Blogg

Varför Apple inte har tagit bort hacket från iPhone än?

Med lanseringen av iPhone X 2017 introducerade Apple det ökända hacket. Tre iterationer senare är hacket fortfarande en del av den senaste iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max. Trots allt dess funktionella värde hindrar hacket konsumentens tittarupplevelse.

Så det förväntades att Apple antingen skulle minska storleken eller ta bort hacket i sin iPhone 11-serie 2019. Men det hände inte, och jag undrade varför Apple fortfarande hängde på hacket? Speciellt när Apples konkurrenter är benägna att hitta en lönsam lösning för skärmskärmskärmen innan pionjären.

I sina respektive försök experimenterar Samsung, OnePlus, Huawei och Oppo med hålslagstegshack, popup-linser eller utskjutande kameror. Men var står teknikjätten i detta lopp, eller är Apple ens villig att vara en del av nämnda lopp? Låt oss kolla in.

Varför hängs Apple fortfarande upp på iPhone-hacket?

The Notch Story

Apple implementerade Notch för att rymma ett antal av dess funktioner som frontkamera, stereohögtalare, mikrofon, blixt och många sensorer för Face ID. Dessa funktioner var tidigare en del av en tjock ram som vanligtvis täckte en stor del av din skärm.

Den ursprungliga iPhone hade ett förhållande mellan skärm och kropp på 52%, och 6S är på 64%. I enklare termer blev kanterna runt skärmen tunnare för varje iteration. IPhone X och senare modeller lyckades uppnå ett förhållande mellan skärm och kropp på 85%. Denna förbättring var möjlig på grund av två betydande förändringar - att ta bort hemknappen och ett hack.

Notch gör det möjligt för designers att erbjuda en kant-till-kant-skärm samtidigt som alla funktioner behålls. Men som med nästan alla Apple-funktioner möttes denna förändring med skarp kritik.

What the Notch!

Vid lanseringen fick den lilla svarta remsan möta mycket förlöjligande och memer. Men som alltid gick konkurrenten vidare med att anta innovationen. Under 2017 och 2018 lanserade Apples konkurrenter en skara smarttelefoner med olika versioner av "hacket".

Huawei Mate 20 Pro kom med ett kortare, mer långsträckt hack som rymde ett brett utbud av sensorer. OnePlus 6T gick för en droppformad hack, och Google Pixel 3 införlivade en stor, böjd låda för ett hack.

Samsung gjorde motstånd ett tag men minskade slutligen ramen i sin 2019. flaggskepp, Galaxy S10, till förmån för en Infinity-O-skärm. Den införlivade ett "hålslag" -skår för den främre kameran, som också rymmer ansiktsigenkänningssensorerna. Stereohögtalare är placerade på enhetens överkant. Vi har till och med flera exempel där Samsung så småningom har följt efter Apples uppfinningar.

Alla smartphones innehöll ett hack, antingen genom att ändra storlek på det, ändra form eller genom att bara byta namn på det.

Klipp det hacket 

Enligt de flesta designers och teknikentusiaster är hacket ett tillfälligt stopp innan en skärm utan intrång utvecklas. Många smarttelefontillverkare har infört tekniker för att kringgå hacket.

Några flaggskeppsutvecklare har kommit med några innovativa planer, från popup-kameror till motoriserade kameror. Exempelvis dyker OnePlus 7 Pro framåtvända kamera upp från telefonens baksida. Oppo Find X och Vivo Nex gömde den främre kameran via en elektrisk mekanism, och när du aktiverar kameran för en selfie kommer den att dyka upp.

Även Asus ZenFone 6 införlivade en kamera som vänder upp från baksidan. När det gäller Xiaomi Mi Mix 3 använde den en glidmekanism. Den kinesiska smarttelefontillverkaren Nubia X använder ytterligare ett smidigt hack. Telefonen har en andra skärm för att använda de främre kamerafunktionerna, till exempel en selfie från den bakre kameran.

Så om alla andra smartphones får en hackfri skärm, varför inte iPhones?

Varför har inte Apple tagit bort hacket från iPhone?

I teorin verkar dessa idéer vara lysande, men de liknar inte ett barns skolprojekt när det gäller praktik. Utvecklarna har sträckt sig för att utrota ett enkelt hack, men i sin tur utvecklat mekanismer som är något bräckliga och bristfälliga.

Till exempel gör inte pop-out telefonen sårbar för damm, skräp och vatten. Skulle du kunna ta en selfie med dessa telefoner under vattnet? Eller tänk om telefonen glider från din hand när kameran dyker upp? Sedan de motoriserade !! Finns det inte risk för att det går sönder vid frekvent användning på bara några månader? Dessutom, oavsett hur snabb mekanismen är, kan den inte vara lika snabb som din pålitliga frontkamera.

Varför har inte Apple minskat hackets storlek?

Att välja en extern mekanism är inte uteslutet på grund av uppenbar anledning. varför har inte teknikjätten försökt minska hackets storlek i iPhone 11-serien. Ärligt talat har alla lyckats reducera till en droppform.

