Blogg

Så här spårar du Android-telefon från iPhone

Livet är oförutsägbart, och oavsett hur mycket försiktig du är, att förlora spår av din Android-enhet är en rättvis möjlighet. Men tack vare många många framsteg kan du inte bara spåra din enhet utan kan fjärrlåsa den eller radera den för förvaring. Medan du kan spåra en iPhone med Find My, kan vi spåra och hitta förlorade Android-enheter från iPhone?

Väl!! Såklart du kan. App Store är full av spårningsappar, inklusive några fantastiska föräldrakontrollappar för iPhone som kan spåra ansluten Android-telefon. Men nästan alla har en enorm begränsning, att appen ska vara förinstallerad i den enheten och ska ha platsåtkomst.

Men hur många av oss har en förinstallerad spårningsapp? Så hur kan spåras Android-telefon i det här scenariot? Google har ett enkelt och ändå pålitligt svar.

Så här spårar du och lokaliserar förlorad Android-telefon från iPhone

Ganska lik iPhones Find My-app, Google har en Find My Device-app för Android-enheter. Även om det till skillnad från andra appar inte kräver att den här appen är på den förlorade (som ska spåras) enhet. Tjänsten använder Google-ID som är registrerat på Android-telefonen och spårar var det befinner sig i enlighet med detta.

Förutom att spåra och hitta telefonen har Find My Device flera viktiga funktioner. Först och främst ger den information som enhetsnamnet, dess batteri och nätverksnamnet (mobil eller wi-fi). Dessutom finns också enhetens IMEI-nummer, senast aktiva status och annan sådan information.

Som en del av säkerhetsfunktionerna kan du skicka en ringning på enheten, låsa telefonen på distans och radera all data. Men för att aktivera dessa funktioner måste en Android-enhet ha ett aktivt Google-konto och Hitta min enhet aktiverad.

Funktionen är automatiskt aktiverad i de flesta Android-enheter, för att kontrollera status, gå till InställningSäkerhet →  Hitta min enhet .

 • Spåra Android-telefon från iPhone med hjälp av Hitta min enhet
 • Hur man fjärrkontrollerar IMEI-antalet Android iPhone
 • Hur man fjärr ringer Android-telefon med iPhone
 • Hur man fjärransäkrar Android-enhet från iPhone
 • Hur man kan radera data på distans från Android-enhet med iPhone

Spåra Android-telefon från iPhone med hjälp av Hitta min enhet

Find My Device är en Android-app och du kan därför inte installera på dina iOS-enheter. Du kan dock använda tjänsten via webbplatsen, ungefär som när du spårar din iPhone från en Android-telefon; här är hur:

Steg 1. Öppna Safari eller någon annan webbläsare på din iPhone.

Steg 2. I adressfältet anger du google.com/android/find .

Steg 3. Ange det Google-ID som är aktivt på din enhet och tryck på Nästa .

Steg 4. Ange nu ditt lösenord och tryck på Nästa  igen.

Steg 5. Du kommer att se huvudsidan med en karta, enhetsinformation och andra alternativ.

Steg 6. Tryck på Platsmärke på karta. I ett nytt fönster eller Maps- app öppnas med Android-enhetens koordinatinformation.

Steg 7. Klicka på Vägbeskrivning om du vill ha rutten till enhetens plats.

När du spårar en stulen enhet är det lämpligt att involvera lokala myndigheter innan du vågar för att fånga tjuven. När allt kommer omkring gjorde du din del i att övervaka telefonen, låt dem göra det genom att få tillbaka den.

Begränsning: 

 • Ingen GPS: Om Android-enhetens GPS är avstängd kan du inte spåra telefonen
 • Om tvåstegsverifiering är aktiverad: när du aktiverar den här funktionen skickar Google en verifieringskod på din registrerade enhet när du loggar in från en annan enhet. Eftersom själva enheten saknas sitter användaren väldigt fast. Men om användaren har Googles säkerhetskopieringskoder eller en betrodd enhet kan de överträffa problemet och spåra sin enhet

Hur man fjärrkontrollerar IMEI-antalet Android iPhone

International Mobile Equipment Identity (IMEI) krypterar mycket information om din enhet, från dess garanti till maskinvara / mjukvaruspecifikationer. I händelse av stöld kan IMEI användas för att spåra och blockera din enhet av de juridiska myndigheterna. Men vad händer om du inte kommer ihåg sådan information om din enhet, så här hämtar du IMEI-nummer via Hitta min enhet:

Steg 1. När du väl har loggat in på google.com/android/find,  tryck på ' i ' -knappen bredvid enhetens namn på sidan med den primära enheten.

