Blogg

Hur man hittar borttappad Apple Watch med hjälp av "Hitta min iPhone"

Ingen vill förlora sin dyrbara enhet som Apple Watch, eller hur? Men oväntade saker händer i livet, och därför lönar det sig alltid att vara extra försiktig.

Vi har redan gjort en nybörjarguide om hur du konfigurerar Hitta min iPhone till en avancerad säkerhetsfunktion som är utformad för att skydda och spåra iDevices. Och den här praktiska guiden berättar om processen att hitta den förlorade Apple Watch med "Hitta min iPhone."

Så vad händer om du har befunnit dig på fel sida av strömmen och letar efter ett effektivt sätt att spåra Apple Watch? Oroa dig inte, Apples noterade säkerhetsfunktion kan låta dig inte bara se klockans aktuella plats utan också gå in i förlorat läge. Dessutom, om du hittar enheten i närheten kan du till och med spela ett högt ljud på den. Kolla in detaljerna.

Hur du använder "Hitta min iPhone" för att hitta din förlorade eller stulna Apple Watch

När Hitta min klocka är aktiverad är din klocka skyddad av aktiveringslås. Därför måste man ange ditt Apple ID-lösenord för att radera klockan eller para ihop den med en annan iPhone. För att använda den här säkerhetsfunktionen måste din smartwatch köra watchOS 2 eller senare.

Kom ihåg; Det finns två huvudkrav för att Find My Watch ska fungera - GPS och Internet-anslutning. Och Apple Watch Series 3 med stöd för LTE och GPS är utformat för att dra full nytta av Apples enhetsspårningsfunktion. För att vara mer exakt kan du spåra din klocka även om den är långt ifrån din iPhone. Kontakta operatören för att få LTE i fungerande skick på din kompatibla klocka.

Obs!  Tyvärr är det inte fallet med Apple Watch Series 3 utan LTE och Series 2 . Eftersom dessa smartklockor har GPS tar de hjälp av en pålitlig Wi-Fi-anslutning för att visa sin plats på kartan.

Eftersom Apple Watch Series 1 inte ens har GPS använder den Bluetooth-anslutningen och Wi-Fi på din iPhone för att visa sin plats på kartan. Och om den inte ligger på din ihopparade iPhone kan du inte spåra den. Så vi kan säga att den äldsta versionen av klockan saknar tekniken för att fungera perfekt med funktionen Hitta min iPhone.

Både Find My iPhone-appen och icloud.com kan låta dig hitta din bärbara enhet.

På din iOS-enhet:

Steg 1. Starta Hitta min iPhone-app på din iOS-enhet.

Steg 2. Nu, logga in med ditt Apple-ID och lösenord , om du inte redan.

Tryck sedan på din Apple Watch.

Obs: Du kan också gå över till din Watch-app på din iPhone → Min klockaApple Watch-ikon → tryck på “i” -knappen → Hitta min Apple Watch .

På din dator:

Steg 1. Öppna vilken webbläsare som helst på din dator och gå till iCloud.com och logga sedan in med ditt Apple-ID.

Steg 2. Klicka nu på Hitta iPhone.

Steg 3. Klicka sedan på Alla enheter och välj din Apple Watch.

Nu ska du se klockans plats på kartan. Om det är i närheten, spela ett ljud på det. Och när du har hittat klockan trycker du på Avvisa för att hindra den från att spela ljudet.

Tänk på att om klockan inte är ansluten till Wi-Fi, mobil eller ihopkopplad med iPhone visas den inte på kartan.

Obs! Om din enhet är offline markerar du kryssrutan Meddela mig när den hittas för att få varningen så snart enheten är ansluten till Internet.

Så här sätter du din Apple Watch i förlorat läge

Vad händer om din förlorade Apple Watch är offline eller inte visas på kartan? För att förhindra att någon använder din smartwatch kan du gå in i förlorat läge på klockan. Dessutom finns det också ett alternativ att skicka ett meddelande med ditt telefonnummer. Därför kan någon kontakta dig om någon hittar den saknade klockan.

Steg 1. Öppna Hitta min iPhone → Logga in på ditt konto → tryck på Apple Watch och tryck sedan på Lost Mode.

Steg 2. På din iPhone måste du bekräfta att du vill låsa klockan och trycka på Aktivera förlorat läge.

Steg 3. Nu anger ett telefonnummer där du kan nås, sedan på Nästa.

Steg 4. Nästa steg, skriv in ett anpassat meddelande som du vill visa på klockskärmen. Tryck sedan på Klar.

Nu kommer Find My iPhone att skicka ett e-postmeddelande för att bekräfta att du har satt din Apple Watch i Lost Mode.

Du kan också använda iCloud.com för att sätta klockan i förlorat läge. Gå till icloud.com → Logga in på ditt konto → Hitta iPhoneAlla enheterApple Watch → klicka på Lost Mode.

Sedan ange telefonnummer som du vill visa på klockan → Klicka på Nästa.

Nu anger ett kort meddelande att visa tillsammans med ditt telefonnummer. Klicka sedan på Klar.

Hur man stänger av eller avbryter förlorat läge på Apple Watch

När du har hittat din saknade Apple Watch kan du enkelt inaktivera förlorat läge på den. För att göra det, tryck på Lås upp på din klocka och ange sedan ditt lösenord.

Dessutom har du möjlighet att stänga av Lost Mode både från den ihopparade iPhone och iCloud.com.

Steg 1. Öppna appen Hitta min iPhone och tryck på din saknade Apple Watch.

Steg 2. Tryck nu på Lost Mode.

Steg 3. Klicka sedan på Stäng av förlorat läge och bekräfta.

På din dator

Steg 1. Öppna valfri webbläsare och logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID → Hitta iPhone  → Alla enheter  → Välj Apple Watch.

Steg 2. Klicka sedan på Lost Mode.

Steg 3. Nästa steg, klicka på Stäng av förlorat läge och bekräfta.

Om du inte kan spåra din klocka eller känna dig lite bekymrad över säkerheten för dina data kan du välja att helt radera dess data från Hitta min iPhone. Observera att det raderar allt innehåll och alla inställningar när smartklockan ansluts till Internet. Dessutom kan du inte spåra det längre.

Tips: För ytterligare säkerhet kan du också ändra ditt Apple ID-lösenord för att hindra någon från att komma åt din iCloud-information eller andra viktiga tjänster.

Hur man raderar Apple Watch från Hitta min iPhone

Steg 1. Öppna Hitta min iPhone på din iPhone → Apple Watch.

Steg 2. Tryck nu på Radera klocka och bekräfta.

Obs! Du kan också gå över till iCloud.com → Hitta iPhone → Alla enheter → Apple Watch → klicka på Radera Apple Watch och bekräfta .

Det är ganska mycket det!

Över till dig:

Det är så du kan få tillbaka din saknade bärbara enhet. Jag hoppas att den här guiden kan komma till nytta. Dela din feedback nedan

Du kanske också vill hänvisa till den här guiden:

  • Hur du påskyndar din Apple Watch
  • Hur man använder Internet på Apple Watch Running watchOS 5
  • Apple Watch för långsam? Tips för att påskynda din Apple Watch
  • Apple Watch uppdaterar inte väderapp
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found