Blogg

Bästa mäta distansappar för iPhone 2021

Ibland kan du behöva mäta avstånd, men du kommer att upptäcka att du inte har en linjal eller måttband till hands. I dessa situationer och iOS-appen för att mäta avstånd skulle komma till nytta. Vi har sammanställt de bästa iPhone- och iPad-apparna för att mäta avstånd här. Från AR-kamerabaserade verktyg till satellitbildspårare till något så enkelt som en linjal på skärmen, vi har dem alla här. Det finns mätverktyg här för att möta alla dina mätbehov.

1. Avståndsmätning

Avståndsmått är ett utmärkt alternativ om du vill mäta storskaliga avstånd. Till exempel, hur långt borta ligger en viss stad på den amerikanska västkusten från Lima, Peru? Appen läser i satellitkartor från online. Du kan ställa in waypoints mellan platser, så får du avståndet.

Appen stöder både metriska mätningar i meter och kilometer och den kejserliga standarden med fötter och mil.

Pris: Gratis

Ladda ner

2. EasyMeasure

EasyMeasure, som namnet antyder, gör avståndsmätning enkelt genom att använda din iPhones AR-funktioner. Det låter dig titta på vilket objekt som helst i världen genom kameralinsen och sedan få en exakt avläsning av längdmätningen. Det betyder att den kan användas för små föremål - punkter på en datorskärm - till stora föremål som byggnader.

Du kan även använda den för att mäta någons höjd. Även om mätningarna, särskilt för större föremål, kan vara lite bullriga är bekvämlighetsfaktorn viktig.

Pris: Gratis (höjd / breddmått: $ 5,99)

Ladda ner

3. Linjal AR

Den här appen är intressant eftersom den tar EasyMeasure-idén om en AR-linjal och utvecklar den sedan i en intressant riktning. I huvudsak försöker den att replikera upplevelsen av att använda ett måttband på din iPhone.

Med ett måttband kan du bestämma var start- och slutpunkterna för mätning är, och du kan göra detta med linjal AR. Med kameran riktad dit du vill, väljer du bara punkterna mellan vilka du vill mäta och du får den.

Pris: Gratis (Ruler Pro-funktioner: $ 1,99)

Ladda ner

4. Linjalapp + AR måttband

Denna app ger dig det bästa från två världar. Även om AR-mätverktyg är bra kan det vara svårt att ställa in dem. De kan också ge dig felaktiga avläsningar i svagt ljus. Under tiden är standardlinjalappar bra, men bara för att mäta objekt som är mindre än din skärm.

Denna app ger dig båda alternativen. Om du har ett litet objekt att mäta, använd bara linjalfunktionen. Om du vill mäta något större, ta ut måttbandet AR och använd din kamera och AR-funktioner.

Pris: Gratis (Premium PRO: 7,99 USD)

Ladda ner

5. PLNAR

PLNAR tar AR-mätkonceptet och lyfter det till nya höjder. PLNAR byggdes med tanke på proffs och har stöd för att skapa 2D- och 3D-planritningar med de AR-avståndsmätningar som krävs. Det fungerar som de andra AR-mätverktygen: Du riktar det mot föremål och mäter sedan avståndet med kameran.

Men den använder också denna information för att skapa planritningar. Detta gör det användbart för arkitekter, personer i byggbranschen och andra som kan använda för golvplanering.

Pris: Gratis

Ladda ner

6. AirMeasure

AirMeasure är en annan app som tar AR-mätkonceptet i olika riktningar. Det är inte bara ett enkelt 2D-måttverktyg (även om det är ett alternativ). Det ger dig över 15 olika mätlägen som utnyttjar AR-funktionerna mycket. Du kan till exempel rita en 3D-kub för att ta reda på om ett objekt passar in i den volymen. Du kan använda den specialiserade personens höjdverktyg för att bestämma någons höjd, medan verktyget för vinkelmätning ger dig vinkeln mellan olika ytor.

AirMeasure är speciellt eftersom det tar vilka andra verktyg som är deras huvudsakliga funktion och ger dem alla åt gången. Du behöver inte ladda ner flera appar eftersom alla mätfunktioner finns här.

Pris: $ 0,99 (stort tips: $ 7,99)

Ladda ner

7. Avståndsverktyg

Här är ett verktyg som låter dig mäta avståndet mellan punkter på en karta snabbt och enkelt. Du kan också beräkna området för icke-överlappande ritade polygoner. Se resultaten i metriska enheter för avstånd (meter, kilometer) och imperiala enheter (meter, miles, fot för höjd).

Det är praktiskt för att kartlägga tomter / hemgränser, jordbruksfält eller andra avstånd / områden. Du kan också rita valfri form på kartan och beräkna området. Vidare låter Follow Mode dig beräkna avstånd eller områden helt enkelt genom att flytta.

Pris: $ 3,99

Ladda ner

8. Karta min promenad

Ibland måste du mäta längre sträckor, inklusive det avstånd som du har gått på en promenad. Det är här Map My Walk är ett bra alternativ. Om du är intresserad av att mäta avståndet mellan, till exempel, ditt hem och närmaste stormarknad, kan du spåra din promenad med Map My Walk. Det använder GPS-spårning för att ge dig ett exakt mått på avståndet mellan dessa två platser.

Det liknar Distance Distance men mer lämpligt för medelstora avstånd. Map My Walk är dock inte den enda appen som kan användas för att mäta dina gångavstånd. Vi har en sammanfattning av de bästa spårningsapparna för gång och löpning här.

Pris: Gratis (årlig MVP: $ 29,99)

Ladda ner

9. Planimeter - Mät markområdet

Planimeter är ett användbart verktyg om du är intresserad av att mäta avstånd för hemprojekt. Den använder satellitbilder för att ge dig en översiktsbild av platser utomhus. Du kan sedan identifiera olika områden och längder på objekt i förhållande till varandra.

Om du tänker bygga ett skjul i trädgården kan Planimeter hjälpa dig att identifiera hur mycket utrymme det finns mellan dina staket.

Pris: $ 7,99

Ladda ner

10. Marea

Trots det ovanliga namnet är Marea ett överraskande användbart verktyg. Den fungerar på samma sätt som Planimeter genom att den använder satellitbilder och sedan låter dig mäta områdena på de visade ytorna.

Om du till exempel vill ta reda på den ungefärliga storleken på en tomt kan du använda Marea här. Kartlägga omfattningen av marken på Marea, och det visar dig hur stor tomten är.

Pris: Gratis (Lås upp: $ 2,99)

Ladda ner

Det är allt för den här listan!

Vilken avståndsmätningsapp tyckte du var mest användbar? Vilken typ av avstånd tenderar du att mäta? Var noga med att ge oss din feedback i kommentarerna nedan.

Du kanske vill ta en titt på ::

  • Bästa Astrologi-appar för iPhone och iPad
  • iOS-appar för marknadsföringsstrategi
  • Bästa iPhone- och iPad-e-postappar
  • Bästa WiFi-analysappar för iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found