Blogg

Så här ställer du in iMessage på flera enheter korrekt

Installation och aktivering av iMessage på iPhone och iPad är en enkel uppgift. Den verkliga utmaningen är att ställa in iMessage på flera enheter. Chansen är att du kommer att stöta på någon form av kaos och fiasko någon gång. Jag ser detta hända ganska ofta.

Det finns vissa små saker att ta hand om när du ställer in iMessage på iPhone, iPad, Mac och iPod Touch. Att bryta eller sakna något steg under installationsprocessen på någon av enheterna leder till att iMessage inte fungerar. Det är där den här guiden hjälper dig, följ bara handledningen steg för steg så kommer du att konfigurera iMessage framgångsrikt på flera enheter.

Så här ställer du in iMessage för flera enheter - korrekt

iMessage synkroniserar meddelanden till alla dina enheter som är sammankopplade med samma iMessage-nummer och e-postkonto. Det betyder att din iPhone, iPad och Mac alla kan skicka och ta emot iMessages i realtid.

Detta var en del av Apples plan att integrera tjänsten i alla enheter som du skulle använda. Så när du får en iMessage när du använder din Mac behöver du inte stå upp för att välja iPhone för att läsa den. Det levereras till din Mac.

Men detta fungerar bara när du ställer in saker korrekt. Om inte, kan vissa meddelanden levereras på iPhone, vissa till iPad, andra till Mac och andra förlorade i vinden.

Steg 1. Om du redan har konfigurerat iMessage stänger du av den på alla enheter. Vänta en stund innan du fortsätter till steg 2.

Steg 2. Aktivera nu iMessage på iPhone. Endast iPhone. Konfigurera alternativen om du måste. Men se till att numret och e-post-ID är korrekta och markerade med en bock. Kontrollera e-post-ID: t som du använde för iMessage under Starta konversationer från.

Steg 3. Du bör nu vänta ett tag och kan be din vän att skicka en iMessage till dig för att se till att saker och ting fungerar fram till den här tiden.

Steg 4. När saker och ting fungerar normalt ställer du in iMessage på Mac. Genom att göra detta ställer du in iPhone som "master-enhet" medan resten av enheterna fungerar som sub.

Steg 5. På Mac, se till att konversationerna börjar från e-post-ID.

Steg 6. Upprepa processen på andra iOS-enheter en efter en och kontrollera om iMessage skickas korrekt till alla enheter direkt efter installationen.

Så det handlar om det.

Avslutar

Att få iMessage åtkomst till olika enheter i realtid är en fantastisk funktion av Apple, eftersom den integrerar alla sina enheter ordentligt i ekosystemen. En annan sådan användbar funktion är handsoff, som låter dig börja arbeta på en enhet och slutföra på en annan.

Du kanske också vill hänvisa till:

  • Så här använder du iMessage-grupper på iPhone och iPad: Nybörjarguide
  • iMessage väntar på aktivering: Så här åtgärdar du problemet på iPhone eller iPad
  • Hur man sparar iPhone-textmeddelanden eller iMessages på Mac / Windows PC
  • Så här inaktiverar du iMessages-meddelanden från okända avsändare på iPhone

Det är allt!

Gillade de här tipsen? Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found