Blogg

Trådlös laddning fungerar inte på iPhone 11 Pro Max

I vad som kan vara ännu ett obestridligt bevis för att iOS 13 är en bug-ridden uppdatering, flera Apple-kunder har rapporterat trådlösa laddningsproblem med iPhone 11, 11 Pro och 11 Pro Max på Apple Support forum. Och med många rapporter verkar iOS 13.1.3 (den senaste officiella versionen) vara förstöraren.

Vad som gör det till en allvarlig oro är att problem med trådlös laddning inte bara är begränsade till iOS 13.1.3, även de som kör iOS 13.1.1 och iOS 13.2 (som fortfarande finns i beta just nu) har stött på problemen.

Medan vissa användare har sagt att även om batteriladdningsikonen dyker upp på iPhone 11 när den placeras på en trådlös laddare försvinner laddningsikonen omedelbart och laddningen slutar direkt efter det, andra har rapporterat att enheterna helt enkelt inte börjar ladda när placeras på trådlösa laddningsställ / -kuddar.

”Kvällen innan hade jag inga problem med att ladda min XS på samma laddningsplatta. När jag lade ner mina 11 gjorde det buller och blinkade laddningsikonen men sedan direkt efter det var ikonen borta och telefonen laddades inte. ”

”Jag har samma problem med att köra iOS 13.2. Slumpmässigt börjar min iPhone 11 Pro Max inte ladda när den placeras på en trådlös laddningsplatta. ”

Även om Apple ännu inte har svarat förväntar vi oss att teknikjätten kommer med ett svar förr än senare. Under tiden kan du prova några tillfälliga lösningar för att lösa problem med trådlös laddning på dina enheter i iPhone 11-serien.

iPhone 11, 11 Pro och 11 Pro laddas inte trådlöst? Prova några möjliga lösningar

Tillfällig fix

Vissa iPhone 11-ägare som hade stött på problem med trådlös laddning har rapporterat att de tillfälligt kunde lösa problemen genom att starta om enheten. Så, prova det här tricket för att bli av med problemet så att du kan börja ladda din enhet trådlöst.

Håll bara ned antingen volymknappen och sidoknappen tills avstängningsreglaget visas på din iPhone. Dra nu avstängningsreglaget och vänta sedan en stund (upp till 30 sekunder). Efter det, tryck och håll ned sidoknappen igen för att slå på enheten.

När enheten har startats om, försök ladda den trådlöst igen för att kontrollera om problemet är borta.

Följande är några generiska tips som kan vara till hjälp för att lösa problem med trådlös laddning på iPhones

Nu ska vi prata om några generiska lösningar som kan vara till nytta för att lösa problem med trådlös laddning på dina 2019-iPhones eller äldre iPhones som iPhone X eller Xs.

Se till att fodralet du använder stöder trådlös laddning

Först och främst måste du se till att fodralet du använder stöder trådlös laddning. Vissa skrymmande fodral och ringhållare är kanske inte kompatibla med Qi-laddning. Ta bort fodralet och placera sedan enheten på den trådlösa laddaren för att se om laddningen börjar.

Vi har sammanställt några av de bästa fodral som är kompatibla med trådlös laddning för iPhone 11-seriens enheter. Om ditt fodral verkar hindra Qi-laddning, köp ett kompatibelt skydd så att du enkelt kan starta din smartphone utan att behöva ta bort fodralet.

  • Bästa iPhone 11-fodral med trådlös laddningskompatibilitet
  • Bästa iPhone 11 Pro-fodral med trådlös laddningskompatibilitet
  • Bästa iPhone 11 Pro Max-fodral med trådlös laddningskompatibilitet

Var säker på att du har effektiva laddare

Medan det finns massor av Qi-aktiverade trådlösa laddningsplattor och står på marknaden. Inte alla kan driva iPhones effektivt. Jag har sett många Qi-laddare som enkelt värmer och laddar enheter i snigeltakt trots det höga kravet. Så se till att du inte har att göra med felaktiga laddare som inte kan ladda din enhet med den effektivitet som behövs.

  • Bästa trådlösa laddare för iPhone

Även om det kanske låter för roligt men jag skulle vilja upprepa att du måste placera din iPhone ordentligt. Se till att placera enheten perfekt i laddningsområdet. I det ögonblick som enheten känner igen laddaren kommer batteriladdningsikonen att dyka upp på skärmen och bekräftar att den trådlösa laddningen har startat.

Försök att inaktivera den optimerade batteriladdningen

iOS 13 kommer med en funktion som heter ”Optimerad batteriladdning” som är utformad för att öka batteriets livslängd. Programvaran använder maskininlärning för att hålla reda på din laddningsvana och väntar på att slutföra laddningen över 80%.

Dessutom, om iPhone-batteriet blir för varmt, ser iOS till att laddningen stoppas automatiskt över 80%. När temperaturen sjunker till en normal nivå börjar din enhet att ladda igen.

Även om optimerad batteriladdning är ganska bra kan det spela spoilsport. Så försök att inaktivera den för att se om det löser problemet. Öppna appen Inställningar → Batteri → Batterihälsa → Optimerad batteriladdning.

Uppdatera iOS på din enhet

Den här är inte bra, eller hur? Oavsett om du tycker att din iPhone körs i trög takt eller om du står inför olika fel som visar sig vara en mardröm, misslyckas aldrig med att uppdatera programvaran på din enhet. För att uppgradera programvaran, hoppa in i Inställningar → Allmänt → Programuppdatering.

Avslutar…

Vi väntar på Apples svar och kommer att uppdatera detta inlägg för att nämna den permanenta lösningen för trådlösa laddningsproblem som verkar påverka många iPhone-användare. Så håll dig uppdaterad med oss.

Du vill också läsa dessa inlägg:

  • Så här rensar du RAM på iPhone (alla modeller)
  • Face ID fungerar inte på iPhone? Åtgärda problemet
  • Är din iPhone fast på Apple-logotypen? Hur man fixar det
  • Så här laddar du snabbt iPhone och iPad (Ultimate Guide)
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found