Blogg

15 Must-Read-böcker om Steve Jobs och Apple (inspirerande)

Apple är ett ikoniskt företag som har en rik och fascinerande historia. Oavsett om det är de revolutionerande produkterna eller den visionära ledningen för den sena Steve Jobs, har alla aspekter av detta ledande teknikföretag fångat människor från hela världen. Om du vill få inblick i livet för din favoritföretagare och varumärket som han pionjärer, kan du utforska dessa måste-lästa böcker om Steve Jobs och Apple.

 1. Steve Jobs
 2. Inuti Apple
 3. Galen enkelt
 4. Liten stek
 5. Biten i äpplet
 6. Tim Cook
 7. Jony Ive
 8. Steve Jobs andra ankomst
 9. Revolution i dalen
 10. Bli Steve Jobs
 11. Apple Confidential 2.0
 12. Apple-revolutionen
 13. Jag, Steve
 14. Steve Jobs innovationshemligheter
 15. Steve Jobs Way

 1. Steve Jobs av Walter Issacson

Det här är den viktigaste läsningen för varje Apple-anhängare och Steve Jobs-fan. Denna bästsäljande biografi, som publicerades 2011, bygger på djupintervjuer med Jobs och hans nära vänner, familj, kollegor och konkurrenter.

Det berättar den otroliga historien om hur en kreativ entreprenör revolutionerade sex branscher, nämligen persondatorer, telefoner, surfplattor, animerade filmer, musik och digital publicering. Med tanke på hur Jobs uppskattade kreativ frihet bad han om ingen kontroll över någon del av denna bok. Detta resulterade i ett uppriktigt konto, vilket gjorde det till en utmärkt läsning för alla som är intresserade av innovation, entreprenörskap och teknik.

Pris : $ 16,89 för inbunden

Kolla in på Amazon

2. Inside Apple av Adam Lashinsky

Inuti Apple tittar in i den tekniska jättens inre arbete. Det är en snabb läsning som ger dig exklusiv information om hur Apple innoverar och hur det är för människor som arbetar där.

Vidare ger det mycket eftertänksamhet genom att analysera var Apple har varit och vart den är på väg i tiden efter jobbet. Även om den är lite gammal (publicerad 2013) är den fortfarande en spännande läsning för alla som är intresserade av att lära sig om Apples inre funktion.

Pris : $ 15,39 för Pocketbok

Kolla in på Amazon

3. Insanely Simple av Ken Segall

Apple är känt för sin enkelhet som definierar sin strategi för design och innovation. Det har hjälpt företaget att bli så framgångsrikt som det är. Ken Segall har spelat en viktig roll i Apples minnesvärda marknadsföringskampanjer. Detta inkluderar Think Different-kampanjen som innehöll ikoniska svartvita fotografier av revolutionära människor och händelser.

Med den här boken kan du uppleva hur det var att vara i ett konferensrum med Steve Jobs; hur en besatthet av enkelhet banade vägen för Apple att prestera bättre varje år.

Pris : $ 16,00 för Pocketbok

Kolla in på Amazon

4. Liten stek av Lisa Brennan-Jobs

Denna memoar av Steve Jobs dotter Lisa går in i komplicerade detaljer om sin fars lysande men ändå oförutsägbara sätt. Det är en vackert berättad berättelse om att växa upp på 70- och 80-talet Kalifornien när Silicon Valley snabbt förändrades.

Brennan-Jobs dyker in i komplexiteten i att bo med en far som ofta var allvarligt dömande. Till skillnad från andra trivs den här boken på "varje mynt har två sidor" och ger en inblick i Steve Jobs personliga liv som en svår far.

Pris : $ 12,89 för inbunden

Kolla in på Amazon

5. The Bite in the Apple av Chrisann Brennan

Här är en annan insiktsfull personlig uppfattning om Jobs liv från sin första flickvän och medförälder till Lisa. Denna bok går in i historien om den idealistiska unga mannen som drömde om att förena världen genom teknik.

Det belyser Jobs som människa bakom kulisserna i hans välkända perfektionistiska personlighet. Det är en idealisk läsning för dem som är intresserade av de psykologiska aspekterna av Steve Jobs och hans komplicerade relation med Brennan.

Pris : $ 22,99 för Pocketbok

Kolla in på Amazon

6. Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level av Leander Kahney

Jobb lämnade världen för tidigt, och hans efterträdare hos Apple hade massiva skor att fylla. Denna bok handlar om hur Tim Cook levde upp till den utmaningen och styrde Apple mot ännu större framgång under sitt principiella ledarskap.

Den sammanställer insikter från flera Apple-insiders för att berätta om den inspirerande historien om hur Cook har tagit fram en tillväxthistoria som få hade trott möjligt. Det är en bok som du måste läsa om du vill veta mer om Tim Cooks unika ledarskap som riktade Apple dit det är idag.

Pris : $ 18,62 för inbunden

Kolla in på Amazon

7. Jony Ive av Leander Kahney

Medan Steve Jobs har varit synonymt med Apple spelade många andra viktiga roller men tyckte inte om motsvarande rampljus. Jony Ive är en sådan person som Jobs kallade sin ”andliga partner” på Apple.

Deras samarbete gav världen några av de mest ikoniska teknologiprodukterna, inklusive iMac, iPod, iPad och iPhone. Så den här boken är en måste-läs för alla som är intresserade av designaspekten av Apples revolutionerande produkter.

Pris : $ 13,33 för inbunden

Kolla in på Amazon

8. Steve Jobs andra ankomst av Alan Deutschman

Som namnet antyder berättar denna bok historien om Steve Jobs återkomst till Apple och hur han orkestrerade företagets enastående vändning till framgång. Det går in på hur Jobs blåste bort sina kritiker och satte sin outplånliga prägel på företaget.

Även om det är skrivet på ett journalistiskt sätt, är det fullt av drama och smuts som kommer att hålla dig engagerad. Den här boken belyser Jobs mångfaldiga ledaregenskaper som tvingade människor att förbise hans negativa egenskaper. Fans och beundrare kommer särskilt att tycka om att läsa detta.

Pris : $ 35,95 för Pocketbok

Kolla in på Amazon

9. Revolution in the Valley av Andy Hertzfeld

I dagens digitala tid är det lätt att glömma hur revolutionerande den första Macintosh-datorn verkligen var. Denna bok berättar om sin utveckling från ett underjordiskt skunkworks-projekt 1979 till dess ikoniska introduktion 1984 och därefter.

Dessutom är den skriven av någon som var en kärnmedlem i teamet som byggde programvaran och dess radikalt nya användargränssnitt. Så du vet att du får en autentisk berättelse om hur det var att orkestrera och uppleva födelsen av persondatorrevolutionen för över 30 år sedan.

Pris : $ 11,67 för inbunden

Kolla in på Amazon

10. Bli Steve Jobs av Brent Schlender och Rick Tetzeli

Bli förtrogen med berättelsen om hur en man så hänsynslös och arrogant som Steve Jobs fortsatte att bli den mest effektiva visionära företagsledaren i vår tid, vilket påverkar miljarder människors liv.

Den intressanta och övertygande berättelsen är infunderad med unika berättelser från de som kände Jobs väl, nämligen toppledare på Apple, Pixar och Disney. Författarna förklarar Jobs beteende och erbjuder sammanhang om hans roll i den tekniska revolutionen som har förändrat vår värld.

Pris : $ 18,00

Kolla in på Amazon

11. Apple Confidential 2.0 av Owen W. Linzmayer

Som namnet antyder erbjuder den här boken en inblick i Apples berg-och dalbana historia, helt från grundandet till effekterna av några katastrofala beslut av verkställande och sedan en återgång till lönsamhet, plus senaste razzia i musikarenan.

Författaren ger dig exklusiva insikter från glömda arkiv och intervjuer, tillsammans med massor av nya foton, tidslinjer och diagram. Vidare innehåller den spännande täckning av nya rättegångsslag, uppdateringar om tidigare Apple-chefer och berättelser om Steve Wozniak och Pixar.

Pris : $ 16,50

Kolla in på Amazon

12. Apple Revolution av Luke Dormehl

Silicon Valley skapades av de "galna" - unga begåvade människor som alla var kreativa mavericks som förändrade världen. Den här boken är deras historia, och den är en fängslande läsning för alla nördar och spirande företagare där ute.

Från Steve Wozniak, som byggde de första Apple-datorerna, till Jony Ive, den unga designern som föreställde sig iPod, och naturligtvis också Steve Jobs - de presenterar alla i denna spännande berättelse om kulturen i Silicon Valley och hur den driver upp innovation.

Pris : $ 12,19

Kolla in på Amazon

13. Jag, Steve: Steve Jobs i sina egna ord av George Beahm

Denna sammanställning sticker ut från biografierna och memoarerna eftersom den handlar om Steve Jobs i hans egna ord. Det hämtar de bästa citaten och insikterna från det kreativa geni under tre decennier av pressomslag.

Det är ett utmärkt sätt att förstå Jobs perfektionistiska sinne genom anekdoter, mantra och tankar. Det är utan tvekan en viktig läsning för alla som söker innovativa lösningar.

Pris : $ 5,29 för Pocketbok

Kolla in Goodreads

14. Steve Jobs innovationshemligheter: av Carmine Gallo

Denna bok firar Steve Jobs liv och arv och guidar dig genom att tillämpa hans sju innovationsprinciper på alla områden, strävanden eller drömmar.

Boken beskriver hur Apples slogan "Think Different" var mer än ett marknadsföringsverktyg, ett sätt att leva för Jobs. Boken framhäver sitt spelförändrande tillvägagångssätt för att låsa upp din kreativa potential och gör den till min lista över måste-läser för kreativa själar.

Pris: $ 9,31 för Pocketbok

Kolla in på Amazon

15. Steve Jobs Way av Jay Elliot

Ännu en uppfattning om Steve Jobs skriven av någon som kände och arbetade med honom. Jay Elliot var tidigare Senior Vice President på Apple. Steve Jobs Way tar dig på turné genom Jobs spännande karriär.

Det accentuerar Steves passion och hängivenhet för att förenkla komplicerade saker vackert. Den här boken erbjuder också en detaljerad analys av Jobs ledarskapsstil och erkänner hans begränsningar utan att vara negativ.

Pris : $ 2,93

Kolla in på Amazon

Den inspirerande läslistan över Steve Jobs och Apple!

Känner du till några andra böcker om Apple eller Steve Jobs som vi missade? Dela dina favoriter i kommentarerna nedan.

LÄS MER:

 • Hur man exporterar böcker från iPhone eller iPad till dator
 • Så här ställer du in Apple-läsmål på iPhone och iPad
 • Gör Apple-böcker lästa för dig
 • Apple-produkter från 2020 | Recenserat av iGeeksBlog
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found