Blogg

Bästa iPhone- och iPad-appar för att lära dig musik (2021)

Att lära sig spela ett instrument eller sjunga kan vara en av de mest utmanande men ändå givande upplevelserna. Och det finns flera iOS-appar för att lära dig musik som kan hjälpa dig på vägen. De gör det möjligt att lära sig musik på egen hand genom självgående tempolektioner, roliga spel och mer. Dessutom kan de vara mycket billigare än en privat handledare. Så oavsett om du vill prova på gitarr, piano, trummor, fiol eller träna din röst för att sjunga, kolla in några av dessa bästa iPhone- och iPad-appar för att lära dig musik.

 1. Yousician
 2. Helt enkelt piano
 3. Justin Guitar Power Lessons
 4. Flowkey
 5. Inställbar
 6. Tempo
 7. Go Drums
 8. Anteckningar - Sight Reading Trainer
 9. Trala
 10. Lär dig sjunga

1. Yousician - Bästa appen för att lära dig flera instrument

Hej hej till din personliga handledare för digital musik för att lära dig spela gitarr, ukulele och bas. Det har tusentals låtar som du kan lära dig att spela medan appen lyssnar för att ge dig omedelbar feedback. Du kan också öva din sång.

Jag gillar särskilt hur det ger utmärkta insikter och samtidigt låter dig lära dig i din egen takt. Det hjälper dig att förbättra din timing och noggrannhet för att slå alla rätt toner och uppgradera dina musikaliska förmågor. Dessutom passar den för musiker på alla nivåer, från nybörjare till proffs.

Den här appen är perfekt för att vara motiverad att lära sig varje dag med stegvisa videohandledning, ett gameplay-gränssnitt och kortfattad feedback. Prova själv och du vill gå för medlemskapet för att verkligen ta din musikinlärningsresa på allvar.

Pris : Gratis att prova (19,99 USD per månad för att lära sig ett instrument)

Ladda ner

2. Simply Piano - Bästa appen för att lära dig piano

Här är ett roligt och snabbt sätt att plocka upp piano eller keyboard. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren kan den här pianoprogrammet vara ett bekvämt sätt att lära dig och öva på alla dina favoritlåtar. Det inkluderar kurser för olika musiknivåer och preferenser.

Du kan ställa in din egen inlärningshastighet och sakta ner låtar för att få dem rätt. Lär dig att läsa noter och gradvis gå vidare till att spela med båda händerna. Det finns också personliga 5-minuters träningspass som är utformade för att hålla dig tränande och avancera konsekvent.

Pris : 119,99 USD per år

Ladda ner

3. Justin Guitar Power Lessons - Bästa appen för att lära dig gitarr

Här är en app för att lära dig gitarr med en av de bästa lärarna i världen - Justin kommer att vägleda dig med instruktionsvideor, innovativa övningar och en samling låtar som du kan spela på-stil som du kommer att kunna spela på nolltid.

Lär dig allt från dina första ackord till dina favoritlåtar från ett bibliotek med över tusen populära låtar. Det finns också ett självbedömningssystem för att spåra dina framsteg. Appen har hjälpt över en miljon människor att lära sig spela gitarr, vilket visar hur effektiva metoderna är.

Pris : Gratis ($ 8,99 för en månads full tillgång)

Ladda ner

4. Flowkey - Bäst för nybörjare

När du först öppnar den här pianoläringsappen ställer den dig några frågor för att mäta din förmåga. Det föreslår sedan de specifika inlärningskurser som är mest fördelaktiga för dig. Eftersom jag är en helt nybörjare uppskattade jag kunskaperna på basnivån genom instruktionsvideor. Du kan också söka bland tusentals låtar och lära dig att spela dem steg för steg.

Men om du redan är en avancerad pianospelare är det förmodligen inte appen för dig eftersom lektionerna är ganska grundläggande och bättre lämpade för dem som fortfarande är tidigt på sin inlärningsresa.

Pris : Gratis (19,99 USD för premium)

Ladda ner

5. Tunable - Bästa app för musikövning

Här är en app för att lära dig musik som liknar att ha en instruktör i fickan. Du kan spela in en träningspass och få ett kort för lite insikt i hur du gjorde. Det låter dig visualisera hur stadigt du spelar eller sjunger - en jämn tonhöjd resulterar i en rakare vit linje.

Sedan finns det en ton- och ackordgenerator för att spela och upprätthålla ackord med olika tonalternativ. Du kan också spela in övningar och föreställningar och lägga till reverb för en professionell touch. Appen gör det också enkelt att dela inspelningar med andra.

