Blogg

Hur man använder Messenger Day på iPhone och iPad

Som förväntat har möjligheten att skicka självförstörande foton och videor äntligen kommit till Facebook Messenger. Enligt funktionaliteten är "Messenger Day" en kopia av Snapchat och Instagram Stories. Med tanke på hur intressant det är att skicka försvinnande foton, skulle du dock älska att använda Messenger Day på din iOS-enhet, eller hur?

Efter att ha tagit ett foto har du möjlighet att lägga till klistermärke, text och till och med dribbla på det. Du kan välja att dela din berättelse med dina vänner eller några grupper. De delade berättelserna försvinner automatiskt efter 24 timmar. Låt oss ta reda på hur det fungerar!

Hur man använder Messenger Day på iPhone och iPad

Steg 1. Börja med, se till att uppdatera Messenger till den senaste versionen. När du har uppdaterat appen på din iOS-enhet, starta den.

Steg 2. Tryck sedan på avtryckaren längst ner i mitten. (Alternativt kan du dra ner skärmen för att komma åt kameran.)

Steg 3. Håll nu ned avtryckaren för att spela in video eller tryck för att ta ett foto. Tryck på kameraknappen högst upp för att byta kamera.

(För att välja foton från din kamerarulle, tryck på fotoknappen längst ned till vänster och välj sedan den bild du vill dela.)

Steg 4. När du har tagit ett foto lägger du till klistermärke, text och till och med dribblar på det.

  • För att lägga till klistermärken, tryck på emoji-knappen längst upp och välj sedan bland massor av spännande alternativ. Om du vill ha någon speciell klistermärke, tryck på förstoringsglasknappen för att söka i den
  • För att lägga till text, tryck på textknappen högst upp, välj färgen i sidofältet och skriv sedan texten
  • För att dribbla på bilden, tryck på dribbknappen längst upp till höger, välj färgen och skribba sedan på den

Om du vill ta bort text eller klistermärke håller du bara ned och drar den till ikonen för papperskorgen längst upp i mitten.

Steg 5. Efter att ha gett din bild önskat utseende har du möjlighet att spara den på din kamerarulle. För att göra det, tryck på Spara-knappen längst ned till höger. För att dela bilden med dina vänner, tryck på pilen längst ned till höger.

Steg 6. Nu måste du välja den person och grupp som du vill dela fotot med. Tryck sedan på Skicka-knappen.

Det är allt! Som nämnts ovan kommer det delade fotot att förstöras automatiskt efter 24 timmar.

Poängen

Även om Messenger Day inte ser annorlunda ut än Snapchat eller Instagram Stories, är jag glad att det är här för att göra min meddelandeupplevelse mer spännande. Jag gillar den enorma samlingen av klistermärken eftersom de ger mycket roligt i pjäsen. Vad tycker du om det?

Du vill kolla in dessa intressanta inlägg som hur man spelar Instant Games, hur man använder Instant Videos i Facebook Messenger, hur man skickar försvinnande foton på Instagram och hur man använder Status Feature i WhatsApp etc.

Har du några frågor? Skjut in det i kommentarerna.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found