Blogg

Dölj Instagram-inlägg eller berättelser utan att följa konton på iPhone [How-to]

Instagram har rullat ut en tyst uppdatering, som gör det möjligt för användare att dölja Instagram-inlägg och berättelser eller båda utan att följa konton (dina vänner och kollegor). Tidigare var den här funktionen tillgänglig på Instagram, men du kunde bara stänga av historier och inte inlägg. Dessutom fanns det en något annorlunda metod för att stänga av och sätta på ljudet för historier. I sin senaste uppdatering har Instagram gjort det lättare för användare att stänga av eller sätta på ljudet för inlägg, berättelser eller båda.

Gör inga misstag; den aktuella guiden handlar inte om att dölja Instagram-berättelser från någon på iPhone. Istället gömmer du inlägg från andra kontakter så att du kan undvika det tråkiga innehållet som delas på Instagram-flöde. Den här funktionen är användbar eftersom du kan hindra dig från att konsumera ointressanta inlägg / berättelser utan att följa några konton. det hjälper dig att upprätthålla en sund relation med användare du är ansluten till på Instagram.

Så här stänger du av Instagram-inlägg, berättelser eller båda på iPhone utan att följa konton

Steg 1. Starta Instagram på din iPhone.

Steg 2. Bläddra sedan nedåt / uppåt för att hitta inlägget / berättelsen du vill stänga av eller dölja.

Steg 3. Knacka nu på tre horisontella prickar (...) sett längst upp till höger på stolpen.

Steg 4. En meny sveper upp med några alternativ. Dessa alternativ är Kopiera länk, Aktivera inläggsaviseringar , Rapportera, Stäng av och Sluta följa.

Många användare inaktiverar alternativet "Tillåt delning" i Story Controls från Inställningar. Detta hindrar dig från att dela sina berättelser eller inlägg på Facebook, WhatsApp eller Messenger. Tryck på Stäng av.

Steg 5. Ett popup-fönster visas på din iPhone eller iPad med tre alternativ: Stäng inlägg, Stäng inlägg och Berättelse och Avbryt. Du kan välja valfritt val. Även om du väljer Stäng inlägg eller Stäng inlägg och berättelse kommer dina vänner på Instagram inte att kunna känna till den här åtgärden.

Alternativt kan du gå till den specifika profilen och trycka på tre horisontella prickar från det övre högra hörnet.

Detta kommer att ta upp många alternativ, inklusive möjligheten att stänga av inlägg och berättelser. När du trycker på Stäng av kommer du att bli ombedd att stänga av inlägg, Stäng av historia och Stäng inlägg och Story båda.

Med ännu ett alternativ kan du trycka och hålla ned profilikonen från Instagram-facket och stänga av inläggen och berättelsen för ett konto.

VIKTIGT: Även efter att du har tystnat inlägg eller berättelser kan du visa profiler för personer du har dämpat eller gömt profilsida. Om de avstängda användarna taggar dig i sina inlägg eller skriver kommentarer till dina inlägg kommer du dessutom att få push-meddelanden.

Så här slår du på Instagram-inlägg, berättelser eller båda på iPhone

I framtiden kan du stänga av ljudet på Instagram-konton som du har tystnat tidigare. Du måste dock komma ihåg vem du har stängt av eftersom du behöver söka i dessa konton genom att trycka på sökikonen (förstoringsglas) från bottenmenyn. Om du ofta har sett inlägg eller berättelser för ett avstängt konto visas det under Senaste eller Föreslagna flikar när du trycker på sökikonen.

Steg 1. Öppna Instagram och tryck på Sök-ikonen från den nedre menyn.

Steg 2. Sök nu efter kontot du vill stänga av ljudet och tryck på profilikonen.

Steg 3. När kontot visas trycker du på de tre vågräta punkterna (...) från det övre högra hörnet.

Steg 4. Från alternativen visas från botten, tryck på Unmute. Detta visar dig tre alternativ: Unmute Posts, Unmute Story och Unmute Posts and Story. Y ou kan peka på någon av alternativen.

Det är allt folk!

Summering…

Det är inte nödvändigt att titta på inlägg eller berättelser om konton du följer på Instagram. Att tysta eller dölja inlägg är en användbar funktion som uppdateras av Instagram.

Du kanske också gillar att läsa:

  • Så här inaktiverar du Instagram-aktivitetsstatus på iPhone
  • Så här lägger du till musik till Instagram-berättelser på iPhone
  • Ladda ner Instagram-foton och videor till iPhone-kamerarullen
  • Så här laddar du ner och visar dina Instagram-data från iPhone

Vill du stänga av Instagram-berättelser eller inlägg från dina vänner? Dela din feedback med oss ​​i kommentarfältet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found