Blogg

Har du glömt ditt iPhone-lösenord? Hur man återställer det utan att förlora data

Har du glömt ditt iPhone-lösenord och vet inte hur du återställer det? Visas iPhone-skärmen 'iPhone inaktiverad'? Om ja, det finns två nyheter - en bra och en annan dålig. Den goda nyheten är att du inte behöver oroa dig. Din iPhone har inte blivit en tegelsten. Med hjälp av lösningarna nedan kommer du att kunna använda den igen. De dåliga nyheterna är att om du inte har iPhones säkerhetskopia på datorn eller i iCloud kan all information som för närvarande finns på din iPhone aldrig återställas!

Vad du ska göra om du har glömt iPhone-lösenordet

  • Återställ iPhone-lösenord med iTunes eller Finder
  • Återställ iPhone-lösenord utan iTunes (med iCloud)

Det första du bör göra när du är låst utanför enheten är att säkerhetskopiera den.

Säkerhetskopiera din låsta iPhone

För att säkerhetskopiera din låsta enhet borde du ha synkroniserat enheten med din Mac eller iTunes minst en gång utan att starta om din iPhone efter det. Det beror på att din iPhone har PC / Mac som en pålitlig enhet. Om du aldrig har synkroniserat din iPhone och du har glömt lösenordet finns det bokstavligen inget sätt att återställa den utan att förlora data.

För närvarande, förutsatt att du har synkroniserat iPhone, följ processen nedan:

Steg 1. Först och främst, anslut din enhet till datorn med USB-kabeln och starta iTunes eller om du kör macOS Catalina start Finder.

Steg 2. Välj nu din enhet för iTunes genom att klicka på iPhone-logotypen. Klicka på din iPhones namn för Finder .

Steg 3. Låt sedan iTunes synkronisera din enhet och göra en säkerhetskopia. För Finder, om du ser Säkerhetskopiera nu under Säkerhetskopior, klicka på det.

När din iPhone har säkerhetskopierats bör du se datum och tid då din enhet säkerhetskopierades under "Senaste säkerhetskopiering".

Om du enligt ovanstående metod inte kunde skapa en säkerhetskopia och du inte har någon annan säkerhetskopia eller iCloud-säkerhetskopiering, då kan du i så fall inte spara några data som för närvarande finns på din iPhone. Det kommer att gå vilse eftersom vi i nästa steg raderar allt från iPhone.

Innan du följer något steg som nämns nedan:

  • Se till att du har ditt Apple-ID och lösenordet som var inloggad på iPhone. Om du använder tvåfaktorautentisering för Apple ID, ha telefonnumret eller en annan Apple-enhet i närheten så att du kan få koden
  • Ha en stark internetanslutning

Återställ iPhone-lösenord med iTunes eller Finder

Steg 1.  Se till att din iPhone inte är ansluten till Mac. Stäng av din iPhone. Läs nu steget nedan helt och fortsätt sedan.

Steg 2. I det här steget ansluter vi vår iPhone till Mac med en knapp för att gå in i återställningsläget. Nu vilken knapp du ska trycka på beror på iPhone-modellen. Se nedan för din iPhone. Håll knappen intryckt tills du ser skärmen för återställningsläge. Skärmen för återställningsläge kommer när du ser Apple-logotypen.

Om du har,

  • iPhone X eller senare, eller iPhone 8/8 Plus: Anslut enheten till din dator medan du håller ned sidoknappen  (Lås-knapp)
  • För iPhone 7/7 Plus: Anslut enheten till din dator medan du håller ned volym ned- knappen

Släpp knappen när du ser återställningsskärmen. (se bilden nedan)

Steg 3. Finder på den anslutna Mac startar automatiskt och säger att det finns ett problem med iPhone. Och det måste uppdateras eller återställas .

Steg 4. Klicka på Återställ .

Steg 5. Klicka på Återställ och uppdaterat . (Gå sedan med på villkoren om du blir ombedd)

Finder eller iTunes laddar ner programvara för din enhet.

Om det tar mer än 15 minuter för nedladdningen att slutföras eller att processen är klar avslutas enheten återställningsläget och du måste upprepa stegen ovan. Om Wi-Fi eller internetanslutning är bortkopplad på din Mac kan det också stå 'Programvaran för iPhone skadades under nedladdningen'. I det här fallet måste du koppla från och ansluta iPhone igen och försöka igen.

När processen är klar kan du ställa in telefonen som ny eller återställa den från säkerhetskopiering av datorn eller iCloud-säkerhetskopiering.

Återställ iPhone-lösenord utan iTunes (med iCloud)

Den här metoden fungerar när din iPhone, vars lösenord du har glömt, är med dig och också är ansluten till Wi-Fi eller mobildata. Den kan också användas om din iPhone har stulits och du måste radera dina privata data på den.

Steg 1. Öppna en webbläsare, gå till iCloud.com och logga in med dina iCloud-referenser (Apple ID)

Steg 2. Klicka på Hitta iPhone . (Fyll i iCloud-lösenordet igen om du blir ombedd.)

Steg 3. Klicka nu på iPhone-namnet från Alla enheter .

Steg 4. Klicka på Radera iPhone och följ de enkla instruktionerna.

Steg 5. Ange ditt iCloud-lösenord om du blir ombedd. På nästa skärm kan du också välja att visa ett telefonnummer som kommer att visas på skärmen efter att iPhone har raderats. Du kan också skriva ett meddelande som ska visas på iPhone-skärmen.

När raderingen har slutförts startas iPhone om. Du kan nu ställa in den som ny eller återställa den från säkerhetskopiering eller iCloud-säkerhetskopiering.

Så här kan du börja använda din iPhone igen om du har glömt ditt lösenord. Om du lyckades återställa dina data eller inte beror helt på att du skapar säkerhetskopior!

Om du använder iTunes på en PC eller Mac som inte kör macOS Catalina är det ett alternativ att återställa via iTunes.

Kom ihåg…

Apple som gör iPhone-lösenordssystemet starkt är bra för säkerheten och så småningom bra för våra data. Från och med nu gör det till en vana att säkerhetskopiera din iPhone regelbundet med din Mac / PC eller aktivera iCloud-säkerhetskopiering. Ställ också in ett lösenord som du kommer ihåg (vilket naturligtvis inte är så lätt för andra att gissa).

Ett tips är att starta om din iPhone varje vecka. Efter en omstart frågar din iPhone efter ditt lösenord och låses inte upp bara med Face ID eller Touch ID. Om du anger ditt lösenord varje vecka är chansen att du kommer ihåg det. Om du startar om din iPhone fixar du också flera små problem och gör att den fungerar smidigt.

Kom också ihåg dessa inlägg:

  • Så här hittar du iPhone-säkerhetskopieringsplats på Mac och Windows
  • Hur tar jag bort Apple Watch-säkerhetskopior från iPhone
  • TunesKit - Ett enkelt, säkert och effektivt sätt att återställa iPhone-data på Windows
  • Återställ skärmtidslösenord på iPhone eller iPad i iOS 14/13
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found