Blogg

Hur man inaktiverar Turbo Boost på Mac - För att förbättra batteriets livslängd

Om du inte känner till laddas Apple MacBooks med Intel-processorer. Dessa processorer har en teknik som heter Turbo Boost, vilket påskyndar processerna. Tyvärr har Apple inte gett någon kontroll till användaren när det gäller att inaktivera eller aktivera den här funktionen. Å andra sidan äter mycket av MacBooks batteri när den här funktionen är aktiv.

Om du inaktiverar Turbo Boost kan du få ytterligare 25% av batteriets livslängd, vilket är enormt. Så det är bättre att hålla bort det medan du är på språng och behöver arbeta på din MacBook. Följ bara stegen nedan för att lära dig hur du inaktiverar Turbo Boost på din Mac.

Hur inaktiverar eller aktiverar du Turbo Boost på Mac

Innan du fortsätter, se till att din MacBook har Turbo Boost-teknik eller inte. För att kontrollera detta, klicka på Apples logotyp uppe till vänster och sedan på Om den här Mac . Kopiera nu hela första raden och klistra in den i Googles sökruta. Lägg till ordet " specs " i slutet. Ignorera alla sökresultat och klicka bara på det som börjar med '//support.apple.com.' På den här sidan, under Processor , se om ordet Turbo Boost nämns eller inte. Om ja, du är bra att gå. Fortsätt läsa…

Steg 1.  Det allra första du behöver göra är att ladda ner Turbo Boost Switcher.

Steg 2. När du har laddat ner, extrahera ZIP-filen och kör " Turbo Boost Switcher.app ".

Steg 3. Om du får ett fel om en oidentifierad utvecklare, gå till Systeminställningar → Säkerhet och sekretess och klicka på Öppna ändå .

Steg 4. När appen har startat ser du en åskliknande ikon i statusfältet. Klicka på ikonen och klicka på "Inaktivera Turbo Boost" i listrutan.

Det är allt; Turbo Boost är nu inaktiverad på din MacBook. Du kan upprepa det sista steget och klicka på “Aktivera Turbo Boost” för att starta om funktionen igen.

Du kan också bläddra igenom dessa länkar

  • MacBook Keyboard fungerar inte? Här är felsökningsguiden
  • Bästa stöldskydd ryggsäckar för MacBook
  • Bästa tillbehör för 16-tums Macbook Pro

Har du märkt någon förändring av batteriets prestanda efter att du inaktiverade Turbo Boost? Dela din feedback i kommentarrutan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found