Blogg

Tips för att stoppa Apple Music från att använda iPhones mobildata

Om det inte kontrolleras smart kan musikströmning döda massor av mobildata på din iPhone. Och din månatliga dataplan kommer ofta att ta slut mycket innan tidsfristen. Så, vad är de bättre sätten att hindra Apple Music från att använda mobildata på iPhone?

Klipp helt enkelt alla sladdar för att avsluta onödig dataförbrukning. Och om det behövs; använd endast Wi-Fi för nedladdning och uppdatering av musikbiblioteket. Låt oss ta reda på några smarta hack för att förhindra att Apple Music äter in din begränsade bandbredd!

Hur man slutar använda iPhones mobildata för Apple Music

Steg 1. Starta appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Bläddra ner och tryck på Musik.

Steg 3. Klicka nu på Mobildata.

Steg 4. Därefter har du flera alternativ för att ta kontroll över mobil dataförbrukning:

Sluta använda mobildata för att uppdatera Apple Music Library och ladda konstverk

Om du uppdaterar ditt musikbibliotek och laddar konstverk med mobildata är chansen stor att din bandbredd tappas snabbt. För att sluta göra det stänger du helt enkelt av växeln för mobildata.

Inaktivera högkvalitativ musikströmning via mobiltelefon på iPhone

När det finns ett försök att spara varje uns av dataanvändning, är det inte meningsfullt att strömma musik av hög kvalitet. Stäng av strömbrytaren precis bredvid högkvalitativ streaming.

Inaktivera mobildata för musiknedladdningar

Ladda ofta ner musik med mobildata? Se till att du bara gör det när enheten är ansluten till Wi-Fi eftersom den kan bränna massor av data. För att göra det, stäng av strömbrytaren för nedladdningar.

Hur man stoppar automatiska nedladdningar för Apple Music

"Automatiska nedladdningar" är en ganska bra funktion eftersom det säkerställer att du inte behöver gå igenom slipningen manuellt för att ladda ner musiken (och till och med appar) som du har köpt på andra enheter.

Det är dock bra bara när du har massor av mobildata eller för den delen behöver inte bry sig om deras konsumtion alls. Så det är klokt att stänga av den.

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iOS-enhet.

Steg 2. Bläddra ner och tryck på iTunes & App Store.

Steg 3. Stäng av växeln för musik under Automatiska nedladdningar så är du redo att gå!

Fler tips för att spara mobildata på din iPhone

Kom ihåg; dessa par knep är bara toppen av isberget. Om du vill göra allt för att minska dataanvändningen på din iOS-enhet måste du vidta åtgärder på många funktioner. För att få det gjort, kolla in den här omfattande guiden.

Dessutom kanske du också vill ta hjälp av appar för mobildataspårare för att hålla ett öga på varje funktion som använder din mobildata och styra dem lite bekvämare.

Över till dig…

Från och med nu kommer din begränsade bandbredd alltid att ha tillräckligt med kudde för att hålla hela månaden. Och det kommer inte att finnas onödig dataförbrukning. Förhoppningsvis.

Du kanske också vill kolla in dessa tips:

  • 21 tips och tricks som alla Apple Watch-användare borde veta
  • 10 bästa tillgänglighetstips för iPhone och iPad
  • Viktiga tips och tricks för iPad-typning för snabbare skrivning på din surfplatta

Tyckte du att ovanstående tricks var anmärkningsvärda? Slå upp dina åsikter och håll dig synkroniserad med våra senaste artiklar.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found