Blogg

Hur man väljer text i iPhone med tangentbord som styrplatta

Trots den hårda konkurrensen från de bästa tangentborden från tredje part är Apples QuickType-tangentbord fortfarande min favorit av olika skäl. Bland flera snygga funktioner är den som jag tycker är enormt användarvänlig möjligheten att förvandla iPhone-tangentbordet till en super praktisk styrplatta för att välja text eller flytta textinmatningsmarkören med största lätthet.

Tider när jag skriver ut ett snabbt e-postmeddelande eller lite lång iMessage använder jag den virtuella styrplattan på min iPhone för att redigera text på ett bekvämare sätt. Denna dolda funktion gör det otroligt enkelt att placera infogningen vid den specifika punkten och till och med markera frasen eller meningen.

För att erbjuda lite bakgrund hade detta väl genomtänkta redigeringsverktyg först anlänts till iOS 9 för iPad och 3D Touch som stödde iPhone 6s 2015. Eftersom det var så imponerande blev det avund för de inkompatibla iOS-enheterna. Efter en lång väntan har den här funktionen äntligen brutit den begränsade gränsen.

Förvandla iPhone-tangentbordet till en styrplatta för att välja text

Med iOS 12 har Apple gjort styrplattans läge tillgängligt på alla iOS-enheter. Så, hur kommer du igång med det här?

Det är död enkelt att utlösa styrplattan i QuickType-tangentbordet. Om du använder en icke-3D-Touch-kompatibel enhet som iPhone 5s, SE eller iPhone 6-serien, iPhone XR och iPhone 11- serien, öppnar du helt enkelt valfri lagerapp som iMessage, sidor eller anteckningar.

Tryck sedan länge på mellanslagstangenten för att gå till styrplattans läge . När det är på är det virtuella tangentbordet nedtonat och alla tangenter är dolda.

När du använder en 3D-Touch-kompatibel enhet som iPhone 6s / 6s Plus, 7/7 Plus, 8/8 Plus, iPhone X / Xs och Xs Max, kan du röra och hålla kvar var som helst på tangentbordet för att utlösa styrplattans läge.

Sidanot: På din iPad kan du aktivera styrplattans läge genom att bara placera dina två fingrar på det virtuella tangentbordet.

Flytta markören i styrplattans läge

Som nämnts ovan är det ganska enkelt att flytta markören när du är i styrplattans läge. Svep bara fingret på det gråtonade tangentbordet för att placera textinmatningsmarkören på önskad plats.

Välj Text i styrplattans läge

Det är lite enklare att välja text på de 3D-Touch-enheter som stöds . Ta upp mjukvarutangentbordet på din föredragna app och tryck sedan på och håll ned tangentbordet för att anropa styrplattans läge. Sedan dra fingret på styrplattan för att hoppa över till den text du vill markera . Tryck sedan hårdare på skärmen och använd sedan markören för att markera texten.

Processen med att markera text skiljer sig något åt ​​på enheter som inte stöds av 3D Touch . För att få det gjort, öppna en app där du kan använda Apple QuickType-tangentbord. Tryck sedan länge på mellanslagstangenten för att gå till styrplattans läge.

Medan du fortfarande trycker på mellanslagstangenten använder du det andra fingret för att trycka på det gråtonade tangentbordet för att öppna textvalsläget . Därefter drar du fingret på styrplattan för att markera texten med hjälp av markören.

När texten har markerats lyfter du fingret och trycker sedan på den markerade texten för att visa popup-fönstret med flera redigeringsalternativ som klipp, kopiera, ersätta och mer.

Sidanot: På din iPad kan du använda de två fingrarna för att markera text med markören i styrplattans läge.

Det är ganska mycket det!

Över till dig:

Quicktype-tangentbordet kanske inte är lika prickigt som vissa tangentbord från tredje part. Men när du pratar om smidig skrivupplevelse lever det uppgiften rimligt. Funktioner som emoji-förslag, prediktiv funktionalitet gör det ganska praktiskt för meddelanden.

Du kanske också vill hänvisa till dessa inlägg:

  • Alla nya tangentbordsgenvägar i iPadOS 13
  • Tips för att fixa Keyboard Lag på iPhone eller iPad
  • Hur man flyttar iPad-tangentbordet på skärmen
  • Hur man använder Apple Smarta tangentbordsgenvägar på iPad Pro

Vad tycker du om app-tangentbordsappen för iOS? Dela din feedback med oss ​​i kommentarfältet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found