Blogg

Hur man hittar och ändrar MAC-adress i Mac OS X

En dator identifieras av en unik Media Access Control-adress (MAC), som är inbyggd i datorns nätverkskort. Du kan ändra denna MAC-adress inbyggt i OS X.

Det är ganska enkelt att ändra MAC-adress om du använder Windows eller Linux; detta är en ganska expert sak att ändra sådana virtuella adresser på din Mac eller Windows-system.

Först och främst kommer vi att diskutera hur du kan hitta din MAC-adress.

Hitta MAC-adressen till din Mac

Du kan snabbt hitta MAC-adress på ditt OS X från menyraden. Håll bara Alternativ-tangenten intryckt och klicka på Wi-Fi-ikonen i menyraden. En rullgardinsmeny visas med några alternativ, bland vilka du kan se de två första alternativen som gränssnittsnamn och adress.

Adressen är en slags blandning av alfabet och siffror åtskilda av kolon; detta är datorns fysiska MAC-adress. Denna adress kan ändras. just nu kan du skriva kommandot i terminalen och kontrollera adressen din dator använder för att kommunicera.

ifconfig en1 | grep ether

Detta ger din MAC-adress för hårdvarugränssnittet en1; detta gränssnitt används för Wi-Fi i de flesta Mac-datorer.

Om du vill kontrollera vilket gränssnitt som används för Wi-Fi, håller du ner Alternativ-tangenten och klickar på Wi-Fi-ikonen i menyraden. Den här åtgärden visar vilken enhet du använder för att komma åt internet.

Ändra MAC-adress

Du kan ändra din MAC-adress genom att ställa in en ny

sudo ifconfig en1 ether aa:bb:cc:dd:ee:ff

Ange ditt systemlösenord när du blir ombedd.

Detta kommando ställer in MAC-adressen för en1.

Få en slumpmässig MAC-adress

Om integritet är ditt bekymmer bör du randomisera din MAC-adress. Skriv in kommandot som nämns nedan:

openssl rand -hex 6 | sed 's/\(..\)/\1:/g; s/.$//' | xargs sudo ifconfig en1 ether

Ange ditt systemlösenord när du blir ombedd.

Du får en ny MAC-adress för en1 varje gång du kör det här kommandot. Observera att detta inte är en permanent sak eftersom de ändringar som gjorts från båda kommandona återgår till sitt ursprungliga skick när du startar om din Mac. Observera att när du ändrar din MAC-adress kan det finnas några nätverksproblem. Det är alltid lämpligt att starta om ditt Wi-Fi efter att du har redigerat MAC-adressen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found