Blogg

Noonlight - tidigare SafeTrek iPhone-app

Medan mobiltelefoner har hjälpt många människor att komma undan farliga situationer som skadar personlig säkerhet och välbefinnande, har smartphones försökt ta det till nästa nivå. Jag är inte beväpnad med data eller analytisk insikt här men i allmänhet har smartphones inte varit ett radikalt tillskott till detta säkerhetsproblem.

Men det finns självförsvarsappar för iPhone som hjälper dig att varna polisen och dina vänner när du är i fara. Noonlight är en sådan app, en mycket genial en.

Noonlight är en säkerhetsapp för iPhone. Det är en väldigt enkel app som - när den används och utlöses - varnar polisen tyst med en faralarm märkt med din nuvarande plats. När du känner dig osäker är allt du behöver göra att trycka på och släppa en knapp i appen.

Noonlight är designat för att klara den tid det tar att ringa 911 och skicka ditt SOS-meddelande. Det började som ett litet projekt men har hittat en viss framgång. Appen fungerar väldigt enkelt:

Om du känner dig osäker - säg, när du är ute på natten eller går genom öde gator med misstänkta människor som rusar runt - öppna appen och tryck och håll ned Safe-knappen.

  • När du är utanför den osäkra zonen och är säker på att du är säker, ta bort fingret från knappen och ange en PIN-kod för att avbryta larmsystemet som skickar ett meddelande till polisen
  • Om du är i en nödsituation är det bara att ta bort fingret från Safe-knappen. Om du inte gör någonting om tio sekunder kommer SOS att skickas och din plats kommer att spåras / övervakas ständigt
  • Du kan avbryta varningen på tio sekunder

Det finns inget mer i appen. I sin enkelhet ligger smartheten: du borde kunna ha fullständig kontroll över varningssystemet och det borde vara väldigt enkelt att varna polisen. Även om någon tar tag i din iPhone under processen skickas varningen oavsett vad.

Noonlight finns gratis i App Store med köpalternativ i appen.

Pris: Gratis

Ladda ner

Det är allt, folkens!

Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found