Steg 2. En popup visar din Android-enhets - IMEI , först registrerad och senast sett .

Detta avsnitt använder också information om när enheten senast var online, så att du kan kontrollera status för din stulna eller förlorade enhet.

Hur man fjärr ringer Android-telefon med iPhone

En bekväm funktion, särskilt när du har för vana att glömma din enhet var som helst och överallt. Hitta min enhet gör att du kan ringa en Android-enhet på distans.

Steg 1. När du har loggat in på google.com/android/find , tryck på Spela upp ljud på huvudsidan för enheten.

Steg 2. Skärmen glider till samtalsläge och ringer på din Android-enhet.

Begränsningar :

 • Ingen sim : Denna funktion görs värdelös när simen tas ut, ersätts eller har ingen nätverksanslutning. Så det här är ett utmärkt alternativ om du har tappat bort din telefon, men inte så mycket om den är stulen

Hur man fjärransäkrar Android-enhet från iPhone

Den här funktionen låter dig fjärrlåsa Android-enheten så att ingen kan använda den. När den är aktiverad stängs enheten och låsskärmen visar ett återställningsmeddelande (om det finns) och ett samtalsägartecken. Enheten förblir låst tills samtalet görs, även om det startas om flera gånger.

Steg 1. Klicka på Säker enhet på huvudsidan för enheten.

Steg 2. Ange ett återställningsmeddelande , ett telefonnummer där du kan nås och tryck på Säker enhet .

Steg 3. Din Android-enhet låses och visar följande skärm .

Dessutom döljs alla appaviseringar under den här tiden. Så, ingen kan komma åt något meddelande, e-post eller meddelande som mottas under denna tid. Speciellt kan skärmen inte låsas om enheten är offline. Men så snart enheten kommer online via mobil- eller Wi-Fi-nätverk, låses skärmen. Den låses tills samtalet har ringts.

Hur man kan radera data på distans från Android-enhet med iPhone

Även om det är smärtsamt och upprörande att tappa en telefon kan följderna av ett dataintrång vara ganska katastrofalt. Det är därför Find My Device smart har införlivat den här funktionen. Detta kommer att rensa bort alla spår av dina personuppgifter eller information och fabriksåterställning.

Steg 1. Tryck på Radera enhet på huvudsidan för enheten.

Steg 2. Bekräfta åtgärden genom att klicka på Radera enhet och följ instruktionerna på skärmen.

På samma sätt som den säkra enheten fungerar inte den här funktionen om enheten är offline. Men så snart enheten kommer online via mobil- eller Wi-Fi-nätverk, låses skärmen. Den låses tills samtalet har ringts.

Allt för nu !!

Utan tvekan har tjänsten en egen uppsättning begränsningar, men nästan alla andra appar har en liknande uppsättning begränsningar. Dessutom, vem skulle vilja ha en slumpmässig app som äter minne för att förbereda en olycklig händelse. Och även om det är bra att vara beredd, har dessa spårningsappar en extra risk för integritet och dataintrång. Hur bra kan du lita på en app från tredje part som alltid är vilande på din enhet? Det är därför jag rekommenderar Hitta min enhet att hålla din telefon och dina data säkra.

Relaterade inlägg:

 • Tag - A Friend Finder iPhone och Android-app
 • Blockera iPhone-appar från att spåra dig
 • Växla snabbt mellan Gmail-konton på iPhone och Android
 • Hur extraherar du text från bild på iPhone och Android-telefon

Har du provat dessa någon enhetsspårning än? Dela din erfarenhet med oss ​​i frågan i kommentarfältet nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found