Blogg

Så här ställer du in en GIF som Live Wallpaper på din iPhone

GIF-filer finns överallt - Twitter, Facebook, WhatsApp-chattar, Instagram, Reddit och till och med i populära tangentbord som SwiftKey. De är ett roligt och kreativt sätt att uttrycka ditt budskap eller lätta upp konversationen. Människor älskar att dela GIF och visa dem, så varför inte ställa in din favorit animerade bild (GIF) som bakgrundsbild på låsskärmen på din iPhone.

Innan vi gör det bör du förstå att Apple endast tillåter att Live Photos kan ställas in som rörliga tapeter på iPhone. Det tillåter inte att GIF-filer kan ställas in direkt som levande tapeter. Men här är några enkla sätt som vi kommer att använda för att konvertera en GIF till en Live Photo och sedan ställa in den som live tapet på iPhone.

Så här ställer du in en GIF som Live Wallpaper på iPhone

  • Använd GIPHY för att skicka in GIF till Live Wallpaper på iPhone
  • Hur man gör GIF till en levande bakgrund på iPhone

Metod 1. Använd GIPHY för att skicka in GIF till Live Wallpaper på iPhone

Först och främst ladda ner GIPHY-appen från App Store.

Steg 1. Öppna GIPHY på din iPhone.

Du kommer att se populära GIF-filer på den första skärmen. Du kan också söka efter dina önskemål. Tryck på den du gillar.

Steg 2. Knacka på tre vertikala prickar längst ned till höger → Tryck på Konvertera till Live Photo från den nedre popupen.

Steg 3. Beroende på vad du föredrar, tryck på Spara som levande foto (helskärm) eller  Spara som levande foto (Anpassa till skärm).

Vi är halvvägs! Nu måste vi bara ställa in vår nyligen sparade GIF (eller jag skulle säga Live Photo) som bakgrund. Att göra detta:

Steg 4. Öppna appen Inställningar → tryck på Bakgrund →  Välj en ny bakgrund .

Här ser du Apple-bakgrundsbilden under tre kategorier, nämligen Dynamic, Stills och Live. Nedanför ser du alla personliga bilder från din kamerarulle.

Steg 5. Välj  Live Photos från listan nedan. Och tryck på Live Photo  du hade sparat i steg # 3.

Steg 6. Tryck på Set . Se till att den lilla cirkulära ikonen inte är korsad (det vill säga det finns ingen diagonal linje på den.)

Steg 7. Tryck på Ställ in låsskärm . (Livefoton fungerar inte på startskärmen, så det är ingen mening att trycka på 'Ställ in startskärm' eller 'Ställ in båda'. Men om du gör det kommer Live-fotot att fungera som vanligt tapet.)

Lås nu din telefon. På låsskärmen, tryck och håll fingret i en sekund eller två så ser du GIF-fjädern i handling. Ser bra ut. Rätt!

Så här kan du ställa in en GIF som bakgrundsbild på din iPhone. Nu i stegen ovan använde vi en GIF som var tillgänglig för allmänheten på GIPHY.

Antag att du har en GIF som du laddade ner från någon annan källa som Google, 9GAG, Twitter, Reddit; Eller så har du GIF-filer som du skapade själv . Hur kommer du att ställa in denna GIF som bakgrund på låsskärmen? Det är enkelt. Läs vidare…

Metod 2. Hur man gör GIF till en levande bakgrund på iPhone

Steg 1. Öppna GIPHY på din iPhone och tryck på plusikonen .

Steg 2. Kameran öppnas. Nu peka på bilder ikonen och välj din egen GIF från kamerarullen.

På den här skärmen kan du lägga till text, filter, effekter etc.

Steg 3. Nu peka på högerpilen → Peka på Upload till GIPHY .

Om du vill att din GIF ska vara tillgänglig för allmänheten kan du logga in / logga in eller klicka på "Kanske senare" och ladda upp offentligt. Om du vill att din GIF ska vara privat, fortsätt läsa nedan.

Steg 4. Om du inte har ett GIPHY konto knackar på Sign Up annars peka på Logga in .

Steg 5. Tryck på Privat och tryck sedan på Ladda upp till GIPHY .

Nu överförs din GIF privat på GIPHY.

Steg 6. Tryck på GIF som du just laddat upp.

Steg 7. Tryck på tre vertikala prickar längst ned till höger i GIF.

Steg 8. Välj Konvertera till Live Photo och välj sedan Save as Live Photo (Fit to Screen) eller Save as Live Photo (Full Screen) beroende på dina önskemål.

Steg 9. Upprepa nu steg 3 från metod nr 1 ovan. (det vill säga gå till InställningarBakgrundVälj en ny bakgrundLivefotonAngeAnge låsskärm .)

En annan metod som inte kräver uppladdning och sedan nedladdning av din GIF är att använda appen inLive. Med den här appen kan du konvertera vilken video som helst, bursts, GIF eller en kombination av foton till Live Photo. Därefter kan du enkelt ställa in den nyligen skapade Live Photo som bakgrundsbild på din iPhone med hjälp av stegen som vi har diskuterat två gånger ovan.

Loggar ut…

Var det inte så kul! Berätta för oss i kommentarerna vilken app du använde för att konvertera GIF till Live Photo! Om du känner till någon annan app som gör samma sak, vänligen dela namnet med oss. Vi kommer definitivt att prova.

Du hittar det här intressant ...

  • Hur man laddar ner GIF från Twitter på iPhone
  • Hur man använder Instagram-foton som bakgrund på iPhone
  • Bästa appar för att skapa GIF på Mac
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found