Blogg

Så här använder du kompassappen på Apple Watch Series 5

Ofta behöver människor en kompass för att hitta rätt riktning. För det mesta används kompasser av resenärer, men vem som helst kan behöva en kompass när som helst. Andra smartwatch-tillverkare har erbjudit kompassfunktion under ganska lång tid och Apple har äntligen gått med i vagnen med Apple Watch Series 5.

Compass-appen på Apple Watch Series 5 behöver inte WiFi eller iPhone för att fungera. Nästa gång du sitter fast medan du vandrar, använd din Apple Watch Compass-app för att hitta din väg ut. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de bästa sätten att använda Compass-appen på Apple Watch Series 5. Dessutom hjälper artikeln också om du står inför några problem när du använder Compass-appen på din Äpple klocka.

Så här använder du kompassappen på Apple Watch Series 5

Steg 1. Först och främst måste du öppna Compass-appen på din Apple Watch.

När du väl har öppnat appen kommer du att upptäcka att kompassappen visar dig den riktning som din klockas topp pekar på, och å andra sidan kommer ditt lager att visas i det övre vänstra hörnet.

Obs! Den här appen använder den magnetiska norr som standard även om du kan ändra den till sant norr. Så för att byta från magnetisk norr till sann norr måste du öppna "Inställningar" på din Apple Watch Series 5 och sedan trycka på "Kompass" -menyn. Slutligen aktiverar du alternativet "Använd True North".

Steg 2. När du har valt en lämplig norr enligt ditt val måste du hålla din klocka platt för att rikta in hårkorset i mitten av kompassen för att få det mest exakta resultatet.

Bildkredit: Apple

När du rör dig efter att ha gjort de ovan nämnda inställningarna, kommer du att upptäcka att den röda konen som omger kompassnålen visar riktningens riktighet.

Obs: Vanligtvis kommer du att upptäcka att en smal kon ger bättre noggrannhet än en bredare kon.

I det här steget måste du rotera Digital Crown uppåt för att se din höjd, lutning och koordinater.

Efter att ha sett din höjd, lutning och koordinater måste du ställa in ditt lager korrekt. Så för att ställa in lagret måste du först trycka hårt på urtavlan och så småningom använda Digital Crown för att göra de justeringar som krävs.

Slutligen, i detta steg måste du tillåta Compass-appen att komma åt din plats. När du öppnar Compass-appen för första gången kommer den att be om tillstånd från dig att komma åt din nuvarande plats. Så, för att låta appen ge din nuvarande plats, måste du trycka på skärmen medan du använder appen.

Så här låter du kompass få åtkomst till din plats på Apple Watch Series 5

Obs! Ibland kan det hända att appen inte kommer att kunna upptäcka din plats. Så i ett sådant fall måste du följa stegen nedan.

Steg 1. öppna "Inställningar" på din Apple Watch

Steg 2. Klicka nu på "Sekretess".

Steg 3. Här måste du trycka på alternativet "Platstjänster" och slutligen välja "Kompass" -menyn.

Så för att enkelt kunna använda en kompass på din Apple Watch Series 5 måste du utföra ovanstående steg framgångsrikt.

Slutsats…

Som lovat i början av den här artikeln har vi nämnt den enklaste metoden att använda en kompassapp på din Apple Watch. Vi har diskuterat varje steg på ett detaljerat sätt så att du enkelt kan använda kompassen.

Du kanske också vill ta en titt på dessa inlägg:

  • Bästa skyddshöljen för Apple Watch Series 5
  • Bästa skärmskydd för Apple Watch Series 5
  • Hur man använder EKG på Apple Watch Series 4 eller 5
  • Så här aktiverar du detektering av fall på Apple Watch Series 4 eller 5

Vill du använda kompassapp på din Apple Watch? Lämna ditt svar i kommentarfältet nedan. Du kan också dela dina idéer med oss ​​i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found