Blogg

Tips och tricks för iPad-typning för snabbare skrivning på din surfplatta

Att knacka bort på tangentbordet på en smartphone eller surfplatta skiljer sig inte så mycket från det fysiska tangentbordet idag. Intressant dock, eftersom det finns några begränsningar som antalet tangenter som visas, brist på ett karaktärskart-liknande gränssnitt där du kan kopiera och klistra in specialtecken och några fler, det tar några tips och mycket erfarenhet att behärska att skriva på iPad.

IPadens knappsats på skärmen är utformad för att hjälpa dig att skriva snabbare, bättre och enklare. Men med hjälp av några tips kan du spara betydande skrivtid (och antalet slag) - och det kommer utan tvekan att hjälpa dig att bli proffs för att skriva snabbare på iPad.

Gilla styrplattans läge och flick-tangentbord kan vara mycket praktiskt för att öka din produktivitet. Utöver allt får du också möjlighet att finjustera QuickType-tangentbordet i linje med din bekvämlighet. Få reda på mer:

Praktiska tips och tricks för tangentbord för iPad för att förbättra din typupplevelse

Anpassa tangentbordets inställningar:

Till att börja med, låt oss bekanta oss med tangentbordets inställningar. Anledningen till att jag har nämnt det här tipset högst upp är att det ger dig lite snygg anpassning. Så baserat på din personliga smak kan du finjustera inställningen.

För att göra det, gå till Inställningar → Allmänt → Tangentbord. (Du kan också peka och hålla ned emoji-ikonen på tangentbordet och sedan välja tangentbordsinställningar.)

På nästa skärm får du många alternativ som textbyte, automatisk kapitalisering, genvägar och mer. Anpassa hela inställningarna efter behov.

Viktiga tips för iPad-tangentbordsgenvägar

Låt oss börja med ett par kortkommandon som du kan vara väldigt användbar om du skriver mycket på iPad:

# 1. Det finns en genväxad genväg på iPad för dessa all-caps-ord (som förkortade namn, USA, etc.). Allt du gör är att dubbelklicka på Skift-tangenten . Tryck på Skift-tangenten igen för att återgå till normalt läge.

# 2. Tack vare den smarta styrplattan är det ganska enkelt att flytta en markör eller välja text medan du redigerar text. Allt du behöver göra är att bara hålla ned mellanslaget för att aktivera mellanslagstangenten (Eller använd två fingrar för att trycka var som helst på tangentbordet för att aktivera styrplattan). Sedan kan du dra fingret på styrplattan för att snabbt flytta markören. För att ta reda på mer om det, gå in på det här inlägget.

Komma lite längre

Att hålla in vissa tangenter håller många alternativ. Du vet förmodligen det redan men det är ofta svårt att hitta vilka tangenter som erbjuder dessa citat eller examenssymbolen etc.

Och ibland måste man byta till det numeriska tangentbordet. Här är några fler tips som kan göra det lättare att skriva.

# 3. Automatiska apostrofer: iOS-ordlistan är smart. Om det är aktiverat (vilket är standardläget) behöver du inte oroa dig för att behöva skriva dessa enskilda citat i "Jag är", "inte", "kan inte" etc. Skriv bara "Im", “Gör inte” eller “kan inte” och iPad-tangentbordet korrigerar det automatiskt.

Naturligtvis, när den är aktiverad, är autokorrigeringen en mycket dålig kille ibland: det ändrar vissa okända ord till något helt orelaterat som gör för de hemska (eller vansinnigt roliga, beroende på situation, misslyckas autokorrigering).

# 4. Börja och avsluta offert: Tryck och håll ner offertknappen på siffertangenten, så får du början och slut citat som du kan använda när du skriver. Dessa får meddelandet att se bättre ut.

# 5. Dubbla / enkla citat: Om du letar efter dubbla och enkla citat måste du komma ihåg denna kombination:

  • Dubbla citat: Håll ned? nyckel för dubbla citat

  • Enkla citat: Tryck och håll ned! för enstaka offert

# 6. Att skriva siffror / skiljetecken snabbare: Jag hatar att behöva byta till det numeriska tangentbordet bara för att skriva ett utrop. Det är lite obekvämt speciellt när du skriver snabbt. Det finns dock en enkel väg ut om du behöver dessa skiljetecken ibland bland många alfabet.

Tryck och håll ned .? 123- tangenten och när knappsatsen växlar till det numeriska, skjuter du över till det nummer eller den tangent som du vill använda. Ta bara bort fingret. IPad kommer att skriva den nyckel du valde och sedan växlar knappsatsen tillbaka till alfabetet. Där! Du har det!

# 7. Grad: I många länder använder människor det metriska systemet som ger ”grad” -tecknet för användning i temperatur och på andra håll. Var får du examenssymbolen på iPad? Den är begravd i 0 (noll). Håll 0 (noll) ett tag och ur alternativen får du examen.

# 8. Utnyttja nyckelflik för att påskynda skrivningen

Det finns ett lätt gömt tangentbord som låter dig mata in symboler och siffror så enkelt som möjligt. Allt du behöver göra för att använda den är att bara trycka på en tangent och dra nedåt för att enkelt komma in i knappen. Nu ersätter den gråtonade symbolen bokstaven. För att ta reda på mer om det, kolla in den här praktiska guiden.

# 9. Flera toppdomäner: Toppdomäner som .com, .net och .org används ofta. Medan iPad låter dig skriva “.com” i ett enda slag kan du ofta behöva besöka en webbplats som har en annan toppdomän. Säg, något som ".edu", ".org" etc.

Håll ned “?” i Safari och du får många alternativ att välja mellan. Sparar dig fyra slag.

# 10. ".Com" i Mail App: Mail-appen erbjuder ett enkelt sätt att skriva "@" men då innehåller alla e-postadresser också ett ".com" och du ser att knappsatsen inte har ".com" nyckel. Det gör det faktiskt. Tryck och håll ned “.” nyckel och du hittar några toppdomäner här också.

# 11. Växla snabbt mellan språk: QuickType-tangentbordet gör det ganska enkelt att växla mellan språk. Allt du behöver göra är att peka och hålla på jordgloben och dra till tangentbordsspråket du vill använda.

Behåll det här lilla men viktiga hacket för de tider när du vill uttrycka dina åsikter på flera lingon!

Dela tangentbordet för bekväm skrivning med en hand ...

Det finns tillfällen när du vill skriva med bara en hand istället för att ta i båda händerna. Och det är då den här funktionen kommer till spel. Håll bara på den lilla tangentbordsikonen och välj Dela.

Nu kommer tangentbordet att delas så att du kan skriva bekvämt med en hand. Och när du vill slå samman tangentbordet, tryck och håll ned tangentbordets ikon och välj Sammanfoga eller  Docka och slå ihop.

Fler hack för att öka din produktivitet ...

Vi har ställt upp 18 smarta tangentbordstips och tricks för att få ut det mesta av iOS-tangentbordet. Om du vill få fler sådana coola hackar, gå hit.

Håll koll på mer ...

Nu när du har knep, vet du hur du kan göra skrivning bekvämare och snabbare på din iPad. Naturligtvis tar det lite tid innan du kommer att kunna behärska dem. Men när du väl har tagit ett bra grepp om dem blir det definitivt problemfritt att skriva.

Du bör inte missa dessa inlägg också:

  • Så här begränsar du dataanvändningen på iPhone som kör iOS 12 [Tips för att spara bandbredd]
  • Över 25 iOS-tips och tricks för Safari du borde veta: praktisk guide med video
  • Tips för att använda Siri-genvägar med Apple News på iPhone och iPad
  • Tips för att ta perfekta selfies på iPhone

Har du några smarta tangentbordstips att dela med oss? Vi skulle vara riktigt glada att se det nedan i kommentarerna.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found