Blogg

Så här aktiverar och använder du Taptic Time på Apple Watch i watchOS 6

Apple Watch gjorde just tidtagningen effektivare med sin senaste watchOS6-uppdatering. Istället för att titta på din handled någonsin så ofta, låt Taptic Time på din Apple Watch ge dig haptiska kranar för tiden.

Taptic Time var tidigare begränsad som en tillgänglighetsfunktion och kunde endast aktiveras med den inbyggda VoiceOver-skärmläsaren. Men i watchOS 6-uppdateringen blir det en del av avsnittet Ljud & Haptik.

Om du ännu inte har uppdaterat ditt Apples klockoperativsystem ger vi dig bara en anledning till det. Du kan också uppdatera programvaran direkt på din Apple Watch, kolla in vår guide för detsamma.

När du väl har aktiverat Taptic Time på watchOS 6 kommer variantern av haptiska kranar att meddela dig om aktuell tid. Dessutom kan du välja mönster för den distinkta haptiska återkopplingen du får; från timelånga kranar till Morse-kranar.

Hur man aktiverar och använder Taptic Time på Apple Watch

Taptic Time-funktionen har tre alternativ, den haptiska återkopplingen på din handled kommer att vara enligt det valda alternativet. Här är vad klockan säger om varje alternativ:

 • Siffror  - Apple Watch kommer att trycka länge var tionde timme och korta för varje efterföljande timme. Då kommer det att länge knackas för var tionde minut och kort tryck för varje följande minut
 • Kortfattad  - Apple Watch kommer att länge trycka på var femte timme och sedan korta på de återstående timmarna. Då kommer den att länka lätt för varje kvart
 • Morse Code  - Apple Watch kommer att trycka på varje siffra i tiden i Morse code

Steg 1. Öppna   appen Inställningar på din Apple-klocka

Steg 2. Bläddra ner till  Sounds & Haptics  och tryck på den.

Steg 3. Bläddra ner till  Taptic Time  och tryck på den.

Steg 4. Vrid vippan bredvid  Taptic Time  PÅ.

Steg 5. För närvarande är standardalternativet, dvs.,  siffror  har en bockmarkering bredvid den när den är aktiverad. Du kan klicka på de andra två alternativen  Terse  eller  Morse-  kod för att aktivera dem.

Steg 6. Avsluta   appen Inställningar för att spara ändringarna.

Vi håller ofta vår iPhone, Apple Watch och andra enheter tysta på jobbet och på offentliga platser. Men efter att ha aktiverat Taptic-tiden behöver du inte se tiden när klockan är i tyst läge. känn det bara på din handled med Taptic-tid. Det är inte allt, tryck och håll två fingrar på urtavlan och en haptisk version av tiden kommer att tryckas på din handled.

Så här aktiverar du Taptic Chime på Apple Watch

Det finns en annan anmärkningsvärd funktion som använder Apples anpassade vibrator, som kallas Taptic Engine, har lagts till i watchOS 6. Dubbad som Taptic Chime ger funktionen tyst tapt touch på din handled varje halvtimme eller timme.

Dessutom, om din klocka är på ringsignal, klockar den upp ett ljud som liknar en rödhårig kvittring som varnar dig om tiden. Identisk med Taptic Time, du behöver inte kontrollera din klocka, funktionen kommer att subtilt varna dig om tiden som går.

Steg 1. Öppna   appen Inställningar på din Apple-klocka

Steg 2. Bläddra ner till  Sounds & Haptics  och tryck på den.

Steg 3. Bläddra ner till  Taptic Chime  och sätt på växeln  PÅ.

Steg 4. Två alternativ visas, välj enligt din bekvämlighet.

 • På timmen : Din Apple Watch kommer att ringa varje timme
 • På halvtimme : Din Apple Watch kommer att ringa varje halvtimme

Vänta!! Innan du börjar räkna dina välsignelser för att köpa en uppgradering av din Apple Watch för att titta på OS 6, finns det en ytterligare funktion du borde veta om.

Hur man aktiverar taltid på Apple Watch

Du kanske känner igen den här funktionen som växla med tryck för att tala tid som tidigare bara var tillgänglig för Mickey och Minnie-ansikten. Den nya funktionen Speak Time i watchOS 6 gör det möjligt för Siri att meddela tiden vilken klockans ansikte du använder.

Allt du behöver göra är att aktivera funktionen och trycka på och hålla två fingrar på urtavlan.

Steg 1. Öppna   appen Inställningar på din Apple-klocka

Steg 2. Bläddra ner till  Sounds & Haptics  och tryck på den

Steg 3. Rulla ner till  Taltid  och slå växeln 

Steg 4. Två alternativ visas, välj enligt din bekvämlighet.

 • Kontroll med tyst läge:  Siri berättar inte när Apple Watch är i tyst läge
 • Tala alltid:  Siri berättar tiden, oavsett om Apple Watch är tyst eller på ringsignalen

Observera att om Speak Time är aktiverad och konfigurerad till Always Speak, kommer Taptic Time inte att vara tillgänglig.

Det är det för nu

Loggar ut…

Det verkar som om Apple Watch blir smartare för minut; den berättar nu tiden visuellt, verbalt och haptiskt. Tidigare införlivades dessa funktioner för att hjälpa synskadade; Men nu har deras publik expanderat.

Oavsett om du är en multitasker, eller en schema strickler eller någon som försöker vara en av dem, Taptic Time, Taptic Chime och Speak Time-funktionen kommer att vara användbar.

Relaterade inlägg:

 • Hur man justerar ljusstyrkan på Apple Watch Screen för att skydda dina ögon
 • Hur sparar du Apple Watch-batteriets livslängd när du reser
 • Apple Watch saknas kontakter? Prova dessa korrigeringar för att få tillbaka dem
 • Så här fixar du Apple Watch som inte parar ihop med iPhone

Försök med dessa funktioner och låt oss veta din feedback i kommentarfältet nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found