Blogg

Installera nya skärmsläckare i Mac OS X [How-to]

Mac OS X levereras med en uppsättning riktigt fantastiska HD-skärmsläckare. Men de kan aldrig räcka. Du vill ladda ner och installera andra spännande skärmsläckare från webben - säg till exempel nya filmskärmsläckare eller skärmsläckare med festivaltema.

Att installera skärmsläckare var enkelt (de är fortfarande enkla), men hur du lade till dem i ditt bibliotek har förändrats i Mac OS X Mavericks eller Yosemite. Uppdateringarna i programvara och GateKeeper-säkerhet har gjort proceduren lite längre. Och för några få människor, komplicerat.

Det är inte längre ett "dubbelklicka och installera" -förfarande, särskilt för appar från tredje part. Om du försöker göra det får du ett felmeddelande om att filen inte kan öppnas, eftersom den kommer från en okänd utvecklare. Var dock inte nedslagen! Här är några sätt att installera dina favoritskärmsläckare från webben på din Mac OS X.

Så här lägger du till skärmsläckare via högerklicka på Mac

Denna metod fungerar för filer som har tillägget ".saver." För filer med tillägget ".qtz", följ metod nr 2.

Steg 1. Öppna "Finder" från din docka.

Steg 2. Leta reda på den skärmsläckare du vill installera. Det kommer att sluta med tillägget " some_name.saver" (vissa_name är filnamnet.) Högerklicka på filen och välj "open".

Steg 3. Ett varningsmeddelande dyker upp, “some_name.saver kommer från en oidentifierad utvecklare. Är du säker på att du vill öppna den? ” Klicka på " Öppna ".

Steg 4. Dina “ Systeminställningar” startar automatiskt i skärmsläckarfönstret. Med den får du en dialogruta som ber om att installera den valda skärmsläckaren för nuvarande användare eller alla användare på din Mac. Markera lämplig ruta och klicka på “ Installera”.

Steg 5. Aktivera nu den nya skärmsläckaren från listan som vanligt.

Hur man lägger till skärmsläckare via skärmsläckarmapp på Mac

Den här metoden fungerar för filer som har tillägget " .qtz."

Steg 1. Tryck på Kommando + Skift + G och skriv~/Library/Screen Savers/

Steg 2. Dra den nedladdade skärmsläckarfilen i mappen " Skärmsläckare ". (sidnot: du kan dra .saver-filer till mappen så fungerar de också)

Steg 3. Gå tillbaka till “Apple” -menyn → Systeminställningar → Skrivbord och skärmsläckare för att hitta den här filen och använda den.

Observera att om du vill att skärmsläckaren ska vara tillgänglig för alla användare på din Mac, går du till /Library/Screen Savers/(hoppa över ~) i det första steget .

Det är allt folk!

Dela din feedback med oss ​​i kommentaren.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found