Blogg

Hur man tar DSLR-liknande foton på din iPhone

Flickr rankar iPhone som numero uno-smarttelefonen för att ta bilder. Appar som Instagram har visat att fler gillar att använda sin iPhone för att klicka på intressanta bilder.

Och när vi kryssar igenom statistiken finner vi att många människor vill ta iPhonography (iPhone-fotografering) på allvar. Det finns ett växande antal som vill ta DSLR-liknande foton med sin iPhone. Även om iPhone inte kan skryta med en kamera med ultrahög upplösning tar den bilder som är värda att dela.

Vi är lika intresserade av att ta bilder på iPhone som är jämförbara med en DSLR-kamera så många människor. Och här är en lista över saker du kan göra för att ta bättre bilder på din iPhone.

Ta ett DSLR-liknande foto på din iPhone

# 1. Lär dig mer om komposition, fokus, HDR och exponering

Även med en DSLR-kamera tar många bara genomsnittliga bilder. Du måste förstå grunderna för att klicka på bilder som ser ut som om de har tagits på en DSLR. För detta ändamål måste du lära dig om saker som komposition och exponering.

Kompositionen handlar om hur du ramar in bilden. Det är inte svårt men det handlar om att hitta rätt balans och ram. IPhone erbjuder beröringsbaserade inställningar för automatisk exponering som kan användas för att tända eller mörka scenen du tar! Detsamma gäller även fokuselementet.

De flesta pekar och klickar helt enkelt på sina iPhones men när du trycker och håller på ett område på fotot fokuserar iPhone automatiskt och skapar ett automatiskt exponeringslås. Du kan utnyttja den här funktionen för att skapa intressanta foton.

# 2. Gå makro för det mesta

Eftersom vi har en fast lins här är det bäst att gå makro för det mesta för att få DSLR-liknande foton. IPhone är ganska bra på makrofotografering och med rätt exponering och fokus kan du klicka på coola bilder.

Baksidan av detta är natursköna landskapsbilder av berg, hav, horisont och stadsbild. IPhone är ganska bra på att fånga dessa också och tar upp några riktigt fina professionella foton om du får kompositionen och exponeringen rätt.

# 3. Använd objektivtillbehör

Det finns hundratals iPhone-fotograferingstillbehör. Några av våra favoriter är saker som makrolinser, fisheye-linser och teleobjektiv. Du bör också försöka experimentera med olika ljuseffekter som kan trollas fram av LED-lamporna.

# 4. Använd inte (över) filter utan bearbeta bilder

Filter (som de som finns på Instagram) är inte längre coola. Faktum är att de har använts så mycket och så ofta att det nu blir tråkigt. Om du vill framstå som professionell och framkalla en gratulation, måste du vara mycket mer original och autentisk än bara Instagram-filtren.

Detta betyder inte att du inte ska bearbeta dina foton. Gör dem fritt men håll dig borta från att använda alla de snygga och söta filtren.

# 5. Använd ett kamstativ

Det bästa rådet du någonsin kan få är att använda ett iPhone-stativ när du tar bilder. Den överraskande mängden stabilitet och tydlighet du får är oöverträffad och känns bara när du använder ett kamstativ. Det finns många iPhone-kamstativ du kan köpa till mycket billiga priser. Om du menar allvar med iPhone-fotografering, köp en.

Det är allt, folkens!

Ge dessa tips ett försök och dela din feedback med oss ​​i kommentaren.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found