Blogg

Gråa låtar i iPhone eller iPod? Så här fixar du dem

Ibland blir låtar i Music-appen bara gråtonade och du kan inte spela dem. Har du någonsin mött det? Det är vanligtvis ett problem med synkronisering och det finns inget att oroa sig för när låtar blir gråtonade på din iPhone.

Innan vi försöker fixa det är det bättre att du förstår varför detta händer. I de flesta fall är det ett synkroniseringsproblem. Men det kan också finnas andra skäl. Kanske saknas filen på din dator (men fortfarande listad på iTunes och du synkroniserade den) eller kanske är filen skadad eller ändrad på något sätt som gör den oläslig på iTunes / iPhone. Låtarna kan också vara DRM-skyddade eller i ett format som inte stöds. Vad kan vara orsaken till problemet, prova dessa beprövade lösningar för att bli av med problemet!

Så här fixar du gråtonade låtar på iPhone / iPod

Tack och lov är det enkelt att åtgärda problemet (mycket enklare än att behöva åtgärda iMessages- eller Wifi-problem). Men det enda är att du kanske måste testa olika saker innan du fixar det gråa.

Lösning 1. Synkronisera på nytt

En av de första sakerna du bör försöka är att synkronisera din iPhone med din iTunes-kopia noggrant. Om du försöker Wi-fi-synkronisering, kanske det uppstod ett fel i nätverket när låtarna synkroniserades - och detta ledde till att problemet blev grått.

När du synkroniserar igen, se till att du använder USB-kabeln istället för WiFi.

(Du kan behöva kolla in hur man synkroniserar iPhone till dator)

Lösning 2. Lägg till iTunes-biblioteket igen

Problem eller problem med sångfilerna på din dator är ofta den främsta anledningen till att låtar blir gråtonade. Om du hade flyttat en låtfil / mapp eller raderat den strax före synkronisering och som i sin tur inte har genomförts i iTunes (synk fortsätter fortfarande), kommer det att orsaka gråtonade låtar.

För att åtgärda detta är allt du behöver göra att kontrollera ditt iTunes-bibliotek igen och få saker fixade där uppe. Uppdatera dina iTunes-bibliotek och spellistor och se till att alla låtar är tillgängliga. Speciellt de låtar som är nedtonade på din iPhone.

När du har kontrollerat alla saker i ditt iTunes-bibliotek, synkroniserar du igen. Detta bör åtgärda felen.

Lösning 3. Se till att kontrollera dina iTunes-inställningar

Kolla in inställningen i iTunes som kanske har aktiverats och inte tillåter att några av låtarna spelas.

Högerklicka bara på låten / numren i fråga → gå sedan över tillmarkera (eller avmarkera) val som finns längst ner i menyn.

Därefter måste du klicka på det här alternativet. Nu kan du spela din låt och till och med lägga till den i din spellista.

Lösning 4. Kolla in ljudformatet

Se till att dessa låtar inte har format som inte stöds eller DRM-skyddade.

Gå till iTunes och välj spåret som är nedtonat. Därefter måste du högerklicka och välja Get Info.

Under fliken Arkiv, kolla in Kind.

Om du ser ”Protected” bredvid Kind betyder det att låten är DRM-skyddad eller inte stöds.

För att bli av med detta problem har du ett par lösningar - antingen uppgradera till iTunes Match eller prenumerera på Apple Music. Den förra låter dig lagra DRM-skyddad (Digital Rights Management) musik i iCloud inklusive de du har köpt från iTunes eller importerat från CD-skivor. Med den senare har du tillgång till den massiva musikkatalogen. Eftersom all musik från Apple Music är DRM-skyddad kommer du att njuta av att spela dina låtar utan några begränsningar.

Även om båda tjänsterna använder iCloud-musikbiblioteket är det en stor skillnad. Medan iTunes är DRM-fritt kan du spela all din nedladdade musik även efter att din prenumeration upphör. Men du kan bara spela dina DRM-skyddade sånger så länge du prenumererar på Apple Music.

Lösning 5. Auktorisera din dator igen

Försök att auktorisera din dator för att se om den fungerar för att lösa problemet. Även om det låter lite konstigt, kan det göra tricket. iTunes kanske har glömt bort att din musik är auktoriserad.

Öppna iTunes → Klicka på Store → Klicka på Avautorisera den här datorn → Logga ut från iTunes → Starta om din dator / Mac.

Logga sedan in på ditt iTunes-konto → Auktorisera den här datorn igen.

Lösning 6. Försök ladda ner låtar igen

Om du hade köpt de problematiska låtarna från iTunes, ta bort dem alla och ladda ner dem igen.

Öppna iTunes → Klicka på iTunes Store längst upp till höger, klicka på Konto → Inköpt → gå över till låtar som är nedtonade och ta bort dem. Ladda sedan ner dessa låtar igen.

Öppna Inställningar-appen → Allmänt → iPhone / iPad-lagring → Musik → Nedladdad musik → tryck på Redigera längst upp till höger → tryck på den röda knappen till vänster om artisten och tryck sedan på Radera-knappen → tryck på Gjort längst upp till höger för att bekräfta. Ladda ner dessa låtar igen.

Lösning # 7. Uppdatera iTunes till den senaste versionen

Den gamla versionen av iTunes spelar kanske den skurkaktiga rollen. Se därför till att uppdatera den till den senaste versionen.

  • Öppna iTunes på din Mac → klicka på iTunes-menyn → Sök efter uppdateringar → Fortsätt med instruktionerna för att installera den senaste versionen av iTunes på din enhet
  • Öppna iTunes på din Windows-dator → klicka på Hjälp-menyn → Sök efter uppdateringar → följ nu instruktionerna för att installera den senaste versionen

Lösning # 8. Uppdatera din iOS-enhet

Gå över till appen Inställningar → Allmänt → Programuppdatering för att se om det finns uppdateringen tillgänglig. Om ja, ladda ner och installera den senaste versionen av iOS på din enhet.

Lösning 9. Använd iTunes-alternativ för att enkelt hantera dina media

Tredjepartsappar som CopyTrans (tillgängliga för Mac och Windows) kan hjälpa dig att hantera musik på din iPhone. Du kan helt enkelt dra och släppa musikfiler till din iPhone och den synkroniseras noggrant, vilket fixar de gråa problemen.

WinX MediaTrans anses vara ett av de finaste alternativen till iTunes. Det låter dig enkelt hantera dina iPhone-media och är tillgängligt för både Windows och Mac. Du kan prova den fria versionen av programvaran innan du byter till premiumversionen av programvaran.

Avslutar…

Förhoppningsvis har dessa lösningar fungerat för dig för att lösa problemet. Låt oss veta det i kommentarerna nedan. Om du känner till något trick som snabbt kan bli av med problemet, dela det med oss ​​i kommentarerna nedan.

Du kanske vill bläddra igenom:

  • Hur man sparar batteri på iPhone
  • Bästa Apple Music-alternativ för iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found