Blogg

Rörelsesensor iPhone-app

För några dagar tillbaka fick jag en grym video på min WhatsApp; i det behandlade en guvernör, som anställdes av arbetande föräldrar för att ta hand om sitt barn, barnet. Jag kan inte ladda upp den videon här eftersom många svaga hjärtan tittare skulle passera efter att ha sett skräcken som den kvinnan släppte lös på det stackars barnet.

Detta får mig att inse att hur svårt det är att lämna våra nära och kära i någon annans händer. Men samtidigt visar det också vår hjälplöshet eftersom vårt professionella engagemang håller oss borta från vår familj. I den här situationen önskar du att du hade ett tredje öga för att hålla koll på dina nära och kära.

Rörelsesensor iPhone-app: Håll ett öga på dina barn och husdjur

Tack och lov kan din iPhone komma till din räddning. Allt du behöver är Motion Sensor, en app utvecklad av Sipan Davoian, på din iPhone eller iPad.

Som namnet antyder detekterar rörelsesensorn alla rörelser som sker på scenen. Appen är till stor hjälp för att hålla ett öga på dina husdjur; Du kan också använda den av säkerhetsskäl. Om du använder appen som dold kamera kan den varna dig om det finns någon åtgärd; det skickar en ljudvarning, blinkar ljus eller skickar ett e-postmeddelande.

Appen är ganska enkel att använda med maximala standardinställningar. Det sparar alla upptäckta händelser i en mapp. Du kan byta namn på filerna enligt händelsen. Du kan omedelbart visa de upptäckta händelserna i din inkorg eller Dropbox.

Se bara till att du matar rätt ID och lösenord för din Dropbox. En av de största fördelarna med appen är att om din iOS-enhet flyttas från den fasta platsen skickar appen e-postvarningar.

Bilden är dock inte så rosig. Appen har också några nackdelar. Först och främst förbrukar det enhetens batteri snabbt, och därför måste användarna ansluta enheten till strömkällan eller så måste de hålla enheten i lågströmsläge.

En annan nackdel är att din iPhone eller iPad är ganska upptagen om du vill hålla koll på någon under lång tid. Det här är ganska oöverkomligt, eftersom du enkelt kan använda billigare alternativ som CCTV om du vill ha videoövervakning på dina husdjur eller barn.

Appen behöver många uppdateringar eftersom det här är den första versionen. Låt oss hoppas att utvecklaren kommer med några verkliga förnuftiga ändringar av appen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found