Blogg

Hur man skapar 3D-bilder och publicerar det på Facebook från iPhone

Genom att utnyttja djupkartorna kan Facebook nu göra dina porträttfoton till coola 3D-foton. Observera att från och med nu är denna helt nya funktion endast tillgänglig på iPhones med dubbla linser som iPhone 7 Plus, 8 Plus, iPhone X, Xs och Xs Max. Så du kommer att kunna skapa 3D-foto och bara lägga till det på Facebook från nämnda iPhones.

Jag har använt Facebook 3D-bilder och tyckte att det var ganska bra. Även om den här funktionen för närvarande endast stöder utvalda enheter, kan vem som helst se de delade 3D-bilderna. Det är inte allt; dessa bilder kan också visas i VR-headset. Dyk in för att veta hur man använder Facebook 3D Photo-funktionen på iPhone.

Så här lägger du upp 3D-foton på Facebook från iPhone

Sidanot: Se till att du använder den senaste versionen av Facebook-appen på din iPhone. Öppna App Store → fliken Uppdateringar → tryck på Uppdatera-knappen bredvid Facebook. Se också till att du har tagit några fina porträttfoton.

Steg 1. Öppna Facebook-appen på din kompatibla iPhone.

Steg 2. Klicka nu på Vad tänker du på?

Steg 3. Välj sedan 3D-foton.

Steg 4. Därefter bör du se alla dina porträttfoton. Välj den du vill ladda upp.

Steg 5. Strax; vänta några sekunder tills Facebook har skapat 3D-bilden. Tryck sedan på Nästa längst ned till höger.

Steg 6. Nu, skriva något om bilden  och klicka sedan på knappen Dela.

Det är allt som finns! Du har framgångsrikt delat 3D-bilden på Facebook.

Nu kan du panorera och luta för att visa fotot i 3D. Du kommer också att se bilden i VR.

Vad som kan vara musik för många mobilfotografer, iOS 12.1 kommer att låta användare justera suddighetsnivån både före och efter att ha tagit porträttfoton på iPhone Xs, Xs Max och XR.

Avslutar…

Det är en genomtänkt implementering och kommer definitivt att göra bokeh-bilderna mer populära. Utöver detta nya tillägg går den sociala nätverksjätten genom en tuff fas.

Nyligen rapporterade företaget att hackare stal data från cirka 30 miljoner användare. Det har skapat ett allvarligt larm för miljontals användare runt om i världen. Bekymrad för dina personuppgifter? Vi har skapat en snabbguide som låter dig kolla om ditt Facebook-konto har hackats eller inte.

Läs mer: Bästa Facebook-alternativ för iPhone och iPad

Vad tycker du om den här nya funktionen? Skicka dina tankar i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found