Blogg

Här är 5 skäl till varför Apple Pay inte är tillgängligt i Indien?

För närvarande är Indien ett av de dyraste länderna att köpa en iPhone, och det beror främst på regeringens aggressiva Make In India-kampanj, vilket ledde till ökade importtullar. Men idag diskuterar vi inte iPhone-priset eller försäljningen i Indien; snarare ska vi prata om den mest lovande funktionen, Apple Pay. Även efter att ha spenderat så enormt mycket undrar många användare varför Apple Pay inte är tillgängligt i Indien?

Efter att ha analyserat olika faktorer som juridisk, konsumentpsykologi, marknadsandel, prissättning och många andra saker, drog vi slutsatsen att följande anledning kan vara grundorsaken till varför Apple Pay inte debuterade i Indien.

Varför Apple Pay inte är tillgängligt i Indien: 5 möjliga skäl

# 1. Brist på marknadsandelar

Den första och främsta anledningen till att vi antar är marknadsandelen. Apple har bara en procent av smartphone-marknadsandelen i Indien. Med det låga antalet kan Apple Pay endast användas av en handfull människor i landet. För ett företag som Apple är det kanske inte det sunda ekonomiska beslutet att fatta när de inte ser bra siffror.

# 2. Handelsadministration och bankstöd

Låt oss anta att Apple lanserar Apple Pay i Indien även med låg efterfrågan. För att tillgodose den svaga efterfrågan behöver Apple handlare acceptera Apple Pay som betalningsmetod, och bankerna måste bearbeta dessa betalningar. Den nuvarande Apple Pay-infrastrukturen fungerar på Face ID och Touch ID, medan indiska banker kräver att en användare anger en PIN-kod för att godkänna transaktionen.

Indiska banker accepterar inte biometri som godkännande, och detta kan sätta Apple Pay i väntan. Förutom det söker banker och handlare också volym för att acceptera Apple Pay som betalningsmetod.

# 3. Regulatoriska utmaningar

Indisk reglering kräver att alla betalningshanteringsföretag behåller all information i Indien. För att göra det måste Apple inrätta en lagringsanläggning i landet eller associerad med en lokal partner. Båda sakerna tar tid och investeringar.

Dessutom accepterar NCPI (National Payments Corporation of India) inte biometri som tillstånd. Om det inte kommer från det regeringsigenkända organet, såsom UIDAI. Eftersom fingeravtryck på iPhone lagras på enheten accepteras det inte som auktorisering.

Dessa två juridiska hinder har gjort det möjligt för Apple Pay att hålla sig i schack i Indien.

# 4. Tuff konkurrens

Indien har redan onlineplånboksleverantörer som PayTM, Googles Tez, BHIM UPI-appen av regeringen, Amazon Pay och många andra. Med tanke på de olika alternativen som finns, verkar det vara omöjligt att få en bit av den här marknaden för Apple Pay. Det är också en exklusiv iOS-funktion, medan andra appar kan användas på iPhone såväl som på någon annan smartphone.

Användare ändrar inte ofta sitt betalningsläge, särskilt inte när de är nöjda med det de använder.

# 5. Kostnadsfaktorer för handlare

Medan indiska köpmän redan är utrustade med NFC Point of Sale-maskiner, använder de flesta fortfarande de traditionella svepmaskinerna. Att få dem ombord att använda NFC-aktiverade enheter är en verklig utmaning. Eftersom dessa maskiner har en kostnad och indiska handlare inte verkligen ser behov av att uppgradera eftersom deras maskiner underhåller konsumenternas behov.

Apple kan säkert komma ombord på framstående köpmän som Flipkart och Amazon, men att komma på marknivå har Apple fortfarande en lång väg att gå.

Det är allt!

Avslutande anmärkning

Förutom Apple Pay har företaget inte gjort Apple News för tillgängligt i Indien. Det är konstigt att se eftersom News knappast har några regleringsutmaningar eller andra tekniska utmaningar. Det kanske tar lite tid att veta exakt vad Apple planerar för Indien.

Vad tror du, varför är Apple Pay inte tillgängligt i Indien? Förutom orsakerna ovan, har du något annat att bidra med? Dela det i kommentarerna nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found