Blogg

Varför har inte Apple antagit USB-C för iPhone? Brygga ett alternativ ...

Medan hela världen går över USB-C, varför har inte Apple antagit USB-C för iPhone? Trots motsatta rykten håller Apple sig till sin egen Lightning-port för sin iPhone 11-serie 2019. När Apple introducerade tekniken i Macbooks, iMac, Mac mini och iPad Pro förväntades en övergång i sin smartphone. Apple fortsätter dock att alienera USB Type C vad gäller iPhone: s; driver alla att fråga, varför?

Varför Apple inte har blivit av med Lightning Port än?

 • Födelse av Lightning Port
 • Skäl till varför Apple bör byta från blixt till USB-C
  • Kraft
  • Optimal användning av din enhet
  • Mer än bara snabb laddning
  • En värld, en tråd
  • Konkurrensfördel
 • Vad hindrar Apple från att introducera USB-C på iPhones?
  • Behöver iPhone det verkligen?
  • Konsumentlojalitet
  • Tekniska begränsningar
   • Estetik
   • Inte alla USB-C är supersnabba
  • Kontroll över tillbehör
  • Monetära begränsningar
  • Apple vill att vi ska bli trådlösa?
  • Varför finns det USB-C på iPad och Mac men inte på iPhones?
  • Det handlar inte bara om hamn

Apple erkänner att iPhone 8 eller senare stöder snabb laddning, men bara när blixt till USB-C-kontakt används. Faktum är att de senaste modellerna iPhone 11 Pro och 11 Pro Max-modellerna kommer med en 18W-laddare med en USB Type-C-port och en Lightning-to-USB Type-C-kabel. Enligt Apple tillåter den nya laddaren att iPhone 11 Pro når 50 procent laddning på cirka 30 minuter.

Denna ovan nämnda inkludering och överflödet av Lightning to USB Type-C-omvandlare väcker en grundläggande fråga; Varför kommer Apple inte att byta iPhone från Lightning till USB-C? Men innan vi försöker ta reda på orsaken, låt oss förstå Apples engagemang för Lightning-kabeln.

Blixtens blixt

När teknikvärlden var upptagen med USB-A, Mini USB och Micro USB introducerade Apple Lightning 2012; en massiv uppgradering från sin 30-stifts föregångare. Långt före sin tid utvecklade Apple en mindre, reversibel och snabbare kabel; som kan förstå och uppfylla kraft- och hastighetskraven för sina framtida telefoner.

Varje iPhone-låda har sedan dess en original Lightning till USB Type-A-kabel i sin låda. Vid den tiden var USB-C under utveckling och Apple-ingenjörer var en betydande del av teamet. Apple valde dock Lightning eftersom USB-C inte var redo än. Speciellt tog det tekniken ungefär sex år att komma i nivå med blixtkabeln.

Varför ska Apple byta från blixt till USB-C?

Blixtkabeln har en hankontakt, dvs stiften och större utsprång sitter på kabeln och beror inte på porten. USB-C: s stiftavsnitt är i porten och kabelns huvud har öppningar i bländaren. I vår strävan att förstå eller gissa Apples ideologi bakom att inte integrera USB C i iPhone; Det är viktigt att förstå surr runt hamnen och varför är teknikvärlden inblandad i sig själv.

# 1. Kraft

Även om Apple inte avslöjar dessa specifikationer är de tillgängliga för tillverkare från tredje part. Med tanke på 12W-ström som stöds av Apple Charger kan Lightning enkelt hantera nämnda watt. Medan USB-C klarar upp till 100 watt och 20V / 5A laddningshastighet med USB Power Delivery-tekniken.

# 2. Optimal användning av din enhet

5W-laddaren har varit en häftklammer för iPhone, men kraften och batterikapaciteten har sett en linjär ökning. Så när iPhone 8 och senare kan stödja snabb laddning är det inte orättvist att inte ha en USB-C-port för att göra det. På ett sätt spärrar eller begränsar detta dig att utforska enhetens fulla potential

# 3. Mer än bara snabb

USB-C stöder full Display Port A / V-prestanda, upp till 8K upplösningar vid 60Hz. Dessutom har den bakåtkompatibilitet med VGA, DVI, USB 2.0 och HDMI, när du har rätt adapter.

# 4. En värld, en tråd

Med tanke på de spektrum av fördelar som USB-C (USB 3.1) erbjuder, hjälper det till att skapa en enda typ av kontakt och port som kan fungera i stort sett allt. Så du kan leva ett dongelfritt liv och bara ha en tråd med dig överallt. Är det inte ett idealiskt scenario !!

