Blogg

Appen fungerar inte eller öppnas inte på iPhone och iPad

Efter att ha laddat ner en app från App Store är du redo att utforska funktionerna i den appen. Men med den första knackningen på appen är du frustrerad eftersom appen inte svarar på din kran. I ett anfall av ilska vill du ta bort appen från din iOS-enhet.

Nej, du borde inte göra det. Prova snarare några lösningar som vi har listat nedan för att åtgärda problemet eftersom varje gång du inte har råd att ta bort den nedladdade appen eftersom du kanske har betalat några dollar för vissa betalda appar. Så var smart och ha tålamod.

Så här fixar du nedladdad app fungerar inte på iPhone- eller iPad-problemet

Vad händer exakt på din iOS-enhet?

  • Appen kraschar snabbt när du trycker på den från startskärmen
  • Appen öppnar inte alls
  • Det öppnas men på din iOS-enhet kan du se en tom skärm eftersom appen inte laddas
  • Appen öppnas och du kan trycka på dess funktioner; men efter några ögonblick kraschar det

Om du utsätts för ovanstående frågor måste din iPhone eller iPad ha drabbats av vissa bakslag:

  • App eller iOS är infekterad av ett fel
  • iOS-enhet är inte kompatibel
  • Dålig nätverksanslutning
  • Minnesproblem
  • Felaktig nedladdning

Har du upplevt något av ovanstående problem på din iOS-enhet? Du bör följa någon av eller alla de lösningar som nämns nedan.

Stäng och öppna appen igen

Det finns många tillfällen när appen du har laddat ner från App Store inte öppnas korrekt. Detta händer eftersom antingen din iOS-enhet har lågt minne eller om det finns en programvarukonflikt. Dessutom, om du använder en Jailbroken-enhet, kommer du att möta fler sådana problem. I detta fall dubbelklickar du helt enkelt på hemknappen och startar App Switcher för att stänga appen i fråga. Öppna nu appen igen för att kontrollera om den fungerar bra eller inte. Har du fortfarande ett problem? Stäng alla appar från App Switcher och öppna appen igen för att kontrollera dess prestanda.

Starta om iPhone / iPad

Om det finns några problem med iOS själv, kommer ovanstående lösning inte att ge något resultat. Sedan bör du flytta fokus till iOS. När det gäller iOS-fixning är en sak säker: starta om eller starta om enheten. Håll bara ned strömknappen på din iPhone tills du ser reglaget. Skjut den nu för att stänga av din iPhone. För att starta din iPhone, håll ned strömbrytaren tills du ser den Apple-logotypen. Nu kan du kontrollera appens prestanda genom att knacka på den från startskärmen.

Använder du den senaste iOS?

Det finns många appar som går smidigt på den senaste versionen av iOS. Om den nedladdade appen inte fungerar bra bör du kontrollera om din iPhone eller iPad körs på den senaste versionen av iOS. Vanligtvis hindrar App Store dig från att ladda ner appar som kräver nyare versioner av iOS än den du använder. Men ibland är vissa funktioner i en app inaktiverade på vissa firmwareversioner.

Mittemot denna situation är din enhet aktiverad av den senaste versionen av iOS, men appen misslyckas med att vara kompatibel eftersom utvecklaren kanske inte har gjort ändringar enligt den senaste uppdateringen.

I båda ovanstående situationer är det tillrådligt att uppdatera din iOS-version så att din enhet är uppdaterad och ingen kan skylla på din enhet eller iOS.

Kontrollera programuppdateringen från Inställningar → Allmänt → Programuppdatering.

Är appen uppdaterad?

Även om detta bör kontrolleras när du har laddat ner appen kan du fortfarande se till att den knepiga appen inte är för gammal för att fungera på din enhet. Det finns många utvecklare som misslyckas med att släppa uppdateringar efter en tid.

Apputvecklare arbetar med alla möjliga lösningar för att lösa problemet i sina appar. Om den nedladdade appen inte öppnas kan du söka efter uppdateringar i App Store. Starta App Store och tryck på alternativet Uppdateringar från bottenmenyn.

Utöver detta kan du också aktivera automatiska uppdateringar på din iPhone eller iPad så att du inte stöter på något sådant problem i framtiden.

Steg 1. Starta Inställningar-appen → Tryck på iTunes & App Store.

Steg 2. Växla uppdateringar PÅ under avsnittet AUTOMATISKA NEDLADDNINGAR.

Dålig nätverksanslutning

Sociala medieappar som WhatsApp, Facebook, Twitter och andra använder mycket internet eftersom användare fortsätter att ladda ner och ladda upp ljud- / videoinnehåll förutom textmeddelanden. Dessa appar kan inte köras på en dålig nätverksanslutning. Utöver detta misslyckas de med att ge önskade resultat även på mobildata. Det här är när du bör kontrollera din Wi-Fi-anslutning, som kan stöta på några problem. Om du använder en offentlig Wi-Fi-anslutning är sådana problem enormt.

Ladda ner en annan app

Vem har fel - din enhet eller app? Du kan bekräfta detta genom att ladda ner en annan app från App Store. Ladda ner en gratis app och kontrollera om det fungerar bra på din iOS-enhet. Om ja, det finns inget problem med din iPhone eller App Store, men själva appen är den skyldige.

Ta bort appen från din enhet

En ofullständig installation kan orsaka problem. Din app kan bli skadad under nedladdningen, och det är därför den inte öppnas eller fungerar korrekt. Den enkla lösningen är att ta bort eller ta bort den från din iOS-enhet. Tryck och håll ner appen i några sekunder; alla appar börjar vicka samtidigt. Tryck på radera-ikonen (X) i appens övre vänstra hörn. Den här åtgärden tar bort den skadade appen omedelbart. Du kan senare hämta appen igen från App Store.

Pratade du med appsupport?

Många användare gillar inte att spendera tid på att följa alla dessa lösningar. För sådana användare ska de omedelbart kontakta App Support-teamet. Du hittar det här alternativet för App Support från App Store. Sök i appen som har ett problem och under fliken Granska hittar du App Support. Klicka på länken så kan du registrera ditt klagomål där. Förklara de frågor du står inför i detalj och förhoppningsvis får du lösningar.

Summering…

Vi bör alltid komma ihåg att vi har att göra med programvara och hårdvara, som är maskinen. Och maskinerna är ibland lika komplexa som mänskliga känslor och därmed obetydliga. Vi har listat några grundläggande lösningar på problemet. Om problemet inte löses även efter att ha följt alla möjliga lösningar bör du ta din iPhone eller iPad till Apple Support Center.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found