Blogg

4 skäl till varför Safari är bättre än någon annan webbläsare

Under åren har Apple roat folket med sina kreativa och innovativa produktdesigner. När vi pratar om effektivitet och prestanda är det inte lätt för andra märken att vara i nivå med Apple.

Apples produktkorg innehåller iPad, iPhone, iPod, Apple TV, HomPod, Apple Watch och Mac. Apple är världens mest betydande teknikföretag som genererar nästan 215 miljarder dollar per år. Företaget har rankats flera gånger som världens mest värdefulla varumärke för sin höga varumärkeslojalitet.

Safari slår andra webbläsare med mer säkerhet och integritet

Apple Safari och dess funktioner

Safari är en standardwebbläsare som finns på iPhone, iPad och Mac. Först var det ganska långsamt och oförenligt med webbteknologier. Men trots all kritik från användarna ger Apple de revolutionerande förändringarna i webbläsaren Safari de senaste åren. Det är den bästa webbläsaren för alla Mac-användare.

Folk jämför vanligtvis det med många andra webbläsare som Mozilla Firefox och Opera, men Safari slår sina konkurrenter med sina exceptionella funktioner.

# 1. Förbättring av integriteten

Bildkälla: Creative-Commons-Images.com

De flesta är mycket medvetna om sin integritet och personliga information och vill att ingen ska dela den utan deras tillstånd.

Många webbläsare säljer användarinformation för när du använder sådana webbläsare bad de om din plats. De kan också komma med förslag baserat på dina sökresultat eftersom de har samlat in data för din online-surfning.

Tydligen är det för vissa människor okej. Men de flesta användare känner sig förolämpade eftersom de inte vill se föreslagna annonser varje gång de går online. Här har Safari kanten över andra webbläsare eftersom den erbjuder snabb, uppgraderad surfupplevelse utan att någon läcker av deras privata detaljer.

Även om Apple samlar in data från Safari gör det det för att kontrollera webbsidornas kvalitet och styrka och för att kontrollera användarnas upplevelse om de är nöjda eller inte.

# 2. Innehållsfilter

Bildkälla : Blog.iPeaders.in

Det finns många annonser som blockerar programvara och tillägg tillgängliga för att filtrera innehållet. Dessa verktyg är ganska praktiska när du vill blockera alla de bombade annonser på webbsidor du besöker.

En webbläsare med programvara för adblockerare installerad laddar först ned sajterna och tittar sedan på den, efter fullständig analys tar den bort annonserna. Dessa saker tar lite tid och gör din surfning långsam.

Apple Safari är väldigt kreativ i den här metoden. Det erbjuder innehållsblockerande API från vilket användarna kan blockera annonserna utan att ens ladda ner webbsidan. Vissa internettjänster som Charter Spectrum tillhandahåller också gratis tjänster i en säkerhetssvit som skyddar ditt system, blockerar annonser och förhindrar obehörig åtkomst.

# 3. Läsarlägesvy

Safari erbjuder en enastående funktion för läsare som älskar att utforska bloggar och artiklar online. Reader Mode rensar allt oönskat innehåll från webbsidan och ger användaren ett rent, ljust och lättläst innehåll.

Denna funktion gör läsningen ganska lätt eftersom du kan visa hela webbplatsen utan ytterligare annonser eller popup-fönster. I andra webbläsare måste du ha en annonsblockerare eller så måste du ladda ner innehållet först så att du kan läsa det tydligt, vilket är ganska tidskrävande för alla.

# 4. Förbättrad batterilivslängd

Bildkälla : Pixabay.com

Safaris bästa är att det inte är mycket resurskrävande jämfört med andra webbläsare. Om du använder många tillägg och annonsblockeringsverktyg förbrukar de flesta gånger hälften av ditt RAM-minne, och då kommer du att uppleva en ganska avmattning i andra aktiviteter.

Den har också den förbättrade accelerationsknappen som standard förblir på; det betyder att om den vill konsumera mer av dina resurser än vanligt, har webbläsaren befogenhet att göra det. Safari är en effektiv webbläsare och använder hårdvaran på ett optimerat sätt så att användaren inte upplever något stopp i sin verksamhet.

Andra webbläsare använder batteriet så mycket de kunde och ibland ger operativsystemet dig en varning om den extrema användningen av cellen medan Safari förbrukar den minimala mängden batteri på ett optimerat sätt, vilket hjälper cellen att hålla sin livstid maximalt .

Loggar ut…

"Säkerhet först" är mantrat som Apple har antagit under lång tid. Webbupplevelsen på Safari ger dig denna säkerhet på alla sätt. Webbläsare letar alltid efter för att kontrollera din privata information och din vana. Detta ger dem mycket användardata, som kan användas av deras annonsörer. Så är inte fallet med Safari, som blir en säker webbläsare för miljontals användare.

Eftersom vi pratar om Safari kanske du vill hänvisa:

  • Hur låter Safari spara lösenord för webbplatser på iPhone och iPad
  • Hur man visar webbplatsikoner på Safari-flikar på iPhone eller iPad
  • Safari fungerar inte på iPhone och iPad? Här är några snabba lösningar
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found