Blogg

Hur man byter ord till alla mössor på iPhone eller iPad

Det finns många funktioner på din iPhone / iPad som inte anges i användarmanualen och till och med inte kända för alla, men du lär känna den dolda funktionen medan du interagerar dagligen med din iDevice.

Förmodligen kan du vara väl medveten om alla funktioner som iOS erbjuder, men det finns många fler saker som hittills kan vara oupptäckta. Vi har hittat det enkla men ändå användbara tipset som är värt och tidsbesparande när du smsar eller antecknar.

När du skickar sms till någon kanske du vill skriva alla bokstäver i CAPS, men det blir ganska bullrigt när du måste trycka på shift-tangenten två gånger för att aktivera CAPS Lock och måste inaktivera det när du vill skriva små ärenden.

Vi har hittat en enkel lösning för att skriva hela bokstaven i ett enda tryck. Det finns ett trick tillgängligt i en iOS-enhet som hjälper dig att ändra orden antingen i stora eller små med ett enda tryck. Du behöver inte skriva för att göra alla bokstäver i CAPS.

Hur man byter ord till alla mössor på iPhone eller iPad

Steg 1. När du smsar någon eller när du gör anteckningar: Markera ordet som du vill ändra till alla versaler.

Steg 2. För att markera: antingen dubbelklicka på målordet eller tryck och håll ned ordet.

Steg 3. Dubbelklicka sedan på Skift-tangenten för att aktivera CAPS Lock-tangenten.

Steg 4. Du kommer att se ordet i CAPS-bokstaven tillsammans med flera andra alternativa alternativ i snabbtypsfältet.

Obs! Du ser till att alternativet Snabbtyp är synligt. Om inte; gör det synligt först då kan du få den här anläggningen.

För att göra det synligt, gå till InställningarAllmäntTangentbord och aktivera förutsägbar knapp.

dvs om du skriver "hem" i meddelandetexten, följ stegen ovan för att ändra versal "HEM". Klicka bara på ett ord (visas i snabbtypsfältet) och ordet ersätts från små bokstäver till versaler. Eller, om du vill ändra alla bokstäver i det lilla fallet, gör ett tryck på Shift Lock-tangenten för att inaktivera den. du får ordet skrivet i ett litet fall i snabbtypsfältet; tryck bara på det så ersätter det alla bokstäverna i ett litet fall.

Bortsett från detta kan du göra en annan viktig användning av Quick Type-fältet. När du skriver meddelande eller anteckning om du felaktigt skriver fel ord kommer fältet Snabbtyp att ge alternativ som föreslår rätt ord. För att göra ändringen klickar du bara på det rätta ordet som visas i fältet Snabbtyp.

Kom ihåg att det bara visar de ord som finns i iOS-ordboken.

Titta på den här videon för att veta hur man skriver allt med stora bokstäver på iPhone / iPad:

Det är allt, kompis!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found