# 5. Konkurrensfördel

När det gäller just denna teknik ligger Apple efter sina konkurrenter. De mest anmärkningsvärda Android-enheterna erbjuder över 20W snabb laddning. Ledande på listorna är OnePlus med en av de snabbaste laddningshastigheterna med sina senaste omladdare. Inte så långt bakom Xiaomi och Oppo försöker integrera 100W-laddning i sina framtida enheter.

På en marknad där en enda funktion kan minska eller sänka din försäljning, behöver Apple verkligen öka laddningshastigheten. När allt kommer omkring kommer Apple-lojalister bara visa tålamod till en viss punkt.

Så varför har inte Apple antagit USB-C för iPhone?

Apple känner verkligen till teknikens funktioner, trots allt var 18 av dess tekniker en del av USB-C: s utvecklingsteam. I själva verket var Apple bland de första som införlivade USB-C i sin Macbook-serie 2015. Senare cementerade teknikjätten sitt förtroende, eftersom den senaste iPad Pro började driva en USB-C-port. Varför saknar iPhone fortfarande USB-C?

Behöver iPhone verkligen USB C?

En iPhone är avsedd för vardagliga konsumenter och deras användning, appar och grundläggande krav varierar. Både USB-C och Lightning är små och tunna, har vändbara kontakter och kan överföra data och ström i hög hastighet. Förutom snabb laddning klarar Lightning-kabeln att hantera nästan allt annat på din iPhone smidigt.

Och när det gäller snabb laddning, behöver vi verkligen 100w ström för att ladda våra iPhones ??? Kanske är det därför Apple inte har bråttom att göra skiftet eller att kompromissa med de nedan nämnda kategorierna.

Konsumentlojalitet

För ungefär sju år sedan ersatte Apple sina 30 stift, eftersom tekniken var skrymmande och inte skulle fungera bra med de nya tidsåldrarna som Apple planerade. Medan vissa kände bränningen av det, har de flesta av oss dragit nytta av beslutet på lång sikt. Som nämnts ovan är Lightning-kabeln nästan i nivå med USB-C.

Så, bör Apple bara byta eftersom alla på marknaden är det? Skulle det inte vara orättvist gentemot kunder och tillverkare av tillbehör, att göra förändringar för en jämn teknik och sedan ändra igen när ny och bättre teknik kommer? Är det inte bättre att Apple innoverar eller väntar på smartare och snabbare teknik och använder det direkt?

Tekniska begränsningar

# 1. Estetik

Även om USB-C någonsin så lite är tjockare än en blixtport. För ett varumärke som håller designens estetik och slankhet i nivå med sin teknik, är varje millimeter utrymme viktigt. I ett diagram som gjorts av Josh Flowers är USB-C lika tjock som 3,5 mm hörlursuttaget.

Tror du verkligen att Apple borde eller skulle äventyra enhetens estetik bara på grund av USB-C när det kan erbjuda en omvandlare och lösa problemet?

# 2. Inte alla USB-C är supersnabba

Att bara ha en USB Type C-port garanterar inte supersnabb hastighet. Den verkliga magin bakom USB-C är vad som ligger under huven, dvs. USB 3.1 eller USB 2.0. Det är när USB 3.1-teknik används, kabeln kan ha 100w ström och kan överföra hastigheten för SuperSpeed ​​10Gbps.

Till exempel när OnePlus 3 lanserade en av de första Android-telefonerna med USB-C-port, hade den bara USB 2.0-hastigheter. I lekmanns termer kanske du inte får samma funktioner när du använder någon typ-C-kabel. Så när du tänker använda USB-C-kabel för snabb laddning men var och en inte är Superfast, varför ska Apple göra en kompromiss?

Kontroll över tillbehör

Apple gillar att kontrollera alla minsta detaljer i sitt ekosystem. Var det att ge behörighetsappar att använda information eller tillåta reparationer från tredje part. Apple har alltid varit mycket kräsen över tillbehören till sina enheter också. Lightning är en egen produkt från Apple och ger företaget bättre kontroll.

Speciellt med MFI-certifieringarna (Made for iPod / iPhone / iPad) kan teknikjätten hålla en kvalitetskontroll. Även med en MFI på plats har marknaden falska iPhone Lightning-kablar. Så tänk dig bristen på kontroll på USB-C eftersom den inte är registrerad hos Apple Inc. Vidare kommer den falska trådverksamheten att exponentiellt öka då USB Type C blir populär.