Pris : $ 8,99

Ladda ner

6. Tempo - Bästa Metronome-appen

Detta är en av de bästa apparna för musiker som fungerar exakt och hjälper dig att öva med lätthet. Den har ett innovativt gränssnitt som erbjuder fem metronomlägen på din iPhone. Dessa inkluderar Basic, Preset, Setlist, Practice och Gig. Försök med dem alla för att utforska olika kombinationer av funktioner som är optimerade för uppgiften.

Du kan få visuell återkoppling i form av pulserande lysdioder. Det finns 35 olika tidssignaturer, inklusive sammansatta och komplexa mätare. Dessutom kan du få ut det mesta av en rad funktioner, inklusive avancerad hantering av setlistor, inklusive sökning, överskrivning, kopiering mellan setlists och multi-radering.

Pris : $ 2,99

Ladda ner

7. Go Drums - Bästa appen för att lära dig trummorna

Kolla in denna trummapp som ger dig autentiska trumlektioner att gå från nybörjare till proffs. Lär dig att spela genom ett spelformat och plocka upp all viktig kunskap och färdigheter för att förbättra din rytmkänsla och timing.

Du kan lära dig att trumma olika stilar från reggae till hip-hop, pop, rock och mer. Det finns detaljerade lektionsplaner som är utformade för alla nivåer, och du kan till och med träna med gratisspelläget. Den har en omfattande uppsättning funktioner för alla dina trummande behov.

Pris : Gratis ($ 9,99 för månadspremie)

Ladda ner

8. Anmärkningar: Sight Reading Trainer - Lär dig att läsa musik

Att läsa noter kan vara utmanande, men det är viktigt att ta med på den musikaliska resan. Den här appen kan hjälpa till eftersom den är utformad för att efterlikna utseendet och stilen på riktiga noter. Så du kan enkelt övergå från att använda appen till att läsa musik.

Det enkla användargränssnittet låter dig övergå från appen till noter naturligt. Det finns många anpassningsbara övningsalternativ och progressiva lektioner för diskant, bas och den stora personalen. Du kan även använda de valfria visuella hjälpmedlen med tips när du fastnar.

Pris : Gratis (2,99 $ för premium)

Ladda ner

9. Trala - Bästa appen för att lära dig fiol

Fiol är ett av de svåraste instrumenten att lära sig, men den här appen kan hjälpa. Det är perfekt för att utveckla dina fiolkunskaper från nybörjarnivå till avancerad genom videolektioner från kända violinister. Du får direkt tonhöjds- och rytmåterkoppling och kan träna när som helst, var som helst.

Tillsammans med varje lektion får du inblick i sångens historia, de olika tekniker som behövs för att spela; Det finns också dagliga övningar för att öva färdigheter som strängkorsningar och intonation. Vidare innehåller den en "playboard" - en videospelversion av noter där du kan få poäng genom att slå anteckningar när de visas över skärmen.

Pris : Gratis (19,99 USD för premium)

Ladda ner

10. Lär dig sjunga - Bästa appen för att träna din röst

Det är något så själsfullt och tillfredsställande med att sjunga dina favoritlåtar. Att uttrycka sig musikaliskt är ett utmärkt sätt att kanalisera din kreativa energi, och den här appen kan hjälpa dig att träna din röst för att sjunga bättre.

Den har en What You See Is What You Sing-teknik som upptäcker och visar din sångpunktsnoggrannhet i realtid. Detta kan hjälpa dig att ställa in din röst för att förbättra din sångförmåga. Du kan sjunga till vilken låt som helst från ditt musikbibliotek, lägga till studioeffekter och dela dina inspelningar med andra. Sammantaget är det en måste-ha-app för varje sångfågel där ute!

Pris : Gratis ($ 29,99 för årligt medlemskap)

Ladda ner

Förbättra dina färdigheter med de 10 bästa iOS-apparna för att lära dig musik

Jag tror att även om appar inte helt kan ersätta lektioner med en handledare, är de ett otroligt bekvämt sätt att öva och lära sig själv. Så, har du provat någon av dessa appar för att plocka upp eller öva på dina musikaliska färdigheter än? Dela din erfarenhet med mig i kommentarerna nedan. Du kanske också vill kolla in de bästa karaoke-apparna för att bälta dina favoritlåtar.

Du vill också läsa dessa inlägg:

 • Snabbläsningsappar för iPhone och iPad
 • Levande tapetappar för iPhone
 • Appar för underhåll av bilar för iPhone
 • Astrofotografiappar för iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found