Blogg

Hur man använder iPhone Xs Max och XR utan hemknapp

Om du hade bytt till iPhone X förra året verkar inte iPhones 2018 vara ett stort hopp för dig. Men om du hade använt de klassiska iPhonesna med hemknappen kan uppgraderingen tyckas vara enorm för dig. Och du kanske tänker på hur du använder iPhone X, Xs, Xs Max och XR utan den ikoniska hemknappen.

Enligt vad jag har upplevt tar det några dagar innan du börjar känna dig bekväm med de nya gesterna. Därför trodde jag att det skulle vara lämpligt att skapa en nybörjarguide om några av de grundläggande sakerna som att aktivera Siri, växla mellan appar och mer.

Så här går du till startskärmen på iPhone X, Xs, Xs Max och XR

Införandet av gestfältet har gjort det ganska enkelt att utföra vanliga åtgärder som att gå till startskärmen. För att göra det är allt du behöver göra bara att svepa upp gestfältet för att återgå till startskärmen.

Så här byter du mellan appar på iPhone X, Xs, Xs Max och XR

Att växla mellan de öppnade apparna på iPhone X-serien är lika enkelt. För att göra det, svep uppåt från botten och pausa. När du har gått in i app-omkopplarläget sveper du åt vänster eller höger för att hitta appen du vill hoppa till och klicka sedan på den.

Så här aktiverar du Siri på iPhone X, Xs, Xs Max och XR

Förutsatt att du redan har ställt in Siri på din iPhone. Håll bara ned sidoknappen för att anropa den virtuella assistenten. Du kan också bara säga ”Hej Siri” för att få den personliga assistenten att agera.

Så här får du tillgång till Control Center på iPhone X, Xs, Xs Max och XR

Att ta upp Control Center är lika enkelt som någonsin tidigare. Det innebär emellertid inte längre en svepande gest.

Nu måste du svepa ner från skärmens övre högra hörn för att komma åt Kontrollcenter.

Så här får du tillgång till meddelandecentret på iPhone X, Xs, Xs Max och XR

Processen med att ta upp anmälningscentret är lika enkelt som någonsin tidigare. För att göra det, svep nedåt från skärmens övre mitt .

Så här använder du Apple Pay på iPhone X, Xs, Xs Max och XR

Autentisering av betalning med Apple Pay på de nya iPhonesna är ganska enkelt. Bara dubbelklicka på sidoknappen och sedan blick på enheten för att autentisera med Face-ID eller lösenord.

Det är allt!

Avslutar:

Trots frånvaron av hemknappen kommer livet på iPhone X-serien att gå smidigt. Naturligtvis tar det några dagar att vänja sig, men jag lovar att när du har gått förbi inlärningskurvan, skulle du hitta gesterna mer intuitiva.

Du kanske vill läsa:

  • Så här rensar du RAM på iPhone X, Xs, Xs Max och XR
  • Snabba upp iPhone X, Xs, Xs Max och XR
  • Hur man sätter en iPhone i DFU-läge
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found