Blogg

Hur man döljer och visar dockan i Mac OS X

Dock på din Mac lagrar alla dina viktiga appar som används av din dagligen; det är en startplatta för antal applikationer. På ett sätt låter Dock dig utföra flera åtgärder från skrivbordet.

Populariteten hos Dock ligger i dess användargränssnitt, vilket är intuitivt. Som i menyraden kan du också dölja och visa Dock i din Mac OS X. Systemet fungerar på samma sätt; när du håller musen nära det nedre området på skärmen visas dockan automatiskt. Det är lätt att dölja och visa Dock - antingen med hjälp av tangentbordet eller genom att öppna OS X-systeminställningarna.

Hur man gömmer och visar dockan med tangentbord på Mac

Du kan dölja eller visa Dock i OS X automatiskt genom att trycka på Kommando + Alternativ + D. För att få tillgång till Dock, håll bara muspekaren på Dock-området så visas den igen.

Om du inte kommer ihåg den här genvägen på tangentbordet kan du dölja och visa Dock från systeminställningar; detta kommer att ha liknande effekt.

Hur man gömmer och visar dockan automatiskt i Mac OS X El Capitan och tidigare

Du kan dölja och visa dockan från Systeminställningar på din Mac; det här är en engångsövning och du behöver inte komma ihåg den genvägen.

Steg 1. Starta systeminställningar från Apple-menyn.

Steg 2. Klicka på Dock.

I dialogrutan ser du många alternativ som storlek, förstoring, skärmens position etc.

Steg 3. Klicka på kryssrutan "Dölj och visa dockan automatiskt".

Lägg upp detta, du kan se att Dock automatiskt döljs när den inte används; om du vill använda appar som är lagrade på Dock, för bara musen över botten av Mac-skärmen. Om du använder den senaste versionen av OS X behöver du inte utföra ovanstående åtgärder eftersom Dock döljs automatiskt när du skriver in kommandot för helskärm.

Denna funktion i Mac OS X används inte av många användare. de bör börja gömma Dock eftersom det sparar mycket utrymme, särskilt på MacBook Air och MacBook Pro, som har relativt mindre skärm.

Hur gillar du de här tipsen? Dela dina tankar med oss ​​i kommentarfältet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found