autokorrigering i tangentbord

Missförstå mig inte; Jag tycker att Autokorrigering i tangentbordsappen är mycket användbar eftersom det gör att du kan skriva korrekt. Men ibland verkar det inte fungera fläckfritt och kan till och med hindra dig från att skriva snabbt. Om så är fallet kanske du vill stänga av det.

För att göra det öppnar du appen Inställningar → Allmänt → Tangentbord och stänger sedan av strömbrytaren för automatisk korrigering.

# 20. Ställ in Emergency SOS

Emergency SOS är en livräddande funktion. Det låter dig snabbt ringa räddningstjänsten genom att klicka på sidoknappen tre gånger. Att veta hur viktig den här funktionen är, se till att den alltid är på i avsnittet Inställningar → Emergency SOS.

# 21. Aktivera Stör ej under körning

Vi måste alla rota för säker körning och se till att vi följer alla regler noggrant. iOS levereras med en mycket märkbar funktion som heter ”Stör inte under körning” som stänger av inkommande samtal, sms och aviseringar när du är på språng för att förhindra olyckor som orsakar störningar.

Du kan välja att slå på den manuellt eller automatiskt när din iPhone upptäcker en bils acceleration eller ansluter till en bils Bluetooth.

För att komma igång, öppna helt enkelt appen Inställningar och gå till avsnittet Stör inte. Klicka sedan på Aktivera under Stör ingen körning. Välj sedan önskat alternativ.

En sak som är värt att notera är att du också kan aktivera den här säkra körfunktionen från Control Center. Men först måste du lägga till det i CC. För att göra det, gå till Inställningar app → Kontrollcenter → Anpassa kontroller → och tryck sedan på “+” knappen till vänster för DNDWD. Nu kommer den att finnas tillgänglig i CC.

# 22. Aktivera skärmtid

Apple har infört en robust föräldrakontrollfunktion som kallas "Screen Time" i iOS 12. Du kan använda den här nya tillägget för att inte bara hålla reda på din iPhone-användning utan också bli av med smarttelefonberoende. För att komma igång, öppna appen Inställningar → Skärmtid. Nu har du flera alternativ:

  • Stopptid: Det låter dig ställa in ett schema under vilket du inte vill använda din enhet. Baserat på ditt behov kommer du också att anpassa dagarna för att utesluta söndag eller begränsa bara några timmar på en viss dag
  • Appgräns: Du kan ställa in dagliga tidsgränser för appkategorier. Du kan till exempel konfigurera inställningarna för att använda appar i bara en timme
  • Alltid tillåtet: Det är i det här avsnittet där du ser de tillåtna apparna under stillestånd. Du kan välja att inte tillåta åtkomst till valfri app genom att trycka på knappen "+" till vänster om den. Och bara om du vill ta bort en app från avsnittet Tillåtet, tryck på den röda knappen till vänster om den
  • Innehålls- och sekretessbegränsningar: Det ger dig kontroll över massor av saker. Du kan till exempel använda det här alternativet för att begränsa inköp av iTunes & App Store, hålla tydlig musik, nyheter, podcasts borta från din enhet. Gå enkelt hit för att anpassa inställningarna beroende på ditt behov

En mycket viktig sak till, var noga med att ställa in lösenkoden för skärmtid för att hindra någon från att göra några ändringar. Klicka bara på Screen Time Passcode → ange koden och bekräfta.

För att lära dig mer om skärmtid följer du den här fullständiga guiden.

Varsågod!

Håll koll på mer ...

Förhoppningsvis har du justerat allt för att passa dina behov bättre. Naturligtvis är ingenting perfekt men iOS erbjuder avancerad säkerhet för att säkerställa att din data och integritet skyddas.

Dessutom finns det en hel del användarvänliga funktioner som Continuity som erbjuder en sömlös upplevelse över iDevices.

Med att Apple alltid försöker sitt bästa för att förbättra prestanda kan vi förvänta oss att iOS fortsätter att bli bättre. Låt mig veta dina tankar nedan.

Du kanske också vill ta en snabb titt på följande inlägg:

  • Hur man tar emot falska samtal på iPhone för att bli av med obehagliga situationer
  • Bästa VPN för Mac: Säg NEJ till osäker surfning
  • Så här låser du appar på iPhone och iPad med lösenord i iOS 12
  • 12 tips för att göra din iPhone säkrare och säkrare

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found