Monetära begränsningar

Tillsammans med att hålla koll på falska tillbehör tjänar MFi-certifieringen också teknikjätten ytterligare licensintäkter för varje auktoriserad Lightning-enhet. Med hänsyn till att iPhone och dess tillbehör bidrar med knappt två tredjedelar av företagets verksamhet; tvekan mot skiftet är förståeligt.

Det handlar inte bara om Apple, vad sägs om tillverkare av tillbehör från tredje part och de lojala kunderna, som har lager av Lightning-kabelkompatibla tillbehör som laddningsdockor, Lightning-hörlurar. Även om Apple har tagit sådana risker tidigare, när den kastade 30-stifts dockningsanslutning den 12 september 2012; Eller när det tog bort hörlursuttaget.

Allt detta gjordes särskilt för att införa några banbrytande tekniker. Kanske kommer teknikjätten att flytta från Lightning-porten för bättre och större teknik som Wireless.

Ledningar - Vad är det?

Trådlöst är utan tvekan den teknik som varje smarttelefontillverkare ser fram emot; På bara de senaste åren har Apple vuxit framåt med tekniken. AirPods, Qi trådlöst laddningsstöd och kabelfri laddare Pennpenna på den nya iPad Pro.

Alla dessa exempel kan snabbt vidarebefordra att Apple har olika planer för iPhone och trådlös teknik. Ingen port alls !!! En helt trådlöst laddningsbar iPhone. Dessutom kan funktionen också göra din telefon helt vattentät och dammtät. Föreställ dig en magnetisk trådlös laddningsplatta på offentliga platser; du behöver inte oroa dig för tråd bara sticka din iPhone på tavlan.

Dessutom skulle detta förmodligen vara mycket snabbare än någon USB-C-snabbladdare. Även om vi inte kan förutsäga tidslinjen för en sådan dröm att bli verklighet, verkar det verkligen inte så långt. I ett sådant scenario kan Apple inte ändra iPhone från Lightning till USB-C förståeligt.

Varför skulle det driva användare att köpa nya USB-C-kompatibla tillbehör eller omvandlare, bara för att kasta porten helt i god tid skulle det definitivt orättvist.

Även om det inte finns någon USB-C på iPhone ännu, varför har iPad Pro eller Macbook en?

Om man tittar på de begränsningar som nämns ovan kan många ifrågasätta Apples beslut att byta till USB Type C för iPad eller Mac. Jag förstår helt deras fråga, men vad de inte förstår är att det finns en enorm skillnad mellan Macbook, en iPad Pro och en iPhone.

De tidigare två är enheter som är utvecklade för att användare ska kunna utföra ett brett spektrum av professionella uppgifter. Från Photoshop till videoredigering möjliggjorde USB-C en hel del användningsfall; som övervakning, spegling, dataöverföring och externa perifera anslutningar.

Apple utvecklar iPad Pro som en fristående enhet som kan ersätta eller ersätta som bärbara datorer. Det kan utföra multitasking till en annan nivå; faktiskt har företaget speciellt lanserat iPadOS i år med specialfunktioner och appar som främst är lämpliga för enheten. För att göra det möjligt för iPad att utföra en mängd olika funktioner med snabbhet och effektivitet var USB-C ett uppenbart tillskott.

Men medan en mycket mångsidig och multitasking enhet, din iPhone är i grunden en mycket - mycket smartphone; som inte nödvändigtvis behöver ett skift.

När det gäller att utveckla en ny teknik helt och hållet är att göra iPhone helt trådlös en enklare uppgift och förmodligen genomförbar inom några år. Även om det är en svår process att använda en liknande teknik som iPad eller Mac, skulle det ta sin egen söta tid. Enligt mig är det vettigt att hoppa över USB-C till förmån för trådlöst för iPhone, men det är inte en smart idé för de andra två enheterna.

Det är inte bara en hamn !!!

Du kan alltid ifrågasätta Apple, att alla andra smarttelefontillverkare konverterar i USB-C, så varför inte de? Men om du känner till Apple kommer du också att se svaret på det. Apple gör inte saker för att behaga människor; det förnyar teknik som överraskar dem.

Jag tror att Apple brygger en storm som får alla naysayers att bli kär i varumärket. Jag kan inte hålla mig, jag hoppas bara att Apple avslöjar överraskningen så snart som möjligt.

Din tur…

Jag väntar på Apples nästa steg, hur är det med dig? Tror du att någon av dessa punkter kan ligga bakom Apples alienating USB-C i sin iPhone? Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found