Blogg

iPhone slås inte på eller slår av sig slumpmässigt: Hur man åtgärdar det här

Några av oss har varit där tidigare: allt verkar gå bra när din iPhone slumpmässigt stängs av själv eller om din iPhone inte slås på. Och det vaknar inte heller. I de flesta fall är detta ett batteriladdningsproblem. (Din iPhone slås inte på även om det finns 5% batteri kvar). Men det kan också bero på andra problem.

Vi har försökt att lista dem här. Eftersom detta är ett vagt och tvetydigt problem kan felsökning av en iPhone som inte slås på efter slumpmässig avstängning ta mycket försök och fel. Var noga med att slå oss om din iPhone går kaput, och du måste väcka den.

iPhone slår sig slumpmässigt av: Tips för att åtgärda problemet

Tips nr 1. Tvinga om din iPhone

En hård återställning eller kraftstart kan lösa många problem på din iPhone. Normalt kommer denna metod till din räddning när din iPhone stängs av på egen hand, eller fortsätter att krascha eller inte laddas. Ibland tappar iPhone-batteriet snabbt, särskilt efter en programuppdatering. För att lösa alla dessa problem kan du tvinga omstart av enheten.

Med iPhone 7 ändrade Apple metoden för att starta om enheten. Om du har iPhone 6s eller tidigare modeller kan du trycka och hålla ned sömn / väckningsknappen och hemknappen samtidigt för att tvinga omstart.

För iPhone 7 och 7 Plus, följ den här metoden för att starta om din enhet. Om du äger iPhone 8/8 Plus, iPhone X och senare enheter följer omstart av enheten en annan metod i avsaknad av en hemknapp.

Tips 2. Anslut till väggladdaren och vänta

Det första du måste prova är att ansluta iPhone till en väggladdare. Det kanske inte nödvändigtvis är ett batteriproblem, men det här är det första du ska försöka.

När du har anslutit, förvänta dig inte att iPhone startar omedelbart. Du kan behöva vänta i cirka 5-10 minuter. I vissa sällsynta fall kan det ta upp till 20 minuter för iPhone att starta.

Om iPhone startar upp efter ett tag, kontrollera batteriikonen. Om det är i den röda zonen pratar vi bara om ett batteriproblem. Fortfarande inte (om batteriet är över 20%, grönt), kan vissa programvaruproblem ha orsakat att iPhone plötsligt stängdes av. Om iPhone inte tänds kan du försöka trycka på hem + viloläge / väckningsknappen medan iPhone är ansluten till väggladdaren. Det finns ingen logik bakom detta förutom att kombinationen vanligtvis sparkar iPhone till återställningsläge.

Om detta fungerade bör du se skärmen "anslut till iTunes" , som visar en blixtkabel och iTunes-ikonen. När detta händer, anslut din iPhone till iTunes och fortsätt att göra en återställning / återställning. (ja, data riskerar att gå vilse om du inte har säkerhetskopierat tidigare).

Tips 3. Sätt din iPhone i DFU-läge

Device Firmware Update (DFU) hjälper dig att uppgradera din iPhone till önskad iOS-version. Observera att DFU-läge skiljer sig från återställningsläge, som bara installerar den senaste tillgängliga iOS-versionen på din iOS-enhet.

Förutom programuppdateringar kan DFU-läge lösa många orubbliga problem, vilket inte kan felsökas med traditionellt återställnings- eller återställningsläge. Kontrollera den här kompletta guiden om hur du sätter din iPhone i DFU-läge.

Tips # 4. Uppdatera Apple Software

Det finns många tillfällen då mjukvaruuppdateringen har fixat många problem. Slumpmässig avstängning av din iPhone kan ha orsakats av en väntande programuppdatering. Du kan söka efter iOS-uppdateringen på din enhet och sedan ladda ner och installera Apples senaste programvara.

Om du har aktiverat automatiska programvaruuppdateringar ska du inte slå avtryckaren varje gång Apple släpper en uppdatering.

Innan du uppdaterar din enhet måste du ta en säkerhetskopia av din iPhone till iTunes.

Tips nr 5. Kontrollera batterianvändningen

Frekventa batteriladdningar kan också stänga av din iPhone slumpmässigt. Detta händer normalt efter en programuppdatering eller när vissa appar beter sig konstigt på enheten. I alla situationer kan du kolla batterianvändningen på din iPhone. Detta ger dig en förståelse för vilka appar som förbrukar mer batteri på din telefon.

Tips nr 6. iPhone-batteribyteprogram

Efter att ha kontrollerat batterianvändningen på din iPhone måste du ha vidtagit några åtgärder för att förbättra enhetens batteritid. Men när ditt iPhone-batteri inte förbättras måste du gå till ett batteribyteprogram. Besök Apple Support-sidan för reparation av batterier och ström och börja byta batteri.

# 4. Kontrollera om det finns fysiska skador (skärm, viloläge, hemknapp, vätska etc.)

Fysisk skada kan också orsaka en slumpmässig avstängning.

Kontrollera strömbrytaren: är den intryckt eller skadad på något sätt? Om strömbrytaren är skadad kan det orsaka ett kretsproblem inom iPhone som kan stänga av det slumpmässigt (och förhindra att det slås på)

Vätskeskador: om din iPhone kommer i direkt kontakt med en vätska (troligtvis vatten) kan skärmkretsarna påverkas. Det kan förhindra att skärmen slås på eller visar något. Kontrollera om indikationer finns i vätskekontaktindikatorn.

Om det finns vätskebaserade skador täcker inte garantin det, men det finns bara ett sätt att lösa problemet: Apples servicecenter.

Kontakta Apple

När alla dina försök inte ger något resultat bör du kontakta Apple som en sista utväg. Fixa ett Apple Genius Bar-möte och få teknisk support.

Det är allt, vänner!

Loggar ut…

En plötslig avstängning av iPhones är ett allvarligt problem, särskilt när du använder din enhet för att köpa en app eller andra produkter / tjänster. Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan lösa problemet.

Relaterade inlägg:

  • Inget ljud på iPhone? Tips för att fixa iPhone-ljud fungerar inte
  • iPhone-hemknappen fungerar inte eller svarar inte? Låt oss fixa det
  • iPhone-pekskärm fungerar inte eller svarar inte: Tips för att åtgärda problemet
  • Är ditt iPhone-batteri tömt över natten? Tips för att åtgärda problemet
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found