Blogg

10 iPhone-hemliga koder du kan prova nu! (2021 uppdaterad)

Alla smartphones, inklusive iPhone, kan avslöja information eller utföra några praktiska åtgärder när du anger en specifik USSD-kod. Eftersom dessa hemliga uppringningskoder inte nämns uttryckligen kanske du inte känner till dem. För att hjälpa till har vi listat 10 iPhone-hemliga koder som du tycker är intressanta och hjälpsamma. Ta en titt.

 1. Se ditt iPhone IMEI-nummer
 2. Gå in i fälttestläge
 3. Dölj eller visa ditt nummerpresentatör
 4. Aktivera eller inaktivera samtal väntar
 5. Vidarebefordra inkommande samtal till ett annat nummer
 6. Samtalsspärr
 7. Kontrollera SMS-centret
 8. Få lokal trafikinformation
 9. Lär dig mer om din mobildataanvändning
 10. Några andra användbara koder

Innan du börjar:

 • Observera att flera koder som nämns här kanske inte fungerar globalt eller med alla operatörer. De fungerar bara i USA och deras transportföretag.
 • För att kunna använda alla dessa koder måste du öppna Phone app och vara i ' knappsats ' -fliken. Vissa koder kräver att du trycker på samtalsknappen, medan några kanske inte.

1. Se ditt iPhone IMEI-nummer

Ange *#06#, och du kommer omedelbart se din iPhones IMEI-nummer.

Tips : Du kan också se den här informationen från appen Inställningar → Allmänt → Om. Eller inne i SIM-facket eller i iPhone-lådan.

2. Gå in i fälttestläge

När du går in *3001#12345#*på din iPhone-knappsats och trycker på samtalsknappen visas skärmen Fälttest. Den har viktig teknisk information relaterad till SIM, servercell, LTE-frekvensmätning och andra sådana viktiga data.

Du kan trycka på ett av de synliga alternativen för att gräva djupt. För att stänga den här skärmen, tryck på hemknappen eller svep uppåt .

Extra info : Rsrp står för referenssignal mottagen effekt. Rsrp0 är tornet närmast dig och Rsrp1 är det andra tornet. Bredvid Rsrp0 och Rsrp1 ser du ett negativt tal troligen mellan -40 och -140. Om siffran på skärmen är närmare -40 (säg mellan -40 och -80) betyder det att du har en stark signal. Om det är nära -140 betyder det att du har en dålig signal. Detta kan ge problem när du ringer eller använder mobildata.

3. Dölj eller visa ditt nummerpresentatör

Visste du att du också kan använda kortkoder för att dölja nummerpresentation? För detta anger du *67, följt av mottagarens nummer. Till exempel,*67987654321

Observera att döljande nummer är land- och operatörsspecifikt. Du kan behöva använda #31#för vissa operatörer och länder följt av telefonnumret.

Vi har ett detaljerat inlägg som visar dig flera sätt att dölja ditt nummerpresentation. Se till att kolla in det.

Proffstips : Antag att du följde länken ovan och gömde ditt uppringda ID för alla utgående samtal. Om du nu vill visa ditt nummerpresentatör för samtal, prefix *82före mottagarens nummer. För vissa operatörer är koden*31#

4. Aktivera eller inaktivera samtal väntar

Inställningar för samtal väntar ligger under appen InställningarTelefon . Men om du inte kan hitta samtal väntar alternativet, här är snabba kortkoder.

 • Kod för att kontrollera status för samtal väntar: *#43#
 • Kod för att aktivera samtal väntar: *43#
 • Kod för att inaktivera samtal väntar: #43#

5. Vidarebefordra inkommande samtal till ett annat nummer

Med detta kan du vidarekoppla det inkommande samtalet till ett annat nummer. Detta är en operatörsspecifik funktion, och den kan laddas eller gratis, beroende på din mobiltjänst.

 • Kod för att kontrollera vidarekopplingsstatus: *#21#
 • Kod för att möjliggöra vidarekoppling: *21phonenumber#
 • Kod för att inaktivera vidarekoppling: *21#

Om ovanstående kortkoder inte fungerar för dig, kolla in vår separata guide för vidarekoppling av samtal på iPhone. Vi har listat de exakta stegen för de flesta amerikanska operatörer.

6. Samtalsspärr

Samtalsspärr förhindrar alla utgående samtal om du inte inaktiverar den här funktionen. Eftersom det här alternativet inte är tillgängligt under iPhone-inställningarna för telefonen kan du använda följande koder för att använda samtalsfunktionen.

 • Kod för att kontrollera samtalsspärrstatus: *#33#
 • Kod för att aktivera samtalsspärr: *33*PIN#
 • Kod för att inaktivera samtalsspärr: #33*PIN#

Obs : Om du har ställt in SIM-PIN under iPhone- inställningsappenTelefon eller för vissa operatörer iPhone- inställningar- appen → MobildataSIM-PIN , ange denna PIN-kod i ovanstående koder. Om du inte har ställt in en PIN-kod kan du ange valfritt slumpmässigt nummer. Tycka om*33*9#

7. Kontrollera SMS-centret (om texter inte går igenom)

Om du någonsin upptäcker att SMS inte fungerar på din enhet kan du få ut det mesta av den här unika koden ( *#5005*7672#) för att kontrollera SMSC (kortmeddelandeservicecenter). När du skickar ett textmeddelande går det först till SMSC via ett visst nummer för att lösa SMS-problemet på din enhet.

8. Få lokal trafikinformation

Japp. Du läste det korrekt. Om du inte kan använda appar som Waze, Apple Maps, Google Maps etc. kan du använda en kortkod för att lära dig mer om lokal trafik. Detta kan komma till nytta när du inte har en fungerande internetanslutning. För detta, ring 511.

Observera att detta kanske inte fungerar i några amerikanska stater och med vissa operatörer.

9. Lär dig mer om din mobildataanvändning

Numera har nästan alla operatörer globalt appar som hjälper dig att hålla reda på din datatillägg. Men om du vill kan du använda kortkoder för att kontrollera din internetbalans och mer. Här är koder för några populära amerikanska operatörer.

 • AT&T: *3282#
 • Verizon: #3282
 • T-mobil: #932#

Du kan Google koden för din operatör. Till exempel " kod för att känna till internetbalansen i Airtel. ''

10. Några andra användbara koder

 • *#61# - Låter dig kontrollera antalet missade samtal.
 • *3370# - Förbättrat fullfrekvensläge (EFR) kan förbättra din iPhone-röstkvalitet samtidigt som batteriets säkerhetskopia skadas något.
 • *#30#: Presentation av samtalslinje låter dig veta om den inkommande uppringarens telefonnummer visas på din iPhone-skärm eller inte.

Vilka iPhone- hemliga koder väcker dig mest?

Jag hoppas att du lärde dig om några nya kortkoder. Vilken från listan ovan verkar mest användbar för dig? Låt oss veta i kommentarerna nedan. För det andra, om du känner till andra liknande koder, dela dem också med oss. Vi skulle gärna nämna det i det här inlägget.

Slutligen, här är några fler användbara inlägg som du kommer att älska att kolla in:

 • Över 100 HomePod Siri-kommandon
 • 50 roliga saker att fråga Siri
 • 30 coola Spotify-tips och tricks för iPhone
 • 36 tips och tricks för Chrome för Mac
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found