Andra branschledare har reserverat den kraftiga hackdesignen till sina mellantelefoner eller lågtelefoner, till exempel Xiaomi Mi 9 eller Moto G7. Så varför Apple? Varför? Tja, jag försökte hitta en anledning bakom det och hittade inte överraskande några tips till förmån för den svarta remsan.

Oöverträffade funktioner

De flesta av dessa andra smartphones har inte den mängd funktioner som en iPhone gör. Låt oss ta ansiktsigenkänning, till exempel; medan nästan alla har gått med i loppet lyckades inte många Android-enheter komma nära Apples precision.

iPhones Face ID-maskinvara består av en sensor med tre moduler - en punktprojektor, en översvämningsbelysning och en infraröd kamera. Bortsett från dessa sensorer har hacket en fantastisk selfie-kamera, högtalare, mikrofon och några andra sensorer som är ansvariga för en underbar användarupplevelse. Så, enligt mig tills Apple hittar en perfekt lösning för att dölja dem kompromisslöst; det kommer att hålla fast med skåran.

Det är redan en perfekt design 

Titta närmare ovanstående bild för en plus "tår-släpp-design och Samsungs punch-hole display, de har högtalare på den övre ramen. I grund och botten, för att minska skårans storlek, har de separerat vissa funktioner och integrerat vissa funktioner tillsammans.

Emellertid är det lilla skåret lika störande som ett stort; varför inte hålla ihop allt? Vidare bör vi uppskatta Apples vision att placera skåran ur synfältet. Vid lanseringen kallade många människor teknikföretaget för att avbryta sin syn.

Men när de började använda enheten förstod de flesta att skåran inte stör deras tittarupplevelse. Dessutom ansvarar Apple för både programvara och hårdvara; så en förändring i vem som helst kan väl tillgodoses av den andra.

När det gäller appar utvecklar utvecklarna redan en separat iOS-app, och de var bara tvungna att göra några uppdateringar för att sömlöst rymma hacket. I direkt kontrast har tillverkarna av Android-smartphones inte sådan frihet. Oavsett om de håller hacket stort, litet, centraliserat eller sidled, följer operativsystemet och efterföljande appar en universell kod. Vilket kanske eller kanske inte är lämpligt för deras "stil".

Patenterad teknik

Smartphone-tillverkare använder flera patenterade tekniker för att hitta en idealisk lösning. Apple har en hel del patent i fältet, från att gömma kameran bakom skärmen till att visa baserade högtalare. Faktum är att teknikjätten också har patenterat en skärmdesign med hål som är osynliga för blotta ögon som döljer sensorer, högtalare och kameror.

Att perfektera dessa tekniker tar dock ett tag, och till skillnad från sina konkurrenter introducerar Apple inte funktioner i ett framväxande skede. Detta är viktigt eftersom varje enhet måste vara nära - perfekt. Till exempel, för att spara öronhögtalarhålen, rymde Xiaomis Mi Mi 2016 Mi Mix högtalarna i telefonen.

Även om det var en bra idé, orsakade det att telefonen vibrerade en förlorad och väckt integritetsproblem. Tror du att Apple skulle lansera en modell med en så stor brist?

Begränsade modellterationer 

Det bör också noteras att Apple inte släpper mer än 3 enheter på ett år. Medan konkurrenter som Samsung, Oppo, Xiaomi lanserar flera enheter under året. Detta ger dem friheten att experimentera (som ovan) och utveckla en enhet som användarna kanske inte tycker om.

Sådana experimentella telefoner har en liten hållbarhet, och Apple stöder inte den ideologin.

Det är ikoniskt 

Som ett varumärke har Apple alltid introducerat en ikonisk design som har varit omedelbar igenkännlig även efter åldrar. kom ihåg den ikoniska första iMac-designen. I de tidigare modellerna gjorde hemknappen nämnda påverkan.

Och iPhone X och framåt, ansvaret ligger på hackets axel. Tanken är att konsumenterna omedelbart skulle kunna känna igen Apple-produkter, oavsett om de använder det eller inte. När och när Apple flyttar sig från hacket skulle det vara för en annan ikonisk design; att göra den liten eller i någon annan form skulle inte skära den.

Att hacka eller inte att hacka !!

Ärligt talat stör inte hacket mig alls. Inte för att jag älskar alla saker från Apple, utan bara för att det inte riktigt påverkade min användning på något sätt. Tvärtom fick jag en större, bättre skärm att leka med.

När jag tittar på företagets meritlista, anförtror jag att när Apple hittar en lönsam lösning kommer det att döda hacket. Men bara och bara när man hittar en bättre, smartare och innovativare lösning.

Jag håller mina siffror korsade, eller hur?

Vilka är dina känslor om hacket?

Tror du att det stör din användning eller tittarupplevelse?

Dela dina åsikter med oss ​​i kommentarsektionen nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found