Blogg

Varför tar Apples App Store ut 30% avgifter och hur är det motiverat?

Många konsumenter undviker att köpa Apple-produkter av den enkla anledningen till höga priser på iPhones, iPads och Mac. Å andra sidan uppskattar vissa människor Apples sekretesspolicy och säkerhetsfunktioner, och därför är de redo att köpa Apple-produkter till varje pris.

Apple har behandlat alla sina intäktskanaler med sin signaturjämlikhet. Eftersom App Store är en del av Apples ekosystem ger företaget samma upplevelse till utvecklare och användare som det gör med sina produkter / tjänster.

Varför Apples App Store-procentsats på 30% är rättvis?

För närvarande går ett argument runt att Apple ska sänka provisionen som de tar ut på betalda appar och köp i appar. Den nuvarande provisionen är 30% och apputvecklare ber att minska den till 15%.

En användare har dock kommit fram för att försvara detta argument och han verkar ha presenterat några giltiga skäl för att motivera 30% App Store-provision som debiteras av Apple.

På sitt Twitter-handtag förklarade en användare, grork vad Apple gör för apputvecklare.

Betalningsklarering, bedrägeribeskydd, ersättning, försäkring och dunning

Bildkredit : TheBlueDiamondGallery.com

För att rädda användare från att ladda ner bedrägliga appar gör Apple en vaksam kontroll av appar. Det är inte så enkelt att ladda upp iOS-appar i App Store. Till skillnad från Play Store har Apple satt några begränsningar så att utvecklare inte kan göra något bedrägeri. Dessutom är Apples betalningsgodkännande smidig.

De som inte känner till dunning-processen, det är en kommunikation som Apple gör med utvecklare och appanvändare. En mer allvarlig kommunikationsform (som inkluderar hotande samtal, brev och e-postmeddelanden) kan bjuda in lagliga åtgärder mot företaget eftersom varje land har olika lagar om dunning.

Lokal skattelagstiftning

Bildkredit : CPAPracticeAdvisor.com

Som nämnts ovan har varje land olika regler för e-betalningar. Apple hanterar flera juridiska frågor för att kommunicera med användare i alla länder. Kom ihåg att Apple måste sälja appar i olika valutor baserat på skattelagstiftningen i respektive land. Till exempel finns en betald app i USA för $ 0,99 och samma app i Kanada för $ 1,29.

Apple måste beräkna priset inklusive skatter i de länder där App Store finns.

Innehållsfördelningsnätverk

Bildkredit: Creative-Artworks.eu

Apple måste hantera CDN för geografiska platser. Det finns proxyservrar och datacenter som distribuerar appar för utvecklare.

DRM

Bildkredit : PayLoadz.com

Din app är ditt upphovsrättsskyddade verk, och därför tar Apple hand om ditt arbete med sin digitala rättighetshantering.

Det är allt!

Summering…

När det gäller säkerhet och integritet gör Apple ingen kompromiss, eftersom de två har blivit försäljningsargument för företaget att sälja sina tjänster och produkter.

För att upprätthålla sin image som en bättre produkt- och tjänsteleverantör måste Apple göra några kostnader. Utvecklaren i sin Tweet har med rätta motiverat provision av Apple-avgifter på appar.

Du kanske också vill utforska:

  • Tio intressanta fakta om App Store

Håller du med i den tweet som delas av Grork? Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found