Blogg

Newzik Noterläsare

En av de saker som musiker rutinmässigt måste utföra är att hantera poäng. När nästan allt omvandlas till digital form lönar det sig att anamma rörligheten för att både få uppgiften mer bekvämt och multiplicera produktiviteten.

Om du är en musiker som inte längre vill släpa runt böcker och pärmar och vill åstadkomma önskad bekvämlighet i hur du hanterar dina partiturer, kan Newzik - en mångsidig notbladsläsare för iPhone och iPad vara en stor tillgång för dig. Så, vad gör den här appen så bra för musiker?

Newzik — The Excellent Sheet Music Reader App för iPhone och iPad

Oavsett om du vill ta fullständig kontroll över dina digitala partitur, anpassa dem efter eget hjärta eller samarbeta med dina lagkamrater, kan den här notbladsläsaren stå upp till märket ganska bra. Även om jag inte är musiker är ett par av mina vänner professionella musiker. Därför vet jag vad som är de viktigaste sakerna för en musiker eller någon som driver orkestrar. Efter att ha använt Newzik de senaste dagarna kommer jag att dela med mig av min erfarenhet av det. Har det markerat alla viktiga rutor? Läs vidare för att ta reda på:

Läs och hantera dina digitala poäng

Den viktigaste höjdpunkten i Newzik är förmågan att låta dig läsa och hantera dina poäng efter bästa smak. Som musiker vill du ha den här funktionen.

Den eleganta notbladsläsaren för iOS är kompatibel med de flesta standardformat inklusive PDF, MusicXML, ljud och mer. Jag har tyckte att det var en bra MusicXML-läsare.

Dessutom kan du direkt importera dina poäng till din iOS-enhet och organisera dem i setlists. Ännu bättre, du kan också anpassa dina poäng efter dina behov bättre.

Önskad flexibilitet

Att skriva och redigera texter såväl som ackordlåtar är en lek med den här appen. Du kan skapa flera filstycken och kombinera dem för att visas på samma skärm. Det finns också ett alternativ att beskära sidorna för att ta bort marginalerna och helst optimera skärmen.

Det låter dig också lägga till olika delar till en enda bit. Baserat på ditt behov kan du ställa in dina visningsinställningar som diagram eller poäng. Du kan kommentera dina poäng med hjälp av pennor, överstrykningspennor och musikstämplar. Att hantera MusicXML-poäng är ganska enkelt. Smarta funktioner som transponering, smart zoom, spårval och MIDI-generation ger dig den välbehövliga kontrollen.

Appen låter dig också synkronisera dina poäng med ljud- eller videofiler. Dessutom kan du också skapa imponerande karaokeversioner eller interaktiva material. Den integrerade metronomen är utmärkt för att ställa in perfekt temp för din musik.

Med det intuitiva användargränssnittet känns appen ganska bekant. Och även om du inte är tekniskt kunnig behöver du inte spendera mycket tid på att behärska det.

Integrerat Ett kraftfullt IMSLP-sökverktyg i appen

Det finns också ett IMSLP-sökverktyg (International Music Score Library Project) som låter dig få tillgång till så många klassiska partiturer som du vill - utan kostnad. När du har fått dina poäng i ditt bibliotek kan du kommentera dem med hjälp av pennor, överstrykningspennor och musikstämplar.

Du kan spara hela ditt digitala bibliotek i molnet och komma åt det från vilken som helst av dina enheter.

Två skräddarsydda funktioner

Samarbete och lagarbete är oerhört avgörande eftersom de spelar en enorm roll för att hjälpa musiker att leverera sensationell prestanda. Och den här appen har säkerställt att du kan arbeta tillsammans med dina lagkamrater i perfekt synk.

Musikappen har två skräddarsydda funktioner för att öka samarbetet och lagarbetet för musikband och orkestrar. Med hjälp av samarbetslistan kan du bekvämt dela en setlist med ditt band eller orkester.

Till exempel kan varje medlem enkelt skapa sina egna delar, lägga till bitar och göra anteckningar. De kan också följa andra medlemmars drag. Det finns ett oerhört användbart bandläge som ansluter dina iOS-enheter för att synkronisera sidvändning och bitbyte på varje enhet.

Stöd för flera språk

En annan anmärkningsvärd egenskap hos Newzik är att den stöder flera språk som engelska, danska, nederländska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, portugisiska, förenklad kinesiska, spanska och svenska. Jag förväntar mig att appen lägger till stöd för fler språk genom framtida uppdateringar.

Så, om du inte är bekväm med engelska, har du möjlighet att hantera dina digitala poäng på ditt språk. Och jag antar att de flesta musiker skulle älska att ha den här funktionen.

Pris och tillgänglighet

Musikappen för iOS är kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch som kör iOS 9 eller senare. Det kostar $ 8,99.

Ladda ner

Domen:

Newzik är en utmärkt blandning av enkelhet och mångsidighet. Jag har hittat den här appen ganska anständig när det gäller funktionalitet.

Sanningen att säga, när jag först såg prislappen på $ 9, var jag inte helt säker på om det skulle kunna leva upp till faktureringen. Men en gång lade jag händerna på det och tillbringade lite tid; när jag utforskar alla funktioner som den har kan jag börja gilla det.

Jag rekommenderar den här Noterläsaren till de människor som vill göra partiturhantering till en trevlig och problemfri affär.

Låt mig veta vad du tycker om den här appen och om du vill prova den på din enhet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found