Blogg

Apples prissättningsstrategi: Bästa saker är alltid billigast

Varje år släpper Apple sina iPhones och andra enheter, och varje år börjar användare och experter prata om priserna på Apple-produkter. Denna ledare är dock inte i linje med de kommentarer, rants och uppskattningar som kommer från alla hörn. Mitt främsta mål är att diskutera Apples prissättningsstrategi, som alltid blir en pratpunkt efter produktreleaser.

Det finns en vanlig röst från många användare som hittar Apple-enheter utanför deras budget. Ibland är Apple-enheter sura druvor för dem. Och av denna anledning missbrukar och trollar de Apple, och uppmärksammar inte det faktum att de marknadsför varumärket Apple.

Trots den lavin av kritik som riktats mot Apple för att hålla högre prislappar, är varumärket fortfarande nonchalant om denna förnedring och fortsätter att överraska sina användare med extraordinära enheter.

Apples prissättningsstrategi

Mitt syfte här är att analysera Apples prissättningsstrategi med en specifik hänvisning till iPhones. Men jag är inte alls villig att diskriminera andra Apple-produkter till förmån för iPhones. Medan den rätta delen av den här artikeln konsumeras av iPhones, kommer jag att se till att andra produkter inte läggs på brännaren.

# 1. Apple tillverkar stark hårdvara

Från den första iPhone som släpptes 2007 till den senaste iPhone Xs Max, har Apple introducerat många hårdvaruprogram. Några av milstolparna som uppnåtts av Apple är iPhone 6 Plus (första stora skärm 5,5 ″ diagonalt), iPhone 6s (3D Touch), iPhone 7 Plus (dubbel kamera), iPhone X (OLED-skärm, trådlös laddning) och iPhone Xs Max ( 6,5-tums OLED-skärm).

Bortsett från ovanstående förbättringar har Apple gjort andra förbättringar inom kamera, display, ljud, lagring och andra.

Du kan kontrollera bilden nedan som visar hur Apples iPhones har utvecklats angående hårdvaruförbättringar.

# 2. Kraftfull processor varje år

Varje smarttelefons kapacitet mäts av dess processor. Hur robust är min iPhone? Om du ställer den här frågan till dig själv hittar du svaret i iPhones processor. Apple spenderar mycket tid, energi och pengar på att förbättra sina iPhones processor varje år. Så mycket att alla processorer som designats hittills har legat ett eller två år före de processorer som tillverkats av Apples konkurrenter.

Gradvis utveckling av chipset i iPhones (från APL0098 (412 MHz) till A12 Bionic) är en naturlig tillväxt eftersom andra telefontillverkare också har gjort framsteg inom detta område. Apple har dock alltid lämnat sina konkurrenter med kraftfulla processorer och chipsets.

# 3. Säkerhet - det är du först

Apple vill gärna skydda användarens integritet och datasäkerhet. Företaget håller fast vid sin policy och de bryter aldrig löftet som ges till kunderna. För denna starka efterlevnad av policyn var Apple tvungen att låsa horn med amerikanska och indiska myndigheter.

I två berömda juridiska slagsmål förblev Apple fast att företaget inte skulle göra någon kompromiss med användardata och säkerhet. I USA hade Apple en krypteringstvist med FBI, och i Indien utmanade Apple TRAI: s regel om DND-appen i domstolen.

iPhone-användare vet att Apples starka säkerhetssystem skyddar deras telefondata. Oavsett om de får åtkomst till sin konfidentiella information på iPhone eller Mac, lovar Apple säkerhet på alla nivåer genom att erbjuda lösenord, Touch ID, Face ID, tvåstegsverifiering etc. Observera att dessa säkerhetsväggar inte kan brytas eller förbikopplas.

Även när enheten blir stulen eller förlorad, ser Apple till att dina data antingen låses eller raderas innan de faller i händerna på skyldiga.

# 4. Vertikal integration: Programvara, hårdvara och tjänster kombinerade

Apples monopol över sin programvara och full kontroll över tillverkningen av enheter har skapat en nästan perfekt bit. Denna vertikala integration inkluderar även Apples tjänster som iCloud och iTunes.

Om du frågar någon handelsanalytiker skulle han / hon se Apple som fyra olika och blomstrande företag som alla var samlade i ett. Apple tillverkar hårdvara, designar programvara och optimerar den för sin hårdvara, driver webbtjänster (iTunes och iCloud) och kontrollerar försäljningen av egna butiker.

Således har Apple alla fyra enheter som arbetar i harmoni. Å andra sidan tillverkar de flesta teknikföretag hårdvaran (Dell, Toshiba, Samsung, etc.), installerar någon annans programvara (Windows och Android) och tredjeparts tjänster (Google) och säljer produkterna genom någon annans butik.

Den vertikala integrationen skapar en unik användarupplevelse för ägare som använder Apple-produkter. Att upprätthålla detta ekosystem kräver mycket arbetskraft och underhåll av avancerad teknik, som återigen måste vara lika säker som Fort Knox.

# 5. Differentiering: kundernas uppfattning om iPhone-priser

Alla ovanstående fyra punkter hjälper Apple att skilja sig från andra, dvs. konkurrenter. Konsumenterna kan uppfatta denna differentiering som Apple har skapat.

David Bui VD och grundare av Saleschase.com gjorde en giltig punkt här som han sa, ”Det mest potenta vapnet i Apples prissättningsstrategi är differentiering. Differentiering är det som gör att Apple kan prissätta sina produkter till en premie och tvinga kunder att jämföra Apple-produkter med andra Apple-produkter, snarare än med billigare produkter från andra ansedda marknadsförare. Apples produkter ser ut, känns och verkar mycket annorlunda än konkurrenternas produkter. ”

Apple har projicerat sig som en starkare konkurrent i jämförelse med andra tekniska företag. Som om detta inte var tillräckligt fick Apples reklamkampanjer ("Tänk annorlunda", "Här är galna" och "Om du inte har en iPhone, har du inte en iPhone") konsumenterna tro att de priser de betala för iPhones och andra Apple-produkter är motiverade.

Apple betonar alltid differentiering - från att utveckla en produkt till att uppgradera programvara till att marknadsföra allt. Konsumenter som stolt äger Apple-produkter är övertygade om att de använder premiumvaror och därför är de villiga att betala premiumpriset. Till slut känner de att de har köpt något bäst och de tror att de bästa sakerna alltid är de billigaste.

# 6. Det höga priset på andra Apple-produkter

Apple ger en omfattande produktportfölj till sina konsumenter, som är lojala mot Apple. Företaget vet att sina lojala konsumenter aldrig skulle gå ur sitt ekosystem, vilket är ett resultat av en idé att ge kompletterande produkter och tjänster.

När konsumenter köper Apple-produkter vet de att de går in i Apples ekosystem. Därefter beslutar de att hålla sig till denna vertikala integration och köpa andra kompletterande Apple-tjänster och produkter som håller konsumenterna anslutna till hela den homogena Apple-kolonin.

iPhone är marknadsledande i USA och vissa första världsländer, och när konsumenter köper iPhones, vet Apple att de vill köpa andra kompletterande produkter / tjänster.

För att matcha iPhone: s framstående måste Apple hålla sin produktportfölj uppdaterad. Den här strikta övningen kräver investeringar, vilket Apple gör och sedan skördar fördelarna med.

Det är allt!

Du tar ...

Man kan argumentera för att Apple är hårt knäppt när det gäller att spendera budgeten på reklam för sina produkter. Eftersom de flesta av dess produkter marknadsförs genom mässor och mediarelationer kan konsumenterna förvänta sig att Apple sänker sina produktpriser.

Men som nämnts spenderar Apple mycket av sina medel på produktutveckling. Till skillnad från andra Android-smartphones tillverkade av plastkomponenter använder Apple premiummaterial som glas och aluminium.

Kombination av stark hårdvara och programvara tillsammans med andra kompletterande tjänster gör iPhones dyra. Apple-användare är dock villiga att betala premiumpriset, eftersom de vet att de behandlas med avundsvärt lyx.

relaterade inlägg

  • Varför byter jag aldrig till Windows igen? Bekännelser från vissa Mac-användare
  • Apples produktplacering: Från filmer till TV-program och webbserier
  • Varför tar Apples App Store ut 30% avgifter och hur är det motiverat?
  • 4 skäl till varför Safari är bättre än någon annan webbläsare

Vad tycker du om Apples prissättningsstrategi? Ska Apple sänka sina priser på iPhones och andra produkter? Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found