Blogg

Kameran fungerar inte mellan iPhone och Mac? Snabb fix

"Kontinuitetskamera" är utformad för att förbättra den sömlösa upplevelsen mellan iOS och macOS. För de som inte känner till låter den här nya kontinuitetsfunktionen dig öppna din iPhone-kamera direkt från din Mac för att ta ett foto eller skanna ett dokument och automatiskt ta med dem i appen som stöds. Det är en tidsbesparing och säkerställer också att du kan fortsätta arbeta med ditt projekt utan någon distraktion.

Men vad händer om du tycker att Kontinuitetskamera inte fungerar mellan din iPhone och Mac? Det finns några knep som kan hjälpa dig att klippa efter och föra den här praktiska funktionen tillbaka utan problem. Låt oss prova!

Så här fixar du kontinuitetskamera som inte fungerar mellan iPhone och Mac

Sidanot:

  • Från och med nu stöder bara några appar kontinuitetskamera. De är Finder, Keynote 8.2, Mail, Messages, Notes, Numbers 5.2, Pages 7.2 och TextEdit
  • Se till att du har aktiverat tvåfaktorautentisering för ditt Apple-ID

Lösning nr 1: Stäng AV / PÅ Wi-Fi och Bluetooth på både din Mac och iPhone / iPad

För att kontinuitetskamera ska fungera; dina enheter måste ha aktiverat Wi-Fi och Bluetooth. Uppdatera dem om de redan är aktiverade. Det har gjort tricket några gånger för mig, och jag hoppas att det också klickar för dig.

På din iOS-enhet:  Gå till appen Inställningar → Wi-Fi / Bluetooth → Stäng av strömbrytaren.

På din Mac: Klicka på Wi-Fi / Bluetooth-ikonen och stäng av den.

Starta sedan om både din iPhone och Mac . När de har startat om startar du Bluetooth och Wi-Fi på dina enheter. De försöker använda den här funktionen; det borde fungera nu.

Öppna bara appen som stöds, högerklicka på den plats där du vill infoga bilden och klicka sedan på Ta foto → Nu, använd din iPhone för att knäppa valet. Kolla in, fotot kommer omedelbart att visas i appen.

Lösning 2: Logga ut från iCloud-kontot och logga in igen

Se till att både dina iOS- och macOS-enheter är inloggade på samma iCloud-konto. Om du redan använder samma konto; logga ut och logga sedan in igen.

På din iOS-enhet: Öppna appen Inställningar Ditt namnLogga ut och bekräfta.

På din Mac: Öppna systeminställningariCloud → klicka på Logga ut och bekräfta.

Logga nu tillbaka till iCloud-kontot på båda dina enheter.

Om problemet är löst, underbart! Men om du fortfarande kämpar för att lösa problemet, gå till nästa lösning.

Lösning 3: Kolla in Wi-Fi-anslutningen

Om de ovan nämnda knep inte har åtgärdat problemet kan Wi-Fi vara den skyldige. Vi har skapat en omfattande felsökningsguide för att lösa Wi-Fi-problem på iPhone och Mac. Kolla in dem om nätverksanslutningen verkar vara skurken.

  • Så här felsöker du Wi-Fi-problem på iPhone eller iPad
  • Tips för att åtgärda Wi-Fi-problem på Mac

Om Wi-Fi börjar fungera ordentligt bör du kunna göra ditt arbete som vanligt.

Avslutar:

Jag tror att du äntligen har kommit över det här problemet, eller hur? Så vilket av ovanstående knep fungerade för dig när du fixade spärren? Det skulle vara fantastiskt att veta din feedback.

Du kanske också vill läsa:

  • Hur man ändrar systemaccentfärgen på Mac
  • Lägg till Favicons i Safari-flikar på iPhone och Mac
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found