Blogg

Hur fixar du iPhone fast i hörlursläget

Även om hörlurarna inte är inkopplade, tänker och fungerar iPhone fortfarande som om en hörlurar är ansluten till 3,5 mm-uttaget eller blixtporten. Som ett resultat kanske ljudet inte kommer från högtalaren eller hörsnäckan. Detta kallas 'iPhone fast i hörlursläget.' Tack och lov är de korrigeringar som fungerar framgångsrikt för de flesta människor snabba och enkla att följa. Låt oss titta på tolv sådana lösningar för att lösa problemet.

 1. Sätt i och ta bort hörlurarna
 2. Aktivera och inaktivera flygplansläge
 3. Starta om din iPhone
 4. Rengör hörlursuttaget eller blixtporten
 5. Tvinga avsluta appen och starta om den
 6. Stäng av Bluetooth
 7. Se till att samtalsljuddirigering är inställd på automatisk
 8. Uppdatera din iPhone
 9. Ta bort locket om det orsakar störningar
 10. Är din iPhone vattenskadad?
 11. Återställ alla inställningar
 12. Kontakta Apple Support

1. Sätt i och ta bort hörlurarna

Detta är den enklaste lösningen. Allt du behöver göra är att sätta in hörlurarna i dess uttag eller blixtporten och dra ut den efter några sekunder. För ett framgångsrikt resultat kan du behöva upprepa denna process mer än en gång.

2. Aktivera och inaktivera flygplansläge

Överväg att sätta på och stänga av flygplansläge när din iPhone är fast i hörlursläget.

Du kan göra detta från kontrollcentret eller öppna appen Inställningar och knacka på växeln för flygplansläge . Efter 15 sekunder, tryck på samma för att inaktivera det.

3. Starta om din iPhone

Om ovanstående två lösningar inte fungerade bör du starta om din iPhone. Det är en enkel process som innebär att enheten stängs av och sedan slås på igen.

För detta kan du använda de fysiska knapparna eller öppna appen InställningarAllmäntStäng av . Slå på din iPhone efter en minut. Denna irriterande fråga kommer troligen att vara historia nu!

I sällsynta fall, om omstart inte fungerade, utför en kraftåterstart.

4. Rengör hörlursuttaget eller blixtporten

Utan tvekan är smuts (och vatten) bland de största fienderna för någon elektronisk enhet. Om du har använt din iPhone under en längre tid kan det finnas tillräckligt med damm i de små portarna. Detta skapar ofta störningar för att de trådbundna hörlurarna fungerar korrekt.

Använd en mjuk trasa eller en mjuk borste för att rengöra insidan av hörlursuttaget eller blixtporten. Du kan också leta efter relaterade videor på YouTube som visar hur du rengör dessa portar noggrant. Dessutom måste du kolla in vår guide om hur du rengör och desinficerar din iPhone och plockar upp några tips från den.

5. Tvinga avsluta appen och starta om den

Min iPhone fastnar ofta i hörlursläget när jag tittar på videor i VLC. I nästan alla fall fungerar det att koppla ur och sätta i hörlurarna igen. Men några gånger gör det inte. Så i dessa fall rekommenderas det att tvinga att avsluta appen.

För detta, på iPhones med Face ID, svep uppåt från skärmens botten och håll ned. Dubbeltryck snabbt på iPhones med hemknappen. Dra sedan appkortet uppåt för att tvinga det. Efter några sekunder, starta om appen och allt ska fungera felfritt.

6. Stäng av Bluetooth

Om du använder en trådlös ljudenhet med din iPhone kan det orsaka problemet i sällsynta fall. För att ta itu med detta, öppna appen Inställningar och tryck på Bluetooth . Stäng sedan av växeln.

7. Se till att samtalsljuddirigering är inställd på automatisk

Ett annat knep som kan lösa detta konstiga problem är att ställa in 'Call Audio Routing' till automatisk. Denna funktion avgör vad som kommer att bli ljudutgången under FaceTime eller telefonsamtal.

För detta öppnar du appen InställningarTillgänglighetPekaRinga samtalsljudAutomatisk .

8. Uppdatera din iPhone

Det går utan mycket debatt att i programuppdateringar försöker Apple fixa buggar, lägga till nya funktioner och förbättra den totala upplevelsen. Således är det av yttersta vikt att hålla din enhet uppdaterad med den senaste versionen av iOS.

För detta öppnar du appen Inställningar och trycker på Allmänt .

Klicka sedan på Programuppdatering . Om det finns en väntande uppdatering, tryck på Ladda ner och installera .

9. Ta bort locket om det orsakar störningar

Använder du ett sådant fodral som delvis blockerar hörlursuttaget eller blixtporten? Måste du använda mer motstånd för att sätta i hörlurarna med locket på? Om ja, ta bort fodralet och överväga att köpa ett som inte orsakar sådan störning.

10. Är din iPhone vattenskadad?

Om du släppte din iPhone (även om den är officiellt vattentät) i vattnet, kan det vara orsaken till problemet med fasta hörlurar. I dessa situationer bör du vänta tills enheten är helt torr. Kontakta vid behov ett auktoriserat servicecenter och låt dem inspektera enheten. Det kan vara farligt att slå på och använda en våt elektronisk enhet.

11. Återställ alla inställningar

Detta tar bort alla inställningar du ändrat och återställer dem till standardläget. Men personliga filer, appar, musik, foton etc. påverkas inte av det.

När du har provat allt som nämns här och fortsätter att möta problemet är det dags att återställa alla inställningar.

 1. Öppna appen Inställningar och tryck på Allmänt  bläddra till botten och tryck på Återställ.
 2. Återställ alla inställningar,  ange ditt iPhone-lösenord och bekräfta.

12. Kontakta Apple Support

Artikeln strävar främst efter att åtgärda problemet om det orsakas på grund av programvara. Men om din iPhone har drabbats av ett fall eller om det finns fysisk skada på portarna av någon anledning, måste du kontakta Apple Support. De tar det härifrån och hjälper dig därefter.

Loggar ut

Det här var sätten att komma ur situationen när iPhone fastnar i hörlursläget. Vilken metod gjorde tricket för dig? Vänligen nämna det i kommentarerna nedan.

Eftersom du är här, glöm inte att kolla lite mer användbart relaterat innehåll för att förbättra din kunskap om den enhet du använder varje dag.

 • Bästa trådlösa hörlurar för iPhone
 • Så här kontrollerar du hörlurarnas ljudnivå i realtid på iPhone och iPad
 • iPhone-hörlurar eller AirPods spelas bara i ett öra? Hur man fixar det
 • Bästa vattentäta hörlurar för simning
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found