Blogg

Så här ändrar du dockfärg i macOS

Att ändra Mac-dockningsfärg är ett av mina favorit sätt att lägga till en trevlig personlig touch till den bärbara datorn. Även om det innebär lite lösning är slutresultatet värt sin vikt i guld!

Så hur får du Dock att se färgglad ut på din macOS? Du måste först inaktivera System Integrity Protection (SIP) på din enhet för att gå vidare med processen. Då måste du kopiera vissa filer och använda en fotoredigeringsapp för att justera deras färg. Och ja, Terminal kommer också in i bilden. Är du redo att ge den en chans på din enhet? Låt mig gå igenom processen!

Hur man byter dockfärg på Mac

Obs! Som nämnts ovan, se till att SIP är avstängd eftersom du inte kommer att kunna fortsätta om den fortfarande är aktiverad.

Steg 1. Starta Finder på din Mac och gå vidare till/System/Library/CoreServices

(För att göra det, klicka på Go-menyn → Gå till mapp → enter /System/Library/CoreServicesoch tryck sedan på Go.)

Steg 2. Högerklicka sedan på Dock.app och välj Visa paketets innehåll.

Steg 3. Gå sedan vidare till innehållsmappen.

Steg 4. Öppna mappen Resurser .

Steg 5. Därefter måste du kopiera och klistra in de ovan nämnda filerna på skrivbordet eller mappen - det som passar dig bäst!

Obs! Jag skulle rekommendera dig att skapa en mapp med namnet Backup. Sedan måste du klistra in de fyra filerna i den mappen. Det är för att säkerställa att dina säkerhetskopior är säkra. Dessutom kan du använda dem om några ofördelaktiga saker händer. De kan också komma in i bilden om du någonsin vill återställa ändringarna.

Steg 6. Därefter måste du använda din favoritredigeringsapp för att ändra färgen på de kopierade filerna. Jag ska använda min favorit Photoshop hela tiden.

Du kan helt enkelt välja verktyget för färgskopa och trycka på den genomskinliga rutan för att lägga till färg på den. Se till att använda samma färg för alla filer.

Steg 7. Därefter måste du klistra in och ersätta de redigerade filerna i resursmappen. Du kan behöva ange lösenordet för autentisering.

Steg 8. Slutligen starta Terminal och ange kommandot nedan för att ladda om Dock.

sudo killall Dock

Voila! Kolla in färgen på din macOS Dock. Ser det inte iögonfallande ut?

Säg vad du tycker

Jag önskar att macOS kom med ett inbyggt alternativ för att anpassa Dock med olika färger. Vad tror du? Dela dina tankar nedan i kommentarerna.

Läs mer: Hur man laddar ner Twitter-videor på iPhone, Android och dator

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found