Blogg

Kan du inte ta bort vissa foton från iPad? Här är en fix

Om du rutinmässigt synkroniserar mellan iPad och lokala mappar på din Mac / PC är chansen att du inte kommer att kunna ta bort vissa foton från iPads kamerarulle / fotoalbum. Varför händer detta?

En hel del användare möter upprepade gånger detta problem. Detta är faktiskt ganska enkelt om du förstår begreppet synkronisering. I den här korta handledningen försöker vi åtgärda problemet och förstå varför det uppstår. Det är ju inget problem.

Kan du inte ta bort vissa foton från iPad? Följ dessa tips

Det normala sättet att ta bort foton på iPad är enkelt.

Steg 1. Klicka på åtgärdsknappen ( en fyrkant med pilen ) längst upp till höger om albumvyn.

Steg 2. Välj nu de foton du vill radera.

Steg 3. När du är markerad trycker du på knappen Radera.

Steg 4. Tryck sedan på Ta bort valda foton.

Detta raderar vanligtvis alla foton men ibland tas vissa bilder inte bort från listan. Det här är vad som händer: när du väljer flera foton försvinner alternativet Ta bort, vilket innebär att du inte kan ta bort bilderna.

Hur fixar jag detta?

Anledningen till att borttagningsalternativet försvinner när du väljer några foton från albumet är att dessa foton egentligen inte finns på din iPad. De har synkroniserats via iTunes och när du försöker ta bort dem kan du inte.

Lösningen är att "avmarkera" dessa foton från ditt iTunes-bibliotek och sedan synkronisera iPad igen. På så sätt tas bilderna bort automatiskt från iPad.

Den här synkroniseringskomplikationen är en av anledningarna till att en iCloud-synkronisering är mycket bättre men med tanke på att det inte är en lösning för alla är det här du måste göra för att ta bort foton som inte kan raderas i iPad:

Steg 1. Ta bort / flytta foton som finns i mappen som iTunes använder för fotosynkronisering.

Steg 2. Alternativt kan du också avmarkera bilderna från mappen i iTunes.

Steg 3. Anslut din iPad och starta iTunes.

Steg 4. Synkronisera. Alla foton som tidigare synkroniserats till iPad kommer att vara borta eftersom de inte finns i biblioteket.

Det är allt.

Det är allt, hoppas det hjälper!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found