Blogg

iPad laddas inte: Så här åtgärdar du problemet

Efter att ha haft en av dina favoritepisoder av Game of Thrones på din iPad är det dags att safta surfplattan för att spela ett spännande bilracingspel oändligt. Men du upptäckte att din iPad inte laddas när den är ansluten till datorn och undrar exakt vad som hindrar min surfplatta från att drivas fridfullt. Var inte orolig, kompis!

Det kan finnas många anledningar till att din iPad kan vägra att ladda. Det kan till exempel vara felporten eller till och med den föråldrade programvaran. Låt oss gå över för att prova olika lösningar för att åtgärda problemet med att iPad inte laddas!

iPad laddas inte: Så här felsöker du problemet

Tips:  Undvik att ladda din enhet medan den laddas eftersom den förhindrar att enheten startas snabbt. Det tenderar också att värma enheten. Dessutom inaktiverar du energikrävande funktioner som platstjänster och bakgrundsappuppdatering när din enhet är ansvarig.

Inaktivera platstjänster

Steg 1. Tryck på Inställningar → Tryck på SekretessPlatstjänster.

Steg 2. Stäng av den.

Inaktivera uppdatering av bakgrundsapp

Steg 1. Tryck på Inställningar → Tryck på AllmäntUppdatera bakgrundsapp.

Steg 2. Stäng av den.

Rengör porten

Se till att Lightning-porten på din iPad är ren och inte har skräp, damm, ludd, skräp och andra liknande saker. Det kan förhindra att enheten laddas. Du kan använda en tandpetare av trä eller plast för att ta bort skräp om den sitter fast där.

Starta om din iPad

När jag tycker att min enhet är plågad av några andra problem är det första tricket jag försöker bli av med problemet att starta om. Hård återställning är tillräckligt bra för att spola ut de dåliga bitarna som kan ha fastnat på din enhet.

Håll bara ned  Sleep / Wake-  knappen och Home-knappen på en gång. Fortsätt hålla båda knapparna tills skärmen  stängs av och Apple-logotypen visas.

Byt USB-portar

Ibland när du ansluter din iPad till en dator eller en Mac för första gången kanske USB-porten inte känner igen den. I ett sådant fall måste du byta till en annan USB-port. Prova att byta USB-portar och se om det hjälper.

Om det inte hjälper heller kan du prova några fler korrigeringar nedan.

Byt kabel

Kablar kan slitas ut över tiden och slutar ladda din enhet säkert. Det finns väldigt få kablar som kan behålla sin högsta funktionalitet länge. Försök därför använda en annan kabel för att se om den kan ladda din enhet.

Även om det inte hjälper är chansen att det kan vara fallet med laddningsport på iPad.

Prova att ansluta iPad till iPad 12w Wall Charger

Får du fortfarande meddelandet "Laddar inte" på iPad? Försök ansluta din surfplatta direkt till en 12w-laddare från ett vägguttag. Jämfört med 5w iPhone-laddare kan iPad: s 12w-laddare pressa din enhet mycket snabbare. Dessutom är det också mer effektivt.

Använd kompatibla laddningstillbehör

Se till att du använder kompatibla laddningstillbehör som rekommenderas av Apple. Idealiskt är att använda en 12w väggladdare perfekt för att ladda din iPad. Om du använder en laddningsadapter från tredje part, se till att den är kompatibel med din enhet.

Återställ inställningarna på din iPad

Om inget av ovanstående har hjälpt dig att åtgärda problemet med att ladda inte iPad, låt oss sedan återställa enhetens inställningar och se om det kan lösa problemet. Att göra så,

Öppna Inställningar → Allmänt → Återställ → Återställ alla inställningar

Detta återställer bara de inställningar som du kanske har anpassat på din iPad; det tar inte bort data.

Även om återställning av inställningar inte löser problemet kan det vara ett problem med själva iOS. Försök att uppdatera din iOS till den senaste versionen.

Uppdatera iOS på din iPad

Har du inte fixat ännu? Se till att din iPad kör den senaste iOS-versionen. Den gamla programvaran kan vara den skyldige bakom detta problem.

Öppna Inställningar-appen → Allmänt → Programuppdatering och installera den senaste iOS-versionen. Om inte det också hjälper, blir det lite seriöst här. Prova några fler knep som nämns nedan.

Återställ din enhet med iTunes

Har du inte lyckats övervinna problemet? Det är dags att fatta ett hårt beslut och återställa det via iTunes. Jag vet att det tar mycket tid, men det kan till och med lösa en komplicerad fråga. Jämfört med iCloud återställer iTunes avlastningar, installerar om och laddar sedan om alla dina data; vilket eliminerar alla dåliga bitar som kan fastna.

Steg 1. Anslut din enhet till din Mac eller Windows PC med USB-kabeln.

Steg 2. Starta nu iTunes.

Steg 3. Därefter måste du klicka på  enhetsikonen  längst upp till vänster.

Steg 4. Klicka på  Backup och låt det slutföras.

Steg 5. Klicka sedan på  Återställ iPad ...

När du har återställt enheten laddar du den igen för att se om problemet är löst.

Om inget fungerar ... Kontakta Apple Support

Efter att ha stött på detta problem vid några tillfällen kan jag säga att de lösningar som nämns ovan kan lösa det. I de flesta fall gör en kraftstart eller en ny kabel tricket och låter iPad laddas som vanligt. Men om de inte levererar varorna, kontakta Apple support.

Avslutar:

Så vilka av kneparna fick jobbet gjort för dig? Det skulle vara trevligt att veta namnet på lösningen. Om du har kunnat lösa problemet med andra knep (som inte nämns ovan), berätta också om dem.

Du kanske också vill hänvisa till dessa inlägg:

  • Power Banks för iPhone och iPad
  • Bästa iPad Pro-fodral
  • Bästa iPad Pro läderfodral
  • Så här begränsar du ProMotion-skärmens uppdateringshastighet till 60 fps på iPad Pro
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found