Blogg

iPhone- och iPad-appar frysta? Här är några lösningar för att åtgärda problemet

Appar är en del av en smartphone; utan att använda någon app kommer du inte att få ut det mesta av din smarta enhet. Appar dekorerar faktiskt dina kommunikationsenheter.

Om du är stolta ägare av prylar som iPhone och iPad måste du ha lagt händerna på olika appar; samtidigt måste du ha mött problem som appar som fryser medan du laddar ner dina favoritappar.

Så här fixar du iPhone- och iPad-appar blir frysta

När en app fryser är det det mest upprörande ögonblicket eftersom det finns ett slags dödläge på skärmen; appen går inte framåt eller bakåt. I den här situationen vill du stänga av din iPhone eller iPad omedelbart. Detta kan vara ganska praktiskt i en sådan irriterande stund; men det finns också andra lösningar.

Tryck på appen som du laddade ner

Även om det finns många fördelar med en känslig pekskärm, har den också sina egna nackdelar; en mild omedveten beröring kan initiera en annan handling. Och om du av misstag har knackat på appen, som laddades ner på din iPhone / iPad, finns det chanser att appen stannar; det betyder att din iPhone pausar nedladdningen. Du kan enkelt märka detta på telefonens skärm, där du kan se "Pausad" dyker upp under appen. I det här fallet klickar du bara på appen igen och nedladdningen återupptas.

Har du kontrollerat din Wi-Fi-anslutning?

Normalt brukar användare använda Wi-Fi-anslutning för appnedladdning. Om det finns några tekniska problem kommer nedladdningen att stoppas i några sekunder. Men det finns ingen garanti för att den kommer att återupptas när Wi-Fi-anslutningen har stabiliserats. Så du kan behöva starta nedladdningsprocessen igen efter att din internetanslutning har återvunnit.

Starta om din iDevice

Detta är ett botemedel mot många sjukdomar. Skämt från varandra, omstart av enheten kan lösa många större och mindre problem. Så när du ser att en app är frusen under nedladdningsproceduren, gå till omstart av din iPhone eller iPad. Håll hemknappen och strömbrytaren intryckt samtidigt tills en Apple-logotyp visas på skärmen. Kontrollera statusen för appen du ville ladda ner efter omstart. Om appen försvinner, ladda ner den igen från App Store. Om problemet inte är löst, gå till nästa lösning.

Ta bort och installera om appen

För oftare än inte skulle din iOS stödja den här åtgärden. Ta bort appen och installera om den. Tryck och håll ner appen tills alla appar börjar vrida sig; du kan se en radera (x) ikon längst upp till vänster i alla appar. Bekräfta åtgärden genom att trycka på knappen Radera när du uppmanas att ta bort appen. Om appen försvinner från din iPhone installerar du om den.

Ladda ner en annan app

Ibland fungerar konstiga lösningar och det här kan vara en sådan lösning för dig medan du står inför appfrysningsproblem. Ladda ner en annan app från App Store och chansen är att nedladdningen för pausad app kommer att återupptas.

Logga ut från iTunes och starta om din enhet

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone / iPad → Tryck på iTunes & App Store.

Steg 2. Tryck på ditt Apple-ID.

En meny dyker upp på skärmen med tre alternativ: Visa Apple ID, Logga ut och iForgot.

Steg 3. Klicka på Logga ut.

Steg 4. Logga in på iTunes & App Store med ett annat Apple-ID.

Om de inte löses kan frysta appar vara en huvudvärk för användarna, och därför bör de utfärdade adresseras så tidigt som möjligt. Att placera appikonen någonstans på telefonens skärm är inte en lösning eftersom varje användare är otålig att använda appen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found