Blogg

Hur inaktiverar du dataspårning på AT&T, Verizon, Sprint och T-Mobile

Uppenbarligen ansluter sig AT&T nu till klubben med människor som kommer att "sälja" dina data, inklusive webbläsarhistorik, plats etc. till annonsörer för att annonsörerna ska kunna presentera dig mer specifika, anpassade annonser. Uppenbarligen gillar du och jag inte detta, men i deras strävan att mjölka kon så mycket som möjligt kommer de nu att tjäna pengar på dina data på din iPhone. Naturligtvis kan du välja bort detta, och det rekommenderas att du gör det.

Hur man väljer bort dataspårning på AT&T, Verizon, Sprint & T-Mobile

Företag använder dina data hela tiden. Facebook kom nyligen genom skannern för oklara policyvillkor som faktiskt beskriver hur dina data säljs till annonsörer. Google gör det också. Och för övrigt har nättjänstleverantörer gjort det länge, enligt AT&T som nu överväger att göra detsamma.

Marknadskopian går så här: dina uppgifter säljs till annonsörerna så att annonserna kan anpassas och tillgodose dina behov mer exakt. Den mest fördömande delen av detta är att din iPhones / iPad webbläsarhistorik, iPhone / iPad-plats etc. spåras, lagras och - anonymiseras och aggregeras - och säljs sedan. TechCrunch, som rapporterade denna förändring av policyerna i AT&T, säger att anonymisering av data bara inte fungerar som den ska.

Den nya policyn säger:

De nya programmen vi introducerar kommer att använda samlade och anonyma data för att skapa marknadsförings- och analysrapporter och för att vi ska kunna leverera mer relevant reklam till våra kunder. När vi skapade dessa program ville vi se till att de passar med våra integritetsåtaganden. Därför skapade vi också konsumentkontroller som gör att du kan välja att inte ha din anonyma information inkluderad i dessa rapporter och att välja att inte få den mer relevanta annonseringen om du inte vill ha den.

Det är ett vackert knep, för som standard är datainsamlingen aktiverad och den är bara inaktiverad när du inte vill att AT&T ska spåra data.

Om du är en iPhone-användare (eller en iPad-användare) och abonnent på AT&T kanske du vill inaktivera detta.

Så här inaktiverar du detta och väljer bort spårning för AT&T

  • Gå till Att.com
  • Logga in på ditt konto
  • Välj bort och logga ut ditt konto. Det är allt

För Verizon

  • Du kan välja bort detta genom att ringa 1-800-333-9956
  • Eller logga in på My Verizon
  • Klicka på fliken 'Konto'
  • Gå till Kontoprofil, bläddra till Varningar och inställningar
  • Klicka nu på Hantera sekretessinställningar och inaktivera det

Sprinta

Du väljer bort tjänsterna via den här länken.

T-Mobile

Du måste inaktivera cookie-inställningarna via NAI, byrån som T-Mobile går igenom. Länken finns här.

Det är allt, kompis!

Dela gärna dina tankar och feedback med oss ​​i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found