Blogg

Så här ställer du in och konfigurerar VPN-tjänster på iPhone och iPad

Att använda ett VPN på iPhone och iPad är ett bättre sätt att säkerställa säkerheten för dina enheter. Du kan enkelt använda appar som laddats ner från App Store för att ansluta till en VPN. Den Cupertino-baserade teknikjätten låter dig också lägga till VPN-konfiguration till din iPhone och iPad manuellt. Apple-enheter har utmärkt VPN-stöd.

Men vad är VPN och varför ska du använda det?

VPN står för Virtual Private Network. Det låter dig skapa en säker anslutning till ett annat nätverk. Det ger dig också integritet online och anonymitet. VPN gör det genom att skapa ett privat nätverk från en offentlig internetanslutning.

I enkla termer gör VPN din anslutning säker medan du surfar på offentligt Wi-Fi. Den anonymitet som den tillhandahåller döljer din surfning från myndigheter och andra myndigheter. VPN låter dig också avblockera geobegränsat innehåll som videor, TV-program, appar, webbplatser, podcasts etc. Det gör att du kan se innehåll som ännu inte är tillgängligt i ditt land.

Guide för att konfigurera och konfigurera VPN-tjänster på iPhone och iPad

  • Så här lägger du till och konfigurerar VPN-åtkomst på iPhone och iPad
  • Så här lägger du till och konfigurerar VPN manuellt på iPhone och iPad
  • Anslut och koppla från VPN

Så här lägger du till och konfigurerar VPN-åtkomst på iPhone och iPad

Steg 1.  Ladda ner en VPN-app efter eget val. Det finns många i App Store. Vi har också en lista över de bästa VPN-apparna för iPhone. Jag använder en bättre VPN.

 Steg 2.  Starta VPN-appen . De flesta VPN-appar behöver att du loggar in eller registrerar dig innan du kan använda dem. Om din app ber dig göra det, tryck på registrera dig och slutför processen. I denna demo använder jag bättre VPN som inte kräver obligatorisk registrering eller inloggning.

Steg 3.  Tryck på  Acceptera . Stäng popup-fönstret som ber dig att köpa en prenumeration.

 Steg 4.  Tryck på  cirkeln som visar ” UTKOPPLAD .” Tryck på Acceptera och fortsätt  om du blir ombedd.

 Steg 5.  Efter en eller två sekunder ser du en iOS-popup som ber om din tillåtelse att lägga till VPN-konfigurationer . Tryck på  Tillåt .

 Steg 6.  Ange ditt  iPhone-lösenord . På iPhones med Touch ID kan du också använda fingeravtrycksautentisering.

 Efter lösenordet (eller Touch ID) kommer du tillbaka till VPN-appen. Nu kommer du att se " ANSLUTA ... " och sedan " ANSLUTA. ”Du är nu ansluten till en VPN !

Som standard dirigeras din surfning via VPN-servrar på den optimala platsen. Om du vill kan du också trycka på vilket land som helst i listan nedan. Detta leder din anslutning via servrar i det landet. Webbplatserna och apparna du använder nu tror att du använder den från det valda landet.

För att koppla bort, starta Better VPN-appen och tryck på cirkeln som för närvarande säger CONNECTED . För att ansluta nästa gång, starta om appen och tryck på samma ring. Du kan också öppna appen Inställningar på din iPhone och trycka på VPN-växeln . (Från min personliga erfarenhet är detta ibland en hit eller miss. Använd appen istället.)

Så här lägger du till och konfigurerar VPN manuellt på iPhone och iPad

Ovanstående metod var enkel och okomplicerad. Du kan dock också lägga till och konfigurera VPN-klienten manuellt. För detta behöver du installationsinformationen, som servern, fjärr-ID, användarnamn och lösenord. Du kan få detta från din systemadministratör, ditt företags tekniska support eller fråga din VPN-tjänsteleverantör. (Om du får dessa certifikatfiler via e-post kan du importera dem från e-post eller Safari med ett tryck.)

Förutsatt att du har nödvändig information, låt oss fortsätta.

Steg 1.  Starta  inställningar  på din iPhone.

Steg 2.  Klicka på  AllmäntVPNLägg till VPN-konfiguration .

 Steg 3.  Klicka på  Typ  och välj din VPN-typ bland  IKEv2IPsecL2TP . Efter att ha valt, tryck på Tillbaka .

 Steg 4.  Ange detaljer som beskrivning, server, fjärr-ID och lokalt ID (valfritt).

Steg 5.  Ange nu autentiseringsinloggningsinformationen som användarnamn (eller certifikat) och lösenord .

Steg 6.  Tryck på antingen  Manuell  eller  Auto  om du använder en proxy. Tryck sedan på  Klar .

Steg 7.  Slutligen slå på statusomkopplaren under VPN-konfiguration .

Anslut och koppla från VPN

Det är enkelt. När du har ställt in din VPN-konfiguration är det en cakewalk att slå på och stänga av den.

Metod 1.  Om du använder en VPN-app kan du helt enkelt starta appen och trycka på Connect / Disconnect

Metod 2.  Starta appen Inställningar och slå på / av VPN-växeln (nedanför mobildata).

Metod # 3.  Starta appen Inställningar och gå till AllmäntVPN och tryck på / av på / av . Om du har mer än en VPN-konfigurationsprofil måste du trycka på den du vill använda.

Avslutar…

Även om jag inte använder en VPN-app hela tiden, så ser jag till att använda den när jag tycker att det är viktigt att hålla mina privata data säkra. Lyckligtvis finns det massor av VPN-appar för iPhone som gör uppgiften att surfa på nätet säkert så enkelt. Överens, ingenting kan vara 100% säkert. Men ju mer skyddad du är från spammare, desto bättre är det.

Du kanske vill läsa ...

  • Ivacy VPN-app: Skydda din digitala närvaro
  • Aloha webbläsare för iPhone och iPad
  • Bästa säkerhetsappar för att hålla din iPhone och iPad säker
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found