Blogg

Stoppa iTunes automatisk synkronisering när du ansluter iPhone, iPad eller iPod Touch

En av de lite irriterande sakerna med iTunes är att den dyker upp direkt när du ansluter din iPhone och börjar synkronisera automatiskt. Nu, med många saker runt - appar, foton, e-post, videor, musik - som hela tiden förändras på iPhone, är denna autosynkronisering inte min typ av sak.

Så det bästa sättet att bli av med detta problem är att inaktivera automatisk synkronisering i iTunes. Har du någonsin undrat över det? Det är faktiskt en stor lättnad att bara kunna synkronisera när du klickar på knappen 'Synkronisera' längst ner i iTunes.

Så här inaktiverar du automatisk autosynkronisering av iTunes när du ansluter iPhone, iPad eller iPod Touch till Mac / PC

Steg 1. Öppna iTunes på din Mac eller PC.

Steg 2. För Windows-användare: Som standard visar gränssnittet inte menyalternativen. Du kan trycka på Alt + genvägsknapp för att öppna en meny. Alt + E öppnar 'Redigera' och det är vad vi behöver. Klicka på "Inställningar" så öppnas de alltför välbekanta iTunes-inställningarna.

För Mac-användare: Klicka bara på iTunes från menyn och sedan på Inställningar.

Steg 3. Från flikalternativen klickar du på "Enheter".

Steg 4. Kontrollera "Förhindra att iPods, iPhones och iPads synkroniseras automatiskt"

Steg 5. Klicka på OK när du är klar .

Starta kanske iTunes om du vill testa om inställningarna verkligen har trätt i kraft.

Vad det verkligen gör

  • Det hjälper till att förhindra den irriterande långsamma autosynkroniseringen mellan din enhet och dator. Ibland, bara ibland, vill du inte synkronisera alls, eller hur?
  • I de flesta fall kommer du också att upptäcka att iTunes kanske inte startar automatiskt efter att du har anslutit enheten. Så ja, det här är också en lösning för att stoppa iTunes från en automatisk start

Observera att du måste synkronisera manuellt om du vill att dina data ska synkroniseras med datorn.

Observera också att det hela inte påverkar laddningsprocessen så att din iPhone laddas oavsett vilka inställningar du använder.

Det är allt!