Blogg

iPhone-skärmen blev svartvitt: Så här fixar du

Det finns tillfällen när du omedvetet aktiverar vissa funktioner på din iOS-enhet och bara inte vet hur du inaktiverar den. Det hade hänt mig ganska många gånger när jag var ny i iOS-ekosystemet. När jag försökte snabbt lära mig att använda iPhone som ett proffs skulle jag ofta trassla med inställningarna och undrar varför jag inte kan fixa några problem som skulle dyka upp då och då.

För bara några dagar tillbaka köpte min kusin en helt ny iPhone 6s. Medan han försökte behärska iOS blev iPhone plötsligt svartvitt. Han tyckte att något hade gått fel på sin iPhone när han inte själv kunde lösa problemet. Senare berättade han för mig hela historien med så mycket besvikelse. Efter att ha upplevt samma problem själv fick jag genast idén och kunde fixa det direkt.

Det finns en funktion som heter Grayscale Mode i iOS, som förvandlar enhetens skärm till svartvitt. Den levereras med tillgänglighetspaketet och är utvecklad för människor som är färgblinda eller har synproblem.

Du kan ha omedvetet aktiverat det här läget på din enhet. Följ dessa steg för att stänga av den.

Så här fixar du en iPhone fast i svartvitt läge

Steg 1. Starta appen Inställningar på din iDevice → Tryck på Allmänt .

Steg 2. Klicka på tillgänglighet .

Steg 3. Stäng av gråskala .

Kolla in gråskalazoomfilter

Dubbelklicka bara på din iPhone-skärm med tre fingrar för att kontrollera om zoomfiltret orsakar problemet. Om du har aktiverat zoomfiltret kommer det att inaktiveras och det gäller även gråskaleläge.

Inaktivera gråskalans zoomfilter

Steg 1. Öppna appen Inställningar → Tryck på Allmänt följt av Tillgänglighet .

Steg 2. Tryck på Zoom .

Steg 3. Bläddra ner och tryck på Zoomfilter .

Steg 4. Välj Ingen .

Det är allt!

För att förhindra att problemet upprepas skulle det vara bättre att stänga av Zoom. Förhoppningsvis förvandlas din enhet inte längre av misstag till ett gråskaleläge.

Du kanske vill ta en titt på:

  • Spegla iPhone eller iPad skärm till Mac och Windows PC
  • 3 tips för att göra iPhone-skärmen